Keväisiä jokimaisemia Koblenzissa

maaliskuuta 28, 2016

Hyviä pääsiäisen jämiä!

Allekirjoittaneen valtaa aina välillä tietoisuus siitä, miten kovasti piristyy, jos tekee edes jonkun pienen asian suhteen jotain uudella tavalla. Arjessa sitä jumiutuu nimittäin kovin helposti viikosta toiseen samoina toistuviin kuvioihin. Joskus viime vuonna päätin kokata joka viikko yhtä uutta ruokalajia. Kuulostaa ehkä höpsöltä, mutta kyllä tällainenkin itsessään mitätön panostus piristää kummasti. Vähemmän kummaa taas on se, että jossain vaiheessa elämä tai jokin tapahtuu ja aktiviteetit palaavat vanhalle "mieluiten sieltä missä ei aitaa lainkaan" -tasolle. Pitäisikin taas aktivoida kokkaushommat! 

Ruokapuolen lisäksi toinen varsin klassinen piristyskeino on tietenkin matkailu. Olen kertonut itselleni, että on tärkeää muistaa, ettei sen tarvitse tarkoittaa lentolippuja kauas. Ihan jo pikavisiitillä oman kaupungin vähän vieraammaksi jääneeseen kaupunginosaan voi virkistää mieltä kummasti! 


Me istahdimme eilen autoon kylässä olevien vanhempieni kanssa ja hurautimme reilun tunnin luoteeseen päämääränämme Koblenz. Mielikuvani kaupungista olivat varsin olemattomat, mutta tiesin sentään sen sijaitsevan kahden joen, Reinin ja Moselin, liittymäkohdassa. Näin tosiaan on, ja koska maisemia pääsee ihastelemaan yläilmoistakin hyppäämällä köysiradan kyytiin, tartuimme mekin tilaisuuteen. 

Kyllähän nuo joet varsin komeilta näyttävät, ja kun aamupäivän sadepilvetkin väistyivät auringon tieltä, oli seurueemme varsin tyytyväinen. Keväinen päivä tuli vietettyä oikein mukavasti raittiissa ilmassa kävellen ja maisemia ihastellen. Olen alkanut suunnitella kesälle risteilyä jollain näistä suurista joista - mikäs siinä olisi lilluessa ja vehreitä maisemia katsellessa. 

Koblenziinkin palaamme toivottavasti pian. Puut ovat ihan kohta vihreitä, jolloin maisemiin ilmestyy väriä. Vanhan kaupungin pikkukadutkin jäivät meiltä tällä kertaa koluamatta. Ensi kerralla sitten!

Wir waren gestern in Koblenz. Ich wusste vorher so gar nichts über die Stadt, aber die Fahrt hat sich gelohnt. Wir sind mit der Seilbahn auf einen Berg gefahren, und der Ausblick war richtig schön. Ich hoffe, dass wir bald wieder hin fahren werden!

Saattaisit myös pitää näistä

9 kommenttia

 1. Autolla Koblenziin, auto aseman alle parkkiin ja junalla Cochemiin. Sieltä laivalla Koblenziin, se kannattaa.
  http://allualasko.blogspot.fr/2012/07/tervetuloa-risteilylle.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos vinkistä! Todella tekemisen arvoinen reissu kuvien perusteella. Olinhan mä ton jutun lukenut, muttei se ollut ilmeisesti herättänyt aikanaan minkäänlaisia ajatuksia. Kylläpä teille osuikin tuolloin hieno päivä!

   Poista
 2. Koblenz on suhteellisen tuntematon, mutta käymisen arvoinen. Minulla on ollut tapana näyttää sukulaisille romanttista Reiniä Bingenin ja St. Goarshausenin (Loreley) välillä. Bingenissäkin voi poiketa katsomassa Heilige Hildegardin rohtopuutarhaa. Olen tullut myös pitemmän matkan Koblenzista Mainziin. Köln-Düsseldorfer Rheinschiffart`in sivuilla on useita ehdotuksia ja sesongin aikataulut. Extra romanttista ovat iltaristeilyt "Rhein in Flammen". Löydät sinäkin sieltä itsellesi sopivan risteilyn.
  Muuten japanilaiset ovat vallan haltioissaan, kun laivan kovaäänisestä kuuluu Loreleyn kallion tullessa näkyviin laulu "Ich weiß nicht, was soll es bedeuten..." Taitaa olla Japanissa hyvinkin tunnettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loreleyn olenkin käynyt katsastamassa aikoinaan vaihto-opiskeluaikoina. Ehkä näitä jokihommia voisi kokeilla nyt uudemman kerran!

   Poista
 3. Todellakin pienetkin reissut piristävät! Me olemme taas talven olleet kuin horteessa, mutta näin kevään tultue alkaa vähän reissujalkaa vipattaa. Eikä ne reissut meilläkään tarkoita kuin just päiväseltään johonkin lähialueella. Ja nähtävää onneks riittää. Koblenzissa olen käynyt kolme kertaa (eri vieraiden kanssa) ja tarkoitus on mennä taas parin viikon päästä uudestaan. Kaunis kaupunki. Moselia suosittelen kyllä minäkin ja tosiaan kannattaa junaillakin Moselia pitkin. Junan ikkunasta näkee mahtavia maisemia ja laivaan verrattuna on nopeampi. Just hyvä tuo toiseen suuntaan juna-toiseen laiva -vinkki! Pari Moselin -postausta onkin tullut jo kirjoiteltua eli mun suosikkejani siellä voi käydä blogista kurkkimassa :) Tuo jo yllä mainittu Cochem on sellainen hyvä aloitus ja vielä enempi tykkäsin Bernkastel-Kuesista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sun postaukset aiheesta olen lukenutkin, vielä kun saisin kommentoitua! ;) Toi Koblenzin seutu ja Mosel siitä eteenpäin on mulle aivan vierasta aluetta, siellä päin ei ole tullut pyörittyä tähän mennessä lainkaan. Ehkä tilanne paranee pikkuhiljaa, ajomatka kun on vielä siedettävän pituinen.

   Poista
 4. Moi! Mul ois oikeestaan kysymys saksan kieleen liittyen ja ajattelin et Saksas asuvalt bloggaajalt vois saada oikeemman vastauksen ku netin kääntäjistä :D

  Eli mikä on "parikymppinen" saksaksi? Tää tulis otsikoks, joka kuvaa elämää parikymppisenä. Sanakirjat ehdotti "etwa zwanzig", "zwanzig-etwas", "zwanzigern"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moi! Tiedätkö, mä en osaa yhtään sanoa! :o Kysyin mieheltäkin, eikä sekään keksinyt. Ihan sanasta sanaan suoraa käännöstä ei taida olla. En osaa sanoa, puhuisko saksalaiset sitten enemmän tyyliin Mitte zwanzig jne. Mutta jos kyse on nuoremmista, niin ööh todella vaikea sanoa! Junger Erwachsener on tietty yks, mutta se ei nyt ehkä ole ihan se, mitä tässä haetaan. Useimmiten käyttämäni sanakirja LEO (http://www.leo.org/ende/index_de.html) käänsi termin "person in their twenties" sanaksi der Twen, joten se lienee virallisin termi tähän. Sitä en oo kyllä koskaan kuullut livenä!

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! Eri kielet taipuu niin eri taval, ettei kaikille sanoil varmaan vaan oo suoraa vastinet :DD

   Poista