Rouva tohtori

toukokuuta 17, 2017Tässä kuvassa näette henkilön, joka on juuri väitellyt tohtoriksi!

Kuvaan tiivistyy niin monta asiaa. Päällimmäisenä tuon leveän hymyn selittää helpotus siitä, että monen vuoden urakka on vihdoin ohi. Väitöskirjan tekeminen on hyvin usein raskasta ja itsetunnolle käyvää, mutta siitä selvittiin! Itse väitöstilaisuus meni myös paremmin kuin osasin odottaakaan. Valmistauduin siihen hartaasti ja huolella, ja se kannatti. Ja suvereeni kun olen, hoidin koko tilaisuuden saksaksi! 

Yliopistolla pyöriessä ja kaveripiirin koostuessa suurelta osin samanlaisista taustoista ponnistavista ihmisistä unohtuu helposti, että väitöskirja tosiaan on jotain, mistä voi olla ihan aidosti ylpeä. Vaikka se olisikin ollut aina se itselle sopivin ja siten myös helpoin tie, ei se poista saavutuksen arvoa. Olen siis taputellut itseäni ahkerasti olalle ja yrittänyt vangita sitä tunnetta, joka tuon kuvassa hymyilevän naisen valtasi. 

Päässäni näkyy muuten tyypillinen saksalainen tohtorinhattu. Ryhmä askartelee sen väittelevälle ihan ehdasta kartongista, ja siihen asetellaan kaikkia päivänsankariin ja hänen väitöskirjaansa liittyviä juttuja. Ihana perinne, tykkään kovasti! Omassa hatussani arvostan eniten euroviisujen logoa, lukemattomia hampurilaisten hipsterikolapullojen korkkeja (ilman tuota ihmejuomaa väikkärini olisi tuskin valmistunut) ja väikkäriini sopivia, napinpainalluksesta syttyviä ja sitten hitaasti himmeneviä LED-valoja.

Nyt kelpaa siis olla rouva tohtori-insinööri! Nyt kun joku vielä vihdoin tarjoaisi niitä pähkinöitä!

Saattaisit myös pitää näistä

21 kommenttia

 1. Onnea tuoreelle tohtorille! Upea saavutus!

  VastaaPoista
 2. Upea saavutus, josta todellakin sopii olla ylpeä! Paljon onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset! Oon yrittänyt nyt kyllä hehkuttaa tätä parhaani mukaan :)

   Poista
 3. Mielettömän paljon onnea tohtorille! Kannattaa tosiaan olla ylpeä! :)

  VastaaPoista
 4. Onnea ! Tuosta kuvasta välittyy kyllä hyvä fiilis !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin leveä hymy on naamalla vain, kun siihen on todellakin aihetta!

   Poista
 5. Onnea vielä kerran!
  Sun tohtorinhattu on paljon hienompi kuin se ylihinnoiteltu ja ruma tötsä, jonka kävin juuri hakemassa hatuntekijältä Helsingistä... Siinä ei ollut euroviisu-logoa, höh.

  VastaaPoista
 6. Onnea Oili! Kuva ja hymy kertoo kaiken tarvittavan. :)

  VastaaPoista
 7. Myöhästynyt onnittelut!

  (Ja kiva hattu! :-))

  VastaaPoista
 8. Minultakin sydämelliset onnittelut. Ns. 68-er Studentenrevolutionin yhteydessä sakalaiset lopettivat pönötykset ja turhat tohtorianhattujen jakamiset. Tunnen eräitä hatuttomia tohtoreita. Tuo uusi tapa on paljon hauskempi. Eiväthän saksalaiset jaa ja käytä mitään "valkolakkejakaan" eli ylioppilaslakkeja. Minullakin on kaksi turhaketta, omani ja sisarvainaan, joita en ole missään koskaan - en edes karnevaalirekvisiittana - käyttänyt. Mietin, kelpaisiko tuo tohtorintutkintosi jollekin ludwigshafenilaiselle virkamiehelle näytteeksi saksankielentaidosta, vai pitäisikö rouva tohtorin lähteä kansalaisopistoon alkeiskurssille paperia hankkimaan. Jos nimittäin sinua huvittaisi ruveta Saksan(kin) kansalaiseksi. Nämä pfalzilaiset virkamiehet ovat kylläkin aika itsepäisiä, ainakin yhtä itsepäisiä kuin suomalaiset. :)

  VastaaPoista
 9. Tyylikäs hattu todellakin, paljon hienompi kuin suomalainen vastineensa.

  Mielenkiintoinen tuo 68-er Studentenrevolution! Enpäs tiennytkään. Tohtorinhatun voi muuten Saksassa hankkia puhumatta tai kirjoittamatta lausettakaan saksaa, nimim. kokemusta on.

  Irene

  VastaaPoista
 10. Lämpimät onnittelut!

  VastaaPoista