Vuohenjuusto-viikunamuffinssit

helmikuuta 12, 2014

Tein ältsin hyviä muffinsseja (vaiko muffineja). Kuiva-ainehyllyssä jo hetken sijainneille viikunoille piti keksiä käyttötarkoitus. Sellainen löytyi Suvi sur le vif -blogista. Taikinassa on silputtuja viikunoita, ja puraisijaa odottaa sattuma vuohenjuustoa. Oikein maistuva, ei lainkaan liian makea kombo. Alkuperäisessä lähteessä muffinssit oli tehty aamupalalle, mutta itse olen kyllä mutustellut niitä myös iltaisin sekä muina vuorokaudenaikoina.

Vuohenjuusto-viikunamuffinssit, ohje Suvi sur le vif
12 kpl

1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl muskottipähkinää
1 dl ruskeaa ruokosokeria
2 kananmunaa
150 g kuivattuja, pehmeitä viikunoita (mun pussissa oli 100 g)
1,3 dl öljyä (jälkikäteen ajateltuna laittaisin kyllä vähemmän, ehkä desin?)
1,5 dl turkkilaista jogurttia
purkillinen pehmeää vuohenjuustoa (laitoin vuohenmaitotuorejuustoa)
pinjansiemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kananmunien rakenne kulhossa ja pilko sekaan viikunat. Lisää öljy, jogurtti ja kuivat aineet. Ei tarvitse sen kummemmin vatkailla. Laita muffinssivuokiin lusikallinen taikinaa ja jokaiseen vuokaan teelusikalla vuohenjuustoa. Lisää sen jälkeen loppu taikina ja muffinssien päälle pinjansiemeniä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Maistuvat kyllä lämpiminäkin, mutta jäähtyneinä koostumus oli enemmän mieleeni, aivan kuten alkuperäisessä ohjeessa sanottiinkin.


Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Nam! Sain kerran - työtehtävissä - maistaa työkaveri-ravitsemusterapeutti-kokin banaani-pekaanipähkinämuffineja, joissa rasva oli korvattu avokadolla. Saatanpa vielä yrittää tätä reseptiä avokadolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen idea! Täytyypä tutkia asiaa lisää ja pistää ehkä itsekin kokeiluun.

      Poista