Suomea oppimassa

tammikuuta 13, 2011

Makuuhuoneesta kuultua:

"Tänä vuonna en laita liian avonaista pukua pikkujouluihin"

R siellä opiskelee suomea itseopiskeluohjelmansa avulla. Äärimmäisen viihdyttävää myös sivustaseuraajille!

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Todella käytännöllisiä fraaseja :)

  Näistä suomen kielen opiskeluohjelmista tulee aika kumma (mutta ehkä osittain todenmukainenkin) kuva suomalaisista. Mitjan yhdessä kirjassa oli keskustelu "Alkossa", jossa pariskunta päätti viikolopun tarpeisiin ostaa itselleen korin Sandelsia, kossun ja vielä pari pulloa unkarilaista punaviiniä.

  VastaaPoista
 2. Hoh! Alkoon ei oo täällä asti vielä päästy, mutta toisaalta viimeisen tietoni mukaan teksteistä on vielä 63 % käymättä. Ehkä siis täälläkin siirrytään pian kossuostoksille! Tähän mennessä ollaan opeteltu jo ylinopeussakkojen välttelyä:

  "Ettekö ymmärrä, että minulla on kiire ja haluan vain päästä kotiin?"

  "Ymmärrän, mutta laki on laki."

  :D

  VastaaPoista
 3. Mikä ohjelma teillä on käytössä? Pitäis joku fiksu löytää tuolle ühdelle.

  VastaaPoista
 4. Metodi ja samalla myös ohjelma on nimeltään Assimil, http://www.assimil.com/. Siinä on ideana oppia kieli tavallaan vähän kuin lapset oppii, ensin enemmän kuuntelemalla ja toistamalla ja tietylle tasolle pääsyn jälkeen sitten enemmän itse aktiivisesti tuottamalla. Täältä päästä on ainakin tullut kovasti kehuja ja aika pätevästi toi on oppinut sanoja, vaikkei ihan niin säännöllisesti ookaan viime aikoina ehtinyt opetella kuin olisi syytä. Ohjelman yksi juju on nimittäin kanssa päivittäinen kertaus, ilmeisestikin ideaalitilanteessa oppija käyttäisi ehkä vartin päivässä kielen oppimiseen.

  Kurssina on with ease -sarjan suomen osa, ranskaksi näyttää olevan nimeltään Le Finnois sans peine. Maksavat uutena jonkin verran, mutta meillä toi tilas omansa Ebaysta ja maksoi siitä kaiketi 40 euroa. On kuulemma sen arvoinen - ja tosiaan myös muut taloudessa asuvat saa viihdykettä teksteistä :)

  VastaaPoista