Oilin keittiössä: Fajitat

tammikuuta 15, 2011

Tehtiin tässä vaatimattomasti sanottuna ehkä parhaita fajitoja mitä oon ikinä syönyt! Illallisvieraat olivat myös vaikuttuneita. Tää oli myös eka kerta kun tehtiin kaikki ilman mitään valmiita maustepusseja tai salsapurkkeja, kyllä kannatti! Nachot ja tortillat ostettiin sentään valmiina, mutta jälkimmäisten tekoa harjoitellaan ehkä ens kerralla. Oletan siis, että tortilla on se maissilettu ja fajita on siitä kääritty asia. Enchiladan saa, jos fajitan pistää uuniin juustokuorrutteella? Tacot on niitä kovia, mutta mikä wrap on, ei oo mulle aivan selvää.



Allaolevista määristä saa neljän hengen seurueen kylläiseksi ja luultavasti myös itelleen vielä reippaan aamupalan seuraavalle päivälle, eli tavaraa oli juuri sopivasti 12 isoon tortillaan.

Fajitavihannekset

1-2 kesäkurpitsaa
1 munakoiso
1 pienehkö bataatti
pari kourallista herkkusieniä
tölkillinen tomaatteja liemineen päivineen (tai vaihtoehtoisesti tuoreita ja kaveriksi sitä paksua tuubissa tai pienessä purkissa olevaa tomaattisosetta)
valkosipulinkynsiä maun mukaan, me laitettiin ehkä kaksi
paprikajauhetta
jeeraa/juustokuminaa/roomankuminaa (ilmeisen olennainen, älä jätä pois vaan etsi kaupasta! Se kannattaa)
cayennepippuria
suolaa
mustapippuria

Pilko kesäkurpitsat, munakoiso ja bataatti pieniksi kuutioiksi ja herkkusienet haluamasi kokoisiksi palasiksi. Kaiva esiin suurin paistinpannusi ja paistele ensin bataattikuutioita öljytilkan kera hetken aikaa. Lisää sitten kesäkurpitsat ja munakoiso ja paista, kunnes ovat jotakuinkin piakkoin kypsän oloisia. Lisää herkkusienet ja tomaattimurska ja paistele lisää. Mausta makusi mukaan - en nyt osaa sanoa meidän käyttämistä maustemääristä sen kummempaa, koska Renén hoitaessa maustamisen olin itse guacamolentekopuuhissa.


Salsa

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sokeria
tölkillinen tomaatteja
cayennepippuria
jeeraa
suolaa 
pippuria

Pilko sipuli. Paista sipuli ja puristetut valkosipulinkynnet öljyssä pehmeiksi. Lisää sokeri ja paista niin, että se sulaa sipulien sekaan. Lisää tomaatit ja mausteita makusi mukaan ja paista vielä hetki.


Guacamole

2 kypsää avokadoa
1 sitruunan mehu
1 tomaatti
kermaviiliä
suolaa
pippuria
cayennepippuria
jeeraa/muita mausteita (meillä oli eteläafrikkalaiseksi salsaseokseksi itseään tituleeraava yrttipurkillinen)

Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaavi hedelmäliha kuorista lusikalla ja painele se esim. haarukalla muusiksi. Poista tomaatista kuori: tee sen päähän ristiviilto, kaada päälle kuumaa vettä siten, että tomaatti peittyy, ja kun kuoret alkavat näyttää irtoamisen merkkejä (eli käytännössä heti) kaada vesi pois ja säikäytä tomaatti kylmällä vedellä. Tämän jälkeen kuoret irtoavat kuin itsestään. Pilko tomaatti pieniksi paloiksi. Sekoita palaset avokadoon ja lisää sitruunan mehu. Mausta jälleen makusi mukaan. Lisää halutessasi vielä kermaviiliä, meillä kului ehkä pari ruokalusikallista. Anna maustua vielä hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.


Lisäksi paistettiin sekaan vielä karhunlaukalla maustettua tofua (en ole perillä Suomen tofutarjonnasta, joten en osaa sanoa mitä sieltä löytyisi). Muina tarjottavina oli klassiset  kermaviili, salaatti, kurkku (paprika unohtui jääkaappiin) ja jalapeñot - nachoja tietenkään unohtamatta. Guacamole oli niin makoisaa, että tänään piti heti hankkia lisää avokadoja seuraavan satsin tekoon. Kuvaakaan ei tullut otettua kun koko kulhollinen katosi parempiin suihin saman tien. Luulen tietäväni mitä meillä on ruokalistalla taas ensi viikonloppuna ;)

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia