Vuokrataan asunto - ilman keittiötä

huhtikuuta 27, 2016


Käynnissä onkin yhtäkkiä viimeinen viikko tätä epämääräistä kellumista, jossa toisaalta aivan ylitäysi to do -lista kummittelee päässä myös iltaisin, kun pitäisi nukahtaa, mutta toisaalta taas päivät ovat varsin tyhjiä, kun ei tarvitse juuri koskaan olla juuri missään mihinkään tiettyyn aikaan. Kuten niin usein käy, oli rekrytointiprosessi pitkä ja mutkainen, mutta kun päätös on tehty, alkavatkin työt samantien. Maanantaina kurvaan siis autolla motarille kohti uusia haasteita!


Joudun onneksi kuluttamaan moottoritietä vaan pari kuukautta, minkä jälkeen pakkaamme kimpsumme ja kampsumme ja muutamme lähemmäs työpaikkaa. Muuttaminen onkin täällä Saksassa siitä jännittävää puuhaa, että asunnot vuokrataan usein ilman keittiötä. Näin on meidänkin tapauksessamme, talo on nimittäin juuri täysin saneerattu ja olemme ensimmäiset vuokralaiset remontin jälkeen. Kaiken muun hässäkän keskellä pitääkin siis yhtäkkiä pyöriä myös keittiökaupoilla. Etsimme jonkinlaista tasapainoa - vuokra-asuntoon ei viitsisi käyttää ihan älytöntä summaa rahaa, mutta keittiön olisi silti oltava toimiva ja kaunis. 

Pois muuttaessamme voimme joko myydä keittiön seuraaville vuokralaisille tai ottaa sen mukaamme. Kaikki riippuu luonnollisesti seuraavasta asunnosta: onko siellä jo keittiö, sopiiko vanha paikalle. Näitähän ei voi tietää etukäteen, joten haemme nyt jotain järkevän hintaista vaihtoehtoa. Olen alustavasti mieltynyt vetimettömiin, valkoisiin oviin, mutta katsotaan nyt. Kun ei ole koskaan uhrannut keittiön suunnittelulle ajatustakaan, tuntuu tämä kaikki vähän vaikealta. Aikataulu on luonnollisesti tiukka eli päätös tulisi tehdä mahdollisimman pikaisesti. Emme toki halua asua uudessa asunnossa viikkotolkulla ilman keittiötä. 

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Oho, enpäs olekaan ikinä kuullut tuommoisesta. :D Mitä kaikkea siis pitää hommata, ihan kaikkiko alusta alkaen? Ja mä kun pidin erikoisena sitä, että Turkissa ei ole vuokra-asunnoissa valmiina vaatekaappeja, uunia, jääkaappia.. näitä asioita, mihin on Suomessa asuessa tottunut. Mutta että ei ois keittiötä ollenkaan, jopas nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan kaikki joo. Siis tyypillisesti huoneessa on lattia ja välitilan kaakelit, eli kaikki kaapit ja laitteet hankitaan sitten ite. Aluksi ihmettelin tätä todella, mutta nyt olen jo tottunut. Luulen että syynä on (ehkä) se, että Saksassa asutaan tyypillisesti todella pitkään vuokralla etenkin isoissa kaupungeissa - vuokrakämppä ei ole lainkaan välttämättä mikään väliaikaisratkaisu ja keittiökin on siksi ehkä sitten juuri omanlainen. Tai emmätiedä! Kämppiä löytää kyllä tosiaan myös keittiöllä varustettuna, jos sen on joku kämppään jättänyt, mutta me ei nyt tällä kertaa innostuttu mistään keittiöllisistä asunnoista. Siispä ostoksille!

   Vaatekaappeja täälläkään ei kyllä ole, siis semmosia kiinteitä. Itse on vaatekaappi ostettava ja mukana raahattava! Mistä tulikin mieleen, että me tarvitaan ehdottomasti isompi nyt, kun meikän pitää hankkia jotain toimistokelpoisia vaatteita.

   Poista
 2. Juu, ihan tavallinen täällä... Siksi monet ostaa Ikeasta keittiön, kun on niin edullinen. Tai siis edullinen ja edullinen, pitäähän se itse kasata, ja siihen saattaa sitten mennä aikaa.

  Vetimettömät ovet ovat tosiaan tosi kauniit, mutta kyllä ne on vähän hankalammat siivota mun mielestä, varsinkin jos on lapsia (tai miehiä), jotka eivät aina humaa likaisia käsiään :-)
  Ja muuten on hyvä miettiä uutta keittiötä vanhassa keittiössä, siellä huomaa mikä puuttuu tai mikä on huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ajateltiin että hankittaisiin keittiö Ikeasta, mutta jotenkin ei nyt kyllä yhtään lämmetty kun käytiin siellä pyörimässä. Ne valkoiset ovet oli joko tosi halvan tai sitten liian maalaisromanttisen näköisiä. Ja oishan siinä hirveä säätäminen, kun laitteita ei kuitenkaan MISSÄÄN TAPAUKSESSA hankittaisi heiltä - nämä meidän nykyisen keittiön vehkeet on kirottu alimpaan helvettiin aivan riittävän moneen kertaan. Ja jos laitteita ei osta keittiön mukana, hehän eivät tosiaan edes leikkaa työtasoja saati tee mitään muuta. Ehkä me vaan maksetaan jollekin muulle kaupalle siitä, ettei meidän tarvitse kikkailla ite...!

   Mikä on huonosti -lista onkin tämän nykyisen keittiön suhteen aika pitkä ;) Että sen puoleen tässä on valmistauduttu jo vuosikaupalla! Valitettavasti toi uusi keittiö taitaa olla myös yhtä mini, mikäli nyt tulkitsen noita pohjapiirustuksen epämääräisiä mittoja oikein ja kaapistoja saa tosiaankin vaan yhdelle seinälle. Asuntoon laitetaan parhaillaan lattiaa, ja kunhan se on ens viikolla valmis niin käydään siellä paikan päällä mittanauhan kanssa. Täytyyhän tämä keittiötilaus saada tehtyä mahdollisimman pian, niillä kun on kuitenkin aika pitkät toimitusajat.

   Ja joo toi siivoushomma saattaa hyvinkin olla totta. Toisaalta taas olin siis miettinyt enikeis jotain kiiltäväpintaisia ovia (en ole kyllä kysynyt vielä miehen mielipidettä enkä ole tästä omastanikaan ihan satavarma, heh), ja nehän saa pyyhittyä kyllä helposti puhtaaksi. Mattapintaiset taas voi olla aika ärsyttävät rasvatahrojen poistossa, ja onhan ne kahvojenkin ympärykset sitten likaiset yhtä lailla. Siis näen sieluni silmin että tahraiset ne ovet tulee olemaan enikeis riippumatta kahvaratkaisusta! ;)

   Poista