Miksi on ihanaa asua Pfalzissa, Saksassa

heinäkuuta 02, 2017

Kevät ja alkukesä ovat aina olleet ne vuodenajat, jolloin olen onnellisin Saksassa asumisestani. Nyt aletaan lähestyä jo alkukesän loppua, mutta elämä tuntuu edelleen ihanan keveältä. Tänä vuonna tunne onkin aivan erityinen, sillä pääsemme ensimmäistä kertaa tutustumaan uuden asuinpaikkamme Pfalzin kuuluisien viinialueiden kirkkaanvihreään loistoon.

Näiltä viinitarhoilta tulee kuuluisia laatuviinejä, joihin olemmekin tutustuneet ahkerasti työnantajani viinikellarin tarjonnan avulla. En ole edelleenkään kyllästynyt riemuitsemaan siitä, että ihan lyhyen ajomatkan päässä on viinitarhoja!

Elämä Pfalzissa maistuu muutenkin hyvältä. Tämä alue tunnetaan joissain mainospuheissa myös Saksan Toskanana. En nyt tiedä tämän vertauksen tarpeellisuudesta tai paikkaansapitävyydestä, mutta onhan täällä ihanaa. Alue on Saksan aurinkoisimpia ja lämpimimpiä, maisemat ovat kauniit ja hyvä viini ja ruoka ihmisille tärkeää. Pfalzista ei juuri löydy suuria kaupunkeja, mutta nättejä pikkukyliä kyllä sitäkin enemmän. Me arvostamme - ja surfaamme säännöllisesti vai osin leikillämme kiinteistösivustoilla katsomassa talotarjontaa yhdestä erityisen ihastuttavasta pikkukylästä.On täällä asumisessa vielä yksi suuri etu. Näiden viinien perässä tänne autoili nimittäin myös Puolivälissä-blogin Päivi perheineen, ja saimme heidät meille vieraaksi viikonlopun ajaksi. Kiitos vielä vierailusta, näihin tunnelmiin on mukava lopettaa viikonloppu!Saattaisit myös pitää näistä

5 kommenttia

 1. Kyllä mä olen vähän kade teidän huudeista! Siellä oli aivan ihastuttavaa, sinisen ja vihreän kaikkia sävyjä. Niistä viineistä puhumattakaan. Ehkä mekin aletaan silmäillä kiinteistösivujen tarjontaa siitä ihanasta kylästä... Kiitos vielä viimeisestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tehän selvititte jo työmatkojen junareititkin valmiiksi ;) Tänne vaan!

   Poista
 2. Iltasanomat kirjoitti Pfalzin viinistä joku aika sitten.
  http://www.is.fi/matkat/art-2000005250741.html
  Me tykätään Pfalzin viineistä ja ajellaan parin viikon päästä suomalaisen kummipojan kanssa tutustumaan viinialueisiin ja Winzereihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai te ootte tulossa tänne! Milloin tarkalleen? Me lennetään 18.7. Suomeen lomalle, mutta jos tulette sitä ennen, olisi ihanaa vihdoin tavata!

   Poista
  2. Ensi viikolla ollaan, mutta meillä on kova ohjelma, kun yritetään käydä eri Winzereillä ja piipahtaa myös Elsassiin, kun suomalaiset ei muuten niin helposti sinne eksy ja aikaa on vain kolme päivää.

   Poista