Rakkaudesta ruokajournalismiin

helmikuuta 19, 2017

Hei, olen Oili ja lempiharrastukseni on ruokalehtien ja keittokirjojen lukeminen. En lainkaan välttämättä kokkaa jatkuvasti uusia reseptejä (...tai välillä kokkaa ylipäänsä mitään), mutta on ihan parasta istua nojatuolissa tai maata sängyssä ja selailla satunnaista kasaa lehtiä arkistojeni kätköistä. 

Kutsukaa dinosaurukseksi, mutta en juuri koskaan etsi reseptejä netistä. Päämäärätön selailu ärsyttää, eikä koskaan tiedä varmuudelta, onko ohjeista mihinkään. Toista on pitää kirjaa tai lehteä kädessä, käännellä sivuja, ihastella kauniita kuvia ja lukea myös niitä kaikkia ruokaan liittyviä kolumneja, haastatteluja ja muita pikkukirjoituksia. 

Etsin pitkään Saksasta mieleistä ruokalehteä. Prosessi ei ollut mitenkään yksinkertainen, joten olen tilannut Suomesta Glorian ruoka&viiniä jo useiden vuosien ajan. Nyt taisin kuitenkin vihdoin löytää sopivan, kiitos ystävän suosituksen. Suomesta saapuvasta lehdestä en silti aio luopua, niin olennainen osa nojatuolissa vietettyä aikaani se on. 

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Mietinkin että tiedätköhän tämän. Lehteä ei saa ilmeisesti ostettua kuin valikoiduista paikoista, se liikkunee enemmän fine dining ja hyvä viini -sektoreilla. Sain kaverilta numeron lainaan ja tykkäsin kyllä kovasti. Reseptejä tossa ei itse asiassa edes ole mitenkään ihan älytöntä määrää, niiden lisäksi on kaikenlaisia reportaaseja ravintola- ja viiniskenestä.

      Poista