Vuoden munkit
toukokuuta 01, 2015
Vappuna mielen valtaa aina haikeus: ollapa vielä tuosta kahden viikon mittaisesta juhlasta ilon irti ottava teekkari! Realistisestikin ajatellen (nuo päivät ovat auttamattomasti ohi ja hyvä niin) vapussa on kasassa lempijuhlan ainekset. Kevään juhla kuplajuomineen ja vappuhuiskineen on kuin keveys itse. Painaisin enemmän kuin mielelläni tupsulakin päähän ja lähtisin kaupungille ostamaan ilmapallon.
Täällä Saksassa vappua ei juhlita sen kummemmin, vaikka vapunpäivä vapaa onkin. Aika lieväksi on siis jäänyt myös tämän talouden juhlinta, mutta munkkeja on kyllä paistettu joka vuosi. Tällä kertaa en tyytynyt pelkkään sokeriin vaan valmistin ehdan kuorrutuksen berliininmunkkimalliin. Uteliaille tiedoksi että siihen tuli pari desiä tomusokeria, joku ruokalusikallinen vettä, hieman sitruunan mehua ja pari tippaa elintarvikeväriä. Hiemanhan noista tuli ite tehdyn näköisiä, mutta mitä siitä, eihän noin söpöä vaaleanpunaista kuorrutetta voi vastustaa!
4 kommenttia
Sen verran rauhallisia on nämä pari viimeisintä vappua ollu, että itsekin sorrun välillä haikailemaan opiskeluaikojen vappujen perään. Mutta tosiaan, ai kauhee jos joutuiskin juhlimaan niinku sillon! En toipuis varmaan koskaan...
VastaaPoistaTotuuden sanoja!
PoistaHyvältä maistuivat! :-)
VastaaPoistaMukavaa viikkoa teille!
E-S
Kiva että maistui! Kuorrutetta oli hauska kokeilla, mutten oo ihan varma peittoaako se tavan sokerimunkit. Ehkä molempi parempi! Kivaa viikkoa sinnekin :)
Poista