Sunnuntaibrunssilla

tammikuuta 30, 2011

R:n vanhemmat veljen kera ajelivat Baijerin puolelta meitä katsomaan, ja kun kerran on sunnuntai, mentiin brunssille. Sunnuntaisin täältä löytää yhdistetyn aamupalan ja lounaan jotakuinkin joka kuppilasta, ja muinakin päivinä aika monesta (silloin se tosin kulkee nimellä aamupalabuffet). Useimpiin tai ainakin parhaisiin paikkoihin on syytä varata pöytä ajoissa, lauantaina soittelusta on harvoin hyötyä. 

Ollaan vasta tässä syksyn mittaan innostuttu selvittelemään, missä kaikkialla täällä onkaan brunsseja ja mitkä niistä olisivat oikeesti vierailun arvoisia. Helpoin vaihtoehto on keskustorin (Marktplatzin) ketjuravintola Extrablatt, mutta parin kerran jälkeen se on kyllä aika nähty. Hirveä ryysis ja tarjolla olevat sämpylät ja croissantit päällisineen sekä englantilainen aamupala ei jaksa lämmittää mieltä, leipää voin syödä kotonakin eivätkä pavut enää nykyään kuulu ruokavaliooni. 

Onneksi ollaan löydetty muutama huomattavasti parempi paikka, joista yhdessä lempparissani käytiin tänään. Rauhallinen tunnelma, pelkistetty sisustus ja hiukan omaperäisemmät, joka viikko vaihtuvat ja aina herkulliset ruoat ovat mieleeni. Lisäksi tyypit tarjoavat ehkä maailman parasta kotitekoista jääteetä. Jättiläismäisistä ikkunoista paistoi aurinko sisään, mikäs siinä herkutellessa kun valaistuskin löytyy tänään pitkästä aikaa taivaalta kattolamppujen sijaan. Tarjolla oli neljää eri salaattia (vihersalaatti balsamicokastikkeella, päärynä-fenkoli-couscous, pastasalaatti tomaatilla ja pestolla sekä kaniininliha(!)-perunasalaatti), tomaattista vihanneskeittoa, pastaa, lampaanlihakastikkeella, perinteiset leivät erilaisine marmeladeineen ja suolaisine päällisineen (leikkeleitä ja juustoja), jogurttia, rahkaa, hedelmäsalaattia ja erilaisilla tahnoilla päällystettyjä patonkisiivuja. Niistä erityismaininnan alimman kuvan leipänen. Sen päällä oli tuorejuustoa ja sokeroituja paahdettuja pähkinöitä. Käsittämättömän hyvää! Pakko tehdä itekin, ens viikolla on heti päästävä pähkinäostoksille. Omnomn, söin kolme.Saattaisit myös pitää näistä

1 kommenttia

  1. Hohoo kas tuttu paikka namsk. Pitäisi joskus saada aikaiseksi käydä täällä Tampereellakin sunnuntaibrunssilla, kun kerran tuo mainio tapa on tännekin asti rantautunut.

    VastaaPoista