Iloinen kirjoneulepipo

helmikuuta 07, 2014

kirjoneulepipo salmiakkikuvio, tupsupipo
Neuloin hiljattain valmistuneelle kaulahuiville kaveriksi pipon, iloisen ja pirteän sellaisen. Inspiraation sain selaillessani Muita ihania -blogia ja nähdessäni nämä pipot. Siispä kaivelin lankakorista kaikki omistamani jämät Isoveli-lankaa, mallailin värejä yhteen ja hihkuin, että puikotkin ovat samat kuin ohjeessa. Ei tarvinnut siis laskeskella silmukoita tai miettiä neuletiheyksiä. 

Pipoon piti saada yksi salmiakkiraita samaa keltaista kuin huiviinkin, joten otin ja purin sitä tarvittavan pätkän. Tämä oli oikeastaan pelkästään hyvä myös huiville, josta tuli nyt vielä hieman istuvampi eli lämpimämpi. Ja nyt mulla on yhteensopivat pipa ja huivi.

kirjoneulepipo
Neuloin resorin ohjeen mukaisesti puolipatenttina. Lopputuloksesta tulikin tosi kiva! Huomattavasti siistimpi kuin normaalista joustinneuleesta, joka ei ainakaan mun tekemänä kestä aina lähempää tarkastelua. Pitäytynen siis puolipatentissa myös tulevaisuuden pipojen kanssa.

En ole perinteisesti ollut mikään kirjoneulehirmu, mutta pipo syntyi mitä ilmeisimmin onnellisten tähtien alla, kun lopputuloksesta tuli aika hyvä eikä neulojan hermokaan alkanut kiristää kesken prosessin. Nyt älysin jättää takapuolelle suorastaan överit langanjuoksut, joten salmiakkikuviot näyttävät hyviltä myös pipon ollessa päässä.

Koko homman kruunasi tietenkin tupsu. Senkin tein nyt ekaa kertaa sitten ala-asteen. Jännitti vähän, kun tiesin ettei lankaa ole kuin yhteen yritykseen, mutta hyvähän siitä tuli! Kyllä nyt kelpaa ulkoilla kun on vermeet kunnossa.

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Hei onpa kiva pipo ja tuo huivikin! Täytyypä muistaa tää jos tarvii jossain vaiheessa päästä jämälangoista eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää oli kyllä kätevä kohde, johon upottaa jämät. Ja kivat väriyhdistelmät on herkullisia neulottavia :) Huivia suosittelen toki myös, se syntyi nopeasti ja lopputulos on tosi kiva.

   Poista
 2. Kivan näköinen ja kivat värit! Haska yhteensattuma, että minäkin juuri postasin pipoista, ta myssyistä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin pinaattiletut (vaikken niistä kyllä silloin postannutkaan) ja sitten tämä!

   Poista
 3. Löytyipä kaunis blogi täältäkin! Ja aivan IHANA pipo, tosi kaunis ja pirteä! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Oon itsekin tosi tyytyväinen, ehkä jopa paras käsityöaikaansaannokseni tähän mennessä :)

  VastaaPoista