Nopea parsa-vuohenjuustopasta

toukokuuta 13, 2015

sitruunainen parsa-vuohenjuustopasta
Tätä parsapastaa syödään meillä joka kevät melkeinpä viikottain. Siinä yhdistyy ihanasti sitruuna, valkosipuli ja vuohenjuusto - ihan tosi hyvä kombo. Sekaan vielä parsaa ja lasiin hyvää valkoviiniä! Resepti on alunperin Glorian ruoan&viinin sitruunapasta, jota tuunasin parsalla. Sanoisin, että loppu on historiaa! Ehdoton bonus tässä on myös pikainen valmistusaika: kastike valmistuu pastan kypsyessä.

Sitruunainen parsa-vuohenjuustopasta

puntti vihreää parsaa
noin 400 g pastaa
1 dl silputtua persiljaa
1 sitruuna
2-3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 dl kermaa
mustapippuria
sormisuolaa
tanko vuohenjuustoa
vajaa desi pinjansiemeniä (meillä ei nyt ollut)

Laita pasta kiehumaan. Pese parsat ja katkaise niistä puisevat päät. Silppua persilja. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Silppua valkosipuli. Paahda pinjansiemenet ruskeiksi ja siirrä sivuun.

Kuullota valkosipulia öljyssä keskilämmöllä ja lisää parsa. Paistele, kunnes parsa alkaa olla kypsää. Lisää kerma pannulle ja anna sen lämmetä. Lisää persilja, sitruunan mehu ja kuori ja mausta pippurilla sekä suolalla. Valuta pasta ja yhdistä se kastikkeeseen. Nauti juuston ja pinjansiementen kera.

sitruunainen parsa-vuohenjuustopasta
Hunger, Lust auf Spargel und keine Lust, ewig lang zu kochen? Diese Nudeln sind eine gute Lösung!

1 Bund grüner Spargel
ca. 400 g Nudeln
100 ml gehackte Petersilie
1 Zitrone
2-3 Knoblauchzehen
200 ml Sahne
Salz und Pfeffer
eine Rolle Ziegenkäse
Pinienkerne

Die Nudeln kochen. Den Spargel waschen und die holzigen Enden abmachen. Petersilie hacken. Zitrone waschen, die Schale reiben und den Saft pressen. Knoblauch klein schneiden. Die Pinienkerne goldbraun anbraten und zur Seite legen. Knoblauch im Öl bei mittlerer Hitze anbraten und den Spargel dazu tun. Braten, bis der Spargel fertig ist. Sahne dazu, warm werden lassen. Petersilie, Zitronensaft und -schale in die Pfanne tun und mit Salz und Pfeffer würzen. Die Nudeln abtropfen und mit der Soße mischen. Mit Ziegenkäse und Pinienkernen (und gerne einem Glas Weißwein!) genießen.

Saattaisit myös pitää näistä

17 kommenttia

  1. Tämä näyttää niin herkulliselta, että pitäisiköhän tämän vuoksi menettää parsaneitsyytensä vihdoin tänä keväänä... :)

    VastaaPoista
  2. Oi, kuulostaa ihanalta! Kokeiluun menee, kun siippakin on parsahullu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Parsa onkin parasta, kun siitä saa tämmösiä pikaruokia :) Pidänpä peukkuja että tykkäätte yhtä paljon kuin mä!

      Poista
  3. Kiitos reseptistä, menee kokeiluun ensi viikolla ☺

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä, taidan tehdä huomenna kun meillä parsat tuodaan sentään Euroopasta, mutta valitettavasti ei Saksasta.

    VastaaPoista
  5. Voi vitsi miten hyvältä näyttää! :) Mä oon innostunut parsasta todella kovasti näinä päivinä, viime viikolla oli parsapekonirullia uunissa ja tänä viikonloppuna myös. Tänään kehitellää jotain punaviinin ympärille, mutta huomenna tuo pasta voisi hyvinkin toimia valkkarin kanssa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, parsapekonirullat, nuo klassikot! Niitä en ookaan jostain mystisestä syystä saanut itse vielä testattua, joten kiitos muistutuksesta :)

      Poista
  6. Hei pitääkö siis paikkaansa ettei vihreää parsaa tarvitse kuoria? Me on tähän saakka syöty pelkästään valkoista versiota, mutta siihen kuorimiseen menee herrrrmo. Parsa on kuitenkin niin hyvää, ettei viittis ilmankaan olla.

    Tunnustaudun siis samalla blogisi (entiseksi) salalukijaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule tämä pitää paikkansa ja siksi meillä syödäänkin poikkeuksetta vihreää parsaa! :D Se kuoriminen on just niin hanurista etten todellakaan moiseen jaksa ryhtyä, ellei oo pakko. Onneksi tuolta lähi-Rewen kojusta saa aina myös vihreää versiota :)

      Poista
    2. Huippua, taidetaanpa meilläkin siis siirtyä uuteen, vihreä parsan, aikakauteen! Täytyypä poiketa teidän lähi-Rewen pihassa, tänään bongatuissa kojuissa ei vihreää ollut.

      Kuorimista vieläkin enemmän hanurista on muuten huonosti kuorittu valkoinen parsa. Niitä tikkuja saa kaivella hampaiden välistä viikon!!

      Poista
    3. Hoho, uusi aikakausi alkaa! Vihree parsahan on myös siitä siistimpi juttu, että se tuo sentään ruokaan vähän väriä. Ja kun paistelee pikaisesti pannulla, ei tarvii myöskään pelätä että siitä keittäisi vahingossa lötköä! Niin sanotusti win-win-situation!

      Poista
  7. Ei olis tällästä pitänyt lukea ollenkaan :D mistä mä nyt saan parsaa ja vuohenjuustoa tänne Afrikkaan? Tai no, saahan noita kai supermarketista, mutta annoksen hinnaksi tulis noin 20e...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, unohdin vastata! Joo, ei ehkä kaikkein edukkain annos... Harmi!

      Poista
  8. Ei olis tällästä pitänyt lukea ollenkaan :D mistä mä nyt saan parsaa ja vuohenjuustoa tänne Afrikkaan? Tai no, saahan noita kai supermarketista, mutta annoksen hinnaksi tulis noin 20e...

    VastaaPoista