Parasta juuri nyt

maaliskuuta 05, 2017

Vallitseva säätila. Kevät on vahvasti tulossa, ellei jopa täällä! Kokkailin juuri muina naisina keittössä partsin ovi apposen auki. Tästä ei ole kovinkaan pitkä matka siihen, että iltapäiväteet voi nauttia ulkona. Ja aurinko - se tekee ihmeitä!

Lähestyvä dedis. Myönnetään, väitöstilaisuuden saapuminen horisonttiin ei varsinaisesti tee elämästäni juuri nyt  hauskempaa: kalenterista pitää blokata kokonaisia päiviä valmistautumiseen. Mutta pian se on vihdoin ohi! Tiedossa on historiallisen kevytkenkäinen kesä - miltä mahtaakaan tuntua, kun mielessä ei kummittele yhtäkään keskeneräistä proggista!

Naismatemaatikot. Kävimme taannoisena lapsivapaana viikonloppuna elokuvissa. Hidden Figures kertoo kolmesta 60-luvulla NASA:lla työskennelleestä afroamerikkalaisesta matemaatikosta. Elokuvassa on kaikki kohdallaan: inspiroiva ja tärkeä tositarina ja raskaastakin aiheestaan huolimatta hyväntuulinen kerronta, ihanat 60-luvun vaatteet ja Pharrellin musiikki. Soundtrack pyörii taustalla nytkin. Matematiikkaa rakastavana insinöörinä oli selvää, että pitäisin elokuvasta. Käy katsomassa!


Vaihtelu arkeen. Olen ensi viikon ulkomaantyömatkalla etelämmässä. Ihanan piristävää! Erityispisteet ihan yksin matkustamiselle. Ei mukana raahattavaa matkalaukkumerta, rattaita ja turvaistuinta, eikä ketään huolehdittavaa! Ajattelin käydä ostamassa rautatieasemalta tai kentältä jonkun kirjan lukemiseksi. Ah! Ja hotellin aamiaisiakin on tiedossa!

Lähikylät ja -kaupungit. Kevään saapuessa asunnosta poistuminen alkaa taas kiinnostaa. Eilen lämpötila nousi 16 asteeseen, ja kävimme päiväretkellä katselemassa pastellinvärisiä taloja. Pian alkaa myös olla hyvä aika suunnistaa lähistön viinikyliin, kun viininviljelijät esittelevät ensimmäiset uudet viininsä. Sitä odotellessa voimme nautiskella edellisten vuoden tuotoksista!

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia