Kahvista ja ritareista

helmikuuta 25, 2014

Kaksi asiaa.

1. Olen suuri ikkunaluukkujen ystävä. Eiväthän ne kaikista käytännöllisimpiä ole, mutta sitäkin kauniimpia. Haaveilen talosta tai asunnosta, jossa olisi ikkunaluukut. Ehkä muutamme vielä joskus sellaiseen. 

Sen lisäksi, että itse luukut ovat nättejä, jaksan kävelyretkillä aina ihailla niiden pitimiä. Miten mahtavaa olisi, jos olisi ikkunaluukut, joita pitäisi vielä päivisin auki itse herra ritari?

2. Mua harmittaa, etten pidä kahvista. En, vaikka miten yrittäisin (en tosin hirveästi yritä, koska yyyh). Tämä harmittaa siksi, että nyt menevät loputtomat hifistelymahdollisuudet sivu suun. Olen varma, että erinäisten kahvintekovehkeiden, myllyjen ja kahvilaatujen kanssa voisi kikkailla loputtomiin, ja se jos mikä on lempipuuhaani. Musta tee nyt ei vaan yllä samaan, vaikka miten mittaisi määrät tarkasti ja ajastaisi hautumisajan sekuntikellolla. Vääryys.

Saattaisit myös pitää näistä

14 kommenttia

 1. Kohdasta kaksi. Olen pienesti hurahtanut hyvään kahviin ja nään jonkin verran vaivaa aamukahvini valmistamiseen, joten totta, loputtomiin voisi kikkailla ja se olisi ihanaa. Haaveilen kotibaristakurssista! Mutta minuapa harmittaa, että en puolestaan niin erityisemmin välitä teestä, vaikka olen yrittänyt. Jää nimittäin kaikki ihanat teepannut kauppaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotibaristakurssi! Saatan hajota! En edes tiennyt mitä kaikkea elämästäni puuttuu tämän kahviongelman takia. Voin kertoo että teepannut on tässä laiha lohtu. ;)

   Poista
 2. Meillä on talossa ikkunaluukut, ja vaikka ne on nätit, niin ei niillä tee mitään. Meillä on myös tavalliset saksalaiset Rolladenit, niitä kyllä käytetään. Edellinen talonomistaja ei ollut hoitanut ikkunaluukkuja laisinkaan, maali oli irronut melkein kaikista kohtia, hyvinkin vinosti on roikkunut seinillä. Viime viikolla mies aloitti ikkunaluukkuremontin, hyvin etenee, mutta en edelleenkään pidä niistä. Ehkä olisi pitänyt valita iloisempi väri kuin se perusruskea... Tai sitten jos olisi ritarit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en kertakaikkiaan lämpene Rolladeneille. En tykkää siitä, miten ne pimentää huoneen täysin (miten aamuisin ois tarkoitus herätä?). Plus oon varmaan nähnyt jo liikaa niitä, joita voisi kutsua sanalla spießig. Päivisinkin ainakin puoliksi kiinni, ikkunalauta täynnä orkideoja ja ikkuna vielä peitetty pitsiverhoilla ;)

   Meidän naapureilla on ihanat turkoosit ikkunaluukut. Pirteä väri on kieltämättä parempi :)

   Poista
  2. Meillä Rolladenit on vain talvisin illalla kiinni, että lämpö pysyisi sisällä. En jaksaisi millään roudata ikkunalautaa joka kerta vapaaksi, että saisin luukut kiinni. Kesäisin Rolladenit on aina ylhäällä, meillä ei ole ehkeis verhoja kun tykkään valosta niin paljon.

   Poista
  3. Meillä on nyt sälekaihtimet ikkunoiden ulkopuolella, ne on musta ihan ok ratkaisu. Eivät pimennä huonetta liikaa, mutta pitävät kuitenkin vähän lämpöä sisällä (tai kesäisin ulkona, jos on tarpeen). Verhoja ei meilläkään ole, mutta niitä ei kyllä saisikaan noihin ikkunoihin. Ainoastaan keittiössä on semmoset huomaamattomat valkoiset rullaverhot, kun sillä puolella ei ole sälekaihtimia ja haluttiin kuitenkin vähän näkösuojaa vastakkaisiin naapureihin. Valo on kyllä ihan ehdotonta, oon tosi onnellinen kun meillä on niin isot ikkunat! Oon jo julistanut, etten suostu muuttamaan mihinkään, missä on liian pienet ikkunat. Alkaa muuten heti ahdistaa.

   Poista
 3. Olen viime aikoina tuntenut entistä suurempaa kutsumusta entistä tarkemmaksi kahvihifistelijäksi. Opin juomaan kahvia 2001 mutta päivittäinen juoja minusta tuli vasta 2005. Toivottavasti sinäkin vielä opit. Mutta sillä välin taidan alkaa hifistellä. Jos mies purnaa lisälaitteita ja hinnoista, voin todeta, että koska pidän kahvista, olisi huutava vääryys jättää tilaisuus käyttämättä. Kun maailmassa on ihmisiä, jotka toivovat voivansa pitää kahvista vain siksi... Oili, olet paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kuvaavampi sana ois höpsö ;) Mutta kannatan suunnitelmaa! Ja kun niitä vehkeitä hankkii pikkuhiljaa niin mies ei ehkä hoksaa hermostua ;)

   Poista
 4. Mä oon ymmärtänyt, että oikein hyvä kahvi maistuu lähes teeltä, joten eikö se olisi oikein hyvä syy aloittaa kahvihifistely!

  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luin ton Vatsasekaisin kilinkolin -blogin kahvihifistelysarjasta. Tossa on vaan pari ongelmaa: 1) mistä niin hyvää kahvia saa ja 2) onko siitä sitten poistettu se kahvin maku kokonaan. Pitäis varmaan kehitellä jotain uusia teehifistelykohteita ensi hätään.

   Poista
  2. Voithan hifistellä teepuolella kaiken maailman chai-latteilla, käsittääkseni se on aika laaja kenttä!

   Poista
  3. Hmm, totta. Taidan kyllä aloittaa mustasta teestä, se on lähinnä makuhermojani.

   Poista
 5. Ikkunaluukut ovat ihania, muutamassa pitkien työreissujen väliaikaisasumuksessa olemme saaneet asua luukullisissa taloissa. Zürichissä luukkuja käytettiin kauhealla tuulella (asuimme ylimmässä kerroksessa), Pariisin lähellä kotoa pidempään pois ollessa.
  Khöm, meillä harrastetaan kahvia: keittiöstä löytyy espressokone, pari myllyä, Chemez, mokkapannu, pressokannu,.... Juhlamokkaa ja muuta peruskaffea juon korkeintaan järjettömään kofeiininpuutteeseen, mieluummin en siihenkään. Juomme ruotsalaisten ja kotimaisten pikkupaahtimoiden kahveja, joissa on ihan uskomattomia makueroja keskenään. Jos pääset jossain maistamaan tällaisia oikeita erikoiskahveja joko espressona tai suodatinversioina, niin kannattaa kokeilla.
  Teitäkin on ties kuinka monenlaisia ja laatuisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy pitää mielessä että annan jollekin oikeasti hyvälle kahville mahdollisuuden. Oon kyllä hyvin skeptinen, koska luulis nyt että se kahvin ominaismaku sieltä kuitenkin puskisi läpi. Vaan katsotaan! Sitä odotellessa aktivoidun näiden teejuttujen kanssa, vaikka oon edelleen sitä mieltä että ne on vaan laiha lohtu. Eihän niitä tartte edes jauhaa ;)

   Poista