Sain töitä!

huhtikuuta 21, 2016

Vihdoin voin julkausta postauksen tällä otsikolla! Reilun puolen vuoden hakurupeama on nyt ohi, ja koska sopimusneuvottelut ovat ohi ja itse paperi matkalla allekirjoitettavaksi, uskallan vihdoin uskoa tämän itsekin ja myös kertoa siitä täällä. Olen siis todellakin saanut vakituisen työpaikan, joka sopii taustaani todella hyvin!

Pitkän haku-urakan jälkeen ja nyt uusien, kiireellisten elämänjärjestelykuvioiden keskellä olo on lähinnä hämmentynyt. Jotta muistaisin myös iloita ja taputella itseäni kaksin käsin olalle, kipaisin eilen kukkakauppaan hankkimaan värikkään kevätkimpun. Sille oli hyvä syy: sain työpaikan, johon oli reilusti enemmän kuin yksi tai kaksi hakijaa, aivan itse ilman mitään suhteita. Kirjotin hakemuksen saksaksi ja läpäisin monesta kierroksesta koostuvan haastattelurumban, senkin saksaksi. Vuodet yliopistolla alkavat siis olla ohi ja siirryn teollisuuteen, ihan niin kuin aina halusinkin. Meidän ei edes tarvitse muuttaa töiden perässä kauas täältä, kuten pelkäsimme.

Uusi työpaikka tuo mukanaan myös muita muutoksia, kuten esimerkiksi uuden asuinpaikan ja asunnon. Niistä enemmän myöhemmin!


 Ich habe einen sehr interessanten Job bekommen, der super zu meinem Hintergrund passt! Wir müssen nicht mal weit weg umziehen. Wenn das kein Grund für einen Blumenstrauß ist!

Saattaisit myös pitää näistä

24 kommenttia

 1. Onneksi olkoon! On varmasti hieno tunne - muista nauttia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä pitää kyllä ihan muistuttaa välillä itseään tästä nauttimisesta - työpaikan mukana tuli myös sata järjesteltävää asiaa kämpästä hoitopaikkaan. Jälkimmäinen tuo lähinnä kylmän hien ohimoille, mutta ehkä siitäkin selvitään jotenkin!

   Poista
 2. Paljon onnea! :) Uusi asuinpaikka ja uudet kuviot tuo varmasti mukavaa vaihtelua. Ja ihanat kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä varsin totta! Uusi asunto tulee varsinkin tarpeeseen, tämä kaksio on meille kyllä jo auttamattomasti liian pieni. Ei viitsitty muuttaa isompaan ennen kuin tiedettiin, mihin suuntaan lähdetään.

   Poista
 3. Mahtava uutinen, onnittelut! Ja kuten edellä sanottiin, varmasti uusi työ, uusi koti ja asuinpaikka tuovat mukanaan kaikenlaista ihanaa ja vaihtelua elämään. Lapsikin on niin pieni vielä, että sopeutuu kyllä nopeasti uuteen paikkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Luulen että tarhan vaihto (siis oletan tässä että ylipäänsä löydetään uusi hoitopaikka...!) on melkeinpä kovempi pala vanhemmille kuin itse pojalle. Onhan tämä ollut tiedossa alusta alkaen, mutta silti nyyh!

   Poista
 4. Onnea työpaikasta Oili! Jännittävältä kuulostaa myös uusi asunto ja asuinalue, mielenkiinnolla odotan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Asunto onkin aika ihana, odotan innolla että pääsen kertomaan siitä lisää!

   Poista
 5. Mahtavia uutisia, onnea!! Ei todellakaan ole mikään pikkujuttu saada Saksassa työpaikkaa ilman suhteita. Kaikkea hyvää tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Kyllä tähän reilu 20 hakemusta vaadittiin (tosin ne ensimmäiset olivat kyllä tosi huonoja kun niitä nyt katsoo, heh), mutta lopulta kaikki aina järjestyy.

   Poista
 6. Onneksi olkoon! Kiva lukea näin iloista postausta. Onnea uuteen tyohon ja uuteen kotiin sitten kun sinne pääsette.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uuteen kotiin päästään näillä näkymin parin kuukauden päästä, työt aloitan jo aiemmin. Oon jo nyt huomannut olevani aivan ruosteessa sisustushommien suhteen, nyt pitäisikin yhtäkkiä tietää vaikka mitä keittiön mallista ja merkistä lähtien! Varsin mukavaa vaihtelua miettiä vaihteeksi muutakin kuin pelkkiä työ- tai väikkärijuttuja :)

   Poista
 7. Ihanaa! Mielettömästi onnea! Ja onpa mielettömiä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos! Tämä mun Olympus ottaa varsin onnistuneita otoksia aina, kun käyttäjänsä on yhteistyökykyinen :)

   Poista
 8. Onneksi olkoon ja sydämellisesti tervetuloa "Rabenmutter-clubiin".;D (Wikipedia selittää -vain saksaksi, mikä on "Rabenmutter")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, siellähän tässä ollaan oltu jo pitkään ;) Tätä ennen vaan täyspäiväisesti yliopistolla! Luulen voivani tässä kerhossa hyvin myös tulevaisuudessa. :D

   Poista
 9. Hienoa! Lämpimät onnittelut!

  VastaaPoista
 10. Onnea, tosi kiva, että onnistui. Odotan jo jännityksellä, minne te muutatte. Olen ennen ollut usein siellä teidän maisemissa, kun ystäväni asui pitkään Dieburgissa, mutta muutti sitten Itämeren rannalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä itsekin todella tyytyväinen, tämä olikin kaikista hakemistani paikoista paras kokonaispaketiltaan. Ja heh, ei tästä muuttohommasta nyt ollut tarkoitus mitään suurta jännitysnäytelmää tehdä. Siirrymme Rhein-Main-seudulta Rhein-Neckar-asukkaiksi eli pakkaamme kimpsut ja kampsut tuonne Ludwigshafenin suuntaan. Ensin harkittiin Mannheimia, koska onhan se kaupunkina kivempi, mutta todettiin sitten että mieluummin lähellä töitä ja halvemmat asumiskustannukset (ja tosi kiva kämppä BASFin omilleen ja tytäryhtiöidensä työntekijöille kunnostamassa 1900-luvun alun talokompleksissa! Odotan jo innolla!). Pääseehän sinne Mannheimiin sitten viikonloppuisin ratikalla, arkisin me ei kuitenkaan tehdä iltaisin mitään.

   Poista
 11. Wau aivam huippua!! Olen todella iloinen puolestasi! Kova työ ja pitkä kouluttautuminen palkitaan! Onnea!! Olet upean kukkakimpun ansainnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä tämä asia täytyy itsekin näin nähdä, vaikka työpaikan saamisen ikävät sivujuonteet eli lähinnä toivoton päivähoitopaikan metsästys meinaa pitää ihmisen kiireisenä. Mutta ihanaa että tärppäsi just tähän paikkaan, vireillä oli nimittäin muutama muukin, jotka eivät olisi tuntuneet lainkaan näin hyviltä.

   Poista
 12. Onnea hurjasti! Ja kovasti peukkuja hoitopaikan hankintaan!

  VastaaPoista