Vauvalle hankittua

helmikuuta 17, 2014

Edelliseen postaukseen tuli toivomus laajemmasta vauvatavarakatsauksesta. No mikä jottei, tuleepa samalla listattua myös itselle, mitä on tullut hankittua. Hankinnat sijaitsevat poikkeuksettta anoppilassa, joten kuvitukset ovat peräisin valmistajien sivuilta.
Bugaboo Cameleon, Sahara special edition
VAUNUT olivat meidän ihan ensimmäinen ostos, muistaakseni viikolla 12, heh. Mehän asumme kolmannessa kerroksessa ilman hissiä, eikä alhaalla ole riittävästi tilaa, jotta vaunut voisi jättää porrastasanteelle odottamaan käyttöä. Ne pitää siis kantaa joka jumalan kerta tänne ylös. Tästä syystä emme halunneet 15 kilon painoisia massiivisia vaunuja, vaan kevyet ja näpsäkät sellaiset. Mahtuvat sitten myös ratikkaan ja auton takakonttiin. Iskimme silmämme samantien Bugaboon Cameleon-malliin, ja kun ebayssa sattui tulemaan vastaan melkein käyttämätön, aikanaan samantien loppuunmyyty Sahara-erikoismalli vieläpä miehen työmatkan varrelta, iskimme heti kiinni.

Stokke
STOKKEN TRIPP TRAPP sekä NEWBORN SET tuli myös hankittua aika aikaisin. Eihän pelkkä syöttötuoli nyt varsinaisesti lukeudu niihin heti kotitumisen jälkeen tarvittaviin asioihin, mutta koska tiesimme haluavamme sen sitten kun aika koittaa, katselin niitä säännöllisesti ebaysta. Sieltä löytyikin oikein hyvässä kunnossa oleva, pari vuotta vanha yksilö baby setin sekä osittaisten pehmusteiden kera niin kilpailukykyiseen hintaan, että kotiutimme tuolin samantien. Ja kun tuleva iskä oli hakemassa seuraavaa hankintaamme eräästä lastentarvikeliikkeestä, oli siellä rivissä noita newborn settejä, joita ei kuulemma voinut jättää kauppaan. En ole edelleenkään ihan varma, tarvitaanko tuota vai olisiko ihan sitteri ajanut saman asian, mutta jos iskä haluaa jälkikasvulleen jotain ostaa, täytyyhän niin tapahtua. 
Brio Sleep
PINNASÄNKY hankittiin Briolta. Sleep-malli on meistä molemmista tosi kivan näköinen, ja sen laskettava reuna ja muunneltavuus juniorisängyksi miellyttää kovasti. Lapsen kasvaessa sängystä saa kaikki laidat pois.


Brio


HOITOPÖYDÄN kanssa arvoimme pitkän tovin. Tuntuisi, että sen kätevin sijaintipaikka olisi kylppärissä, mutta sinne ei oikein mahdu mitään. Vuokra-asuntoon taas ei viitsisi porailla hirveästi reikiä kaakeleihin, jotta seinälle saisi avattavan pöydän (Brion versio aiheesta oli pitkään yksi vaihtoehto). Lopulta päädyimme kuitenkin sijoittamaan hoitopöydän makkariin. Tässä saksalainen maku ei taaskaan kohdannut omani kanssa, joten valinta osui Brioon. Sopiipahan sitten sänkyyn. Hoitoalusta on myös kuvassa näkyvä Brion versio aiheesta.


TURVAKAUKALO on Maxi-Cosin Pebble. Tärkein valintakriteeri oli luonnollisesti hyvät testitulokset. Lisäksi halusimme mahdollisuuden liittää kaukalo vaunujen runkoon adaptereilla. Niitä emme ole vielä hankkineet, mutta on hyvä tietää sen olevan mahdollista tarpeen tullessa. Hankimme kaukalon Isofix-alustalla, joka käy myös seuraavaan turvaistuinkokoon. 
Stokke
AMME on Stokken Flexi Bath. Kylppärissämme ei ole loputtomasti tilaa, joten taitettava amme on loistojuttu. Pirtsakka vihreä on plussaa.  

Näiden lisäksi on kasa vaatteita ja harsoja. Saatiin kavereilta niin järkyttävä määrä lainaan ja lahjaksi, ettei ostoksille tarvitse varmaan mennä ensimmäiseen vuoteen - ellei sitten halua. Lisäksi saimme ÄITIYSPAKKAUKSEN, kuten jo mainitsin. Sänkyyn on hankittuna patja ja kosteussuoja. Saamme kätilöltä IMETYSTYYNYN ja lisäksi lainaan KANTOLIINAN ja MANDUCAN, jotta voimme katsoa, kumman hankimme omaksi. Unohdinkohan jotain? SITTERIÄ meillä ei nyt vielä ole, sen ehtii hankkia myöhemmin jos tuntuu että on tarvis. Päätynemme siinä tapauksessa Baby Björnin Balanceen, niitä on hyvin tarjolla myös käytettynä. Erillistä KEHTOA emme taida hankkia. Tässä avoimessa kaksiossa vauva voi varmaan nukkua kaikki unensa pinnasängyssä ilman erillistä tarvetta päästä kehtoon sinne, missä parhaillaan ollaan. Kehdon saisimme kyllä kavereilta lainaan, mutta jättänemme väliin. Saksassa kun olemme, tuntuu että LEIKKIKEHÄ on kaikkien mielestä must. Tähän en jaksa uskoa, joten sellaista meille ei tule - ellei vanhemmuus sitten yllätä noviiseja.

Saattaisit myös pitää näistä

8 kommenttia

 1. Hei, Vau, onpa hienoja vehkeitä! Paljonko noihin on jo rahaa mennyt? Lapset maksaa...Mitä isommaksi tulevat, niin sitä enemmän rahaa menee...Minä maksan tällä hetkellä meidän neitien harrastuksista (ratsastus ja muodostelmaluistelu) 600 euroa kuukaudessa. Voitko kuvitella! Aivan kamala summa! Noita nykyajan vaunuja olen ihmetellyt...Minusta ne näyttävät niin kummallisilta. Osaatko tekniikan ihmisenä kertoa minulle syyn, miksi nuo edessä olevat pyörät on noin pienet? Eikö ne syvässä lumihangessa (täällä Suomessa joskus) jätä kiinni? T. Merja

  VastaaPoista
 2. Kyllähän näihin vauvajuttuihin saisi upotettua varmasti ihan loputtoman määrän rahaa. Vähän niinkuin hääjärjestelyihin. Esikoista odottaessa on vielä erityisesti se vaara, että mopo lähtee käsistä. Me ollaan nyt yritetty pysytellä jokseenkin järkevinä. Onneksi pienten tavaroita saa tosi paljon käytettyinä. Me ollaan ostettu melkein kaikki käytettynä tai melkein uutena ebaysta, siinä on säästänyt jo useammankin pennin. Ainoastaan turvakaukalo ja pinnasängyn patja haluttiin ehdottomasti hankkia uutena turvallisuustekijöiden takia. Joskus ongelmana on tosin se, että iskee silmänsä johonkin tiettyyn, jota ei oikein meinaa löytyä käytettynä. Jostain syystä tätä esiintyy enemmän mulla kuin miehellä... Mutta kun aloitettiin tavaroiden etsiskely ajoissa, niin on ollut aikaa odottaa niiden ilmestymistä myyntiin. Näistä hankinnoista vaunut olivat kevyesti kallein investointi, mutta siihen olimme valmistautuneetkin. Ovat nyt sitten kevyet kantaa ja helppo taittaa kasaan - eikä se ulkonäkö ole myöskään mikään toisarvoinen seikka.

  600 euroa kuussa! Tosiaan aikamoinen summa. Täytyykin alkaa jo valmistautua henkisesti.

  Noi pienet etupyörät tekevät vaunuista helposti kääntyvät. Ainakin nämä meidän kääntyvät käytännössä paikallaan ilman minkäänlaista voimankäyttöä. Kinoksissa eivät varmasti ole kaikista kätevimmät, mutta koska täällä ei käytännössä sada lainkaan lunta, emmekä myöskään kulje hiekkateillä kun niitä ei lähistöllä ole, ei se ollut meille lainkaan merkittävä kriteeri. Noihin saisi myös kiinteitä, hieman isompia talvirenkaita paikkoihin, joissa niille olisi tarvetta. Me etsimme ihan puhtaita kaupunkivaunuja keski-eurooppalaiseen ilmastoon. Vaikka noita kyllä näkee aika paljon ainakin Helsingissäkin, joten kyllä niillä ilmeisesti myös Suomen talvessa selviää.

  VastaaPoista
 3. Te olette tosi hyvin löytäneet käytettyinä noita juttuja! Brion sänky on varmaan tosi hyvä/pitkäikäinen hankinta. Ja noiden laadukkaiden hankintojen kanssa on sekin hyvä, että niistä saa kyllä hyvän hinnan takaisin, jos joskus myy eteenpäin.

  Meidän yhdistelmissä on myös kääntyvät etupyörät, enkä vaihtaisi vaunuja kiinteäpyörällisiin mistään hinnasta.. Ne ovat niin kätevä, kun yhdellä kädellä pystyy lykkimään ja kääntyvät niin vaivattomasti ja pienessäkin tilassa! Eri ympäristöön tietty erilaiset menopelit, mutta kun meidän kulmilla (Turun liepeillä) asfaltoiduilla pyöräteillä ei juuri koskaan ole liikaa lunta/sohjoa, eikä hiekkateitä, niin ongelmia ei ole ollut. Muistan ehkä pari kertaa purreeni hampaita yhteen kun on ollut hankala kohta ja pari kertaa olen lukinnut etupyörät sohjoisen paikan tullen. Kevyet ja kapeat yhdistelmät ovat olleet siitäkin hyvät, että emme kokeneet tarvitsevamme mitään pienempiä matkarattaita ollenkaan! Mutta nyt olen alkanut todella kaivata sellaisia rattaita, joihin saa Gracon turvaistuimen kiinni. Se olisi niin kätevä! En käsitä, miten olen jaksanut roudata esikoista turvaistuimessa..

  Toivoit postausta vauvan tarvikkeista, mutta tässäpä näitä on oikein hyvin! Minä en varmaan osaa sellaista toteuttaa, kun meillä mennään vähän niin ja näin! :) Ja nyt jo kolmen viikon aikana olen todennut lapsosten olevan niin erilaisia, että mielipiteet tärkeistä ja turhista tarvikkeistakin ovat saaneet kyytiä. Esim. viimeksi ajattelin liivinsuojien olevan turhia (koska maitoa ei koskaan herunut). Nenänniistäjäkin oli kummallinen turhake, mutta tämä vauva puklaa niin paljon, että maitoa tulee nenästäkin ja on todella tarvetta putsata röörejä. Esikoisella käytettiin vallan kestovaippoja (paitsi yöllä), mutta tämä syö niin paljon, että emme ehtisi muuta tekemäänkään kuin vaihtamaan vaippaa, jos käyttäisimme harsoja taas. Katsotaan myöhemmin.. Samoin pidin kosteuspyyhkeitä turhina, mutta nyt niillekin on ollut käyttöä, samasta syystä! :) Eli olen saanut huomata, että kaikki tarvikkeet voivat olla tarpeellisia (toiset toisille jne.), mutta sen tietää vasta vauvan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä se taitaa olla, ettei noista oikein tiedä etukäteen. Onneksi sinne kauppaan taitaa ehtiä myös kun vauva on saapunut :) Yritetään välttää turhan tavaran hankkimista, kun meillä ei ole tuota säilytystilaakaan mitenkään liikaa.

   Just Brion tuotteet on olleet harmillisesti vaikeimpia löydettäviä. Eivät ole täällä lainkaan niin yleisiä kuin Suomessa. Sänky saatiin lopulta yksityiseltä myyjältä tarpeettomana vielä paketissaan eli uusi sekin oikeastaan on, mutta hoitopöytä piti lopulta tilata ihan kaupasta ennen kun loppuvat kokonaan. Vaan eipä tuo haittaa, ovat laadukkaat ja tosiaan noista pääsee kyllä eroon sitten, kun ei ole enää tarvetta :)

   Poista
 4. Samaa mieltä kuin edellinen kirjoittaja. Ajattelin myös että en koskaan käyttäisi kosteuspyyhkeitä, mutta esikoisella lonkkatuet ja n.1-2viikon välein pääsi kylpyyn. Vaihto ehdoksi jäi kosteuspyyhkeet ja näin sairaala suositteli näinmyös jäi pienimmät vaatteet käyttämättä ja haastetta myös viedä turvakaukalolla :) Turhakkeena näen hoitopöydän, onneksi ei tullut ostettua, vaippaa tuli vaihdettua lattialla sängyllä ym muualla. Toki meillä hoitopöydän suoja oli, mutta sitä oli helppo kuljettaa ympäri asuntoa vessassa se oli pesukoneen päällä jossa myös kosteuspyyhkeet ym. tavarat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noita varmasti voi oikein ennustaa, joten ei auta kuin odotella ja katsoa, mitä sieltä on tulossa :)

   Alustan saaminen pesukoneen päälle olisikin kätevä juttu. Meillä siinä on kuitenkin kuivausrumpu :) Selkää säästääksemme halusimme hoitopöydän, ja tokihan sinne saa myös kaikki tarvittavat tavarat, jotka muuten itsemme tuntien uiskentelisivat ties missä.

   Poista
 5. Hehe, meillä on juuri samoja tarvikkeita, tosin hoitopöytää ei toistaiseksi ole ja sänky on Muuramen. Turvakaukaloa ja telakkaa lukuunottamatta lähes kaikki taitavat olla käytettyjä. Meillä on myös tuo Maxi-Cosin telakka, joka sopii myös seuraavaan turvaistuinkokoon.

  Flexi Bathia ei tosin ehditty hankkia, kun vauva sitten päätti ilmaantua hyvissä ajoin. Pitäisi lähteä ammeostoksille siis joskus lähipäivinä. Haluan ehdottomasti juuri tuon mallin tilansäästön takia, ja onhan se helppo sitten ottaa mukaan vaikka mummolaan.

  Yllättävän hyvin kaikkea on löytynyt uudenveroisena ja edullisena. Vauvan tarvikkeita käytetään kuitenkin suhteellisen vähän aikaa, joten tuntuisi taloudellisesti ja ekologisesti epäystävälliseltä hankkia kaikkea uutena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi hyviä tavaroita siis :) Teillä on kyllä hyvä tilanne, jos amme (ja hoitopöytä?) on ainoa "isompi" puuttuva tavara tuon yllätysstartin jälkeen. Voisihan olla, että muitakin hankintoja olisi vielä jäljellä, kun harva kai olettaa vauvan saapuvan kuukauden etuajassa.

   Me oltaisiin varmasti voitu päästä vielä huomattavasti halvemmalla näistä hankinnoista, mutta oon ihan tyytyväinen lopputulokseen. Toivottavasti myös sitten, kun päästään tositoimiin.

   Poista