Talvi on suhteellinen käsite

helmikuuta 10, 2014


Jos sijaitsisin Suomessa, toivoisin lunta, pakkasta ja aurinkoa jotakuinkin helmikuun loppuun asti. Koska olinpaikkani on sen sijaan täällä keskemmällä Eurooppaa, jää noista toiveista jäljelle ainoastaan se aurinko. 

Tämä talvi onkin ollut todella leuto eikä mitään etäisestikään lumeksi kutsuttavaa ole sadellut kuin kerran joskus marras- tai joulukuussa. Sekään ei jäänyt maahan. Täällä Frankfurtin seudulla on tyypillisesti aika leutoa. Pahimmassa tapauksessa pakkasen tilalla on jäätävä, luihin ja ytimiin menevä kostea kylmyys, mutta tänä vuonna ollaan selvitty aika vähällä. Tämä on mukavaa, koska talvitakkini ei enää mahdu kiinni... Hytisemisen sijaan voi siis käydä kävelyllä vaikkapa tässä kotipuistossa, joka on talven myötä riisuttu hyvinkin paljaaksi istutuksista. Nurmikko kuitenkin viheriöi.

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Oo, das Gras ist schon grün bei euch?! Un wann beginnen die ersten Blumen zu blühen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ich würde eher sagen, dass das Gras schon die ganze Zeit grün war. So kalt ist es nämlich gar nicht geworden. Es gab auch schon gefühlt die ganze Zeit eine Sorte gelbe Blumen, die blühen. Mit den anderen wird's wohl noch ne Weile dauern. Macht aber nichts, dafür gibt's Tulpen im Blumenladen ;)

   Poista
 2. Aika tarkalleen 10 vuotta sitten kävin hoitamassa opiskelijavaihdosta takaisin Suomeen palanneen poikaystäväni juttuja Darmstadtissa (itse olin hieman pitempään vaihdossa Mainzissa) ja valokuvailin siellä kaikkia ihania kevätkukkasia. Muistan vieläkin, miten ihmeelliseltä se tuntui, kun helmikuussa oli joka paikassa kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hauska sattuma! Munkin tarinani täällä alkoi aikanaan vaihtovuodella, ja siskoni on parhaillaan Mainzissa :) Sinä ensimmäisenä talvena lunta ei satanut täällä kertaakaan, mikä oli suomalaisesta tosiaankin vähän outoa. Nyt vaan nautin lämmöstä. Ja perjantaina bongasin tosiaan yliopistolla nurmikosta puskevat ekat krookukset ja kielot :)

   Poista