Runebergin tortut, ihan ite tehtiin
helmikuuta 02, 2014
Sisko on ollut viikonloppuvierailulla. Jotainhan sitä piti tämän kunniaksi askarrella, joten päädyimme ajankohtaisesti Runebergin torttuihin. Tai niin kutsuttuihin sellaisiin. En nyt sanoisi, että noilla on hirveästi mitään tekemistä ainakaan niiden kaupasta ostettavien versioiden kanssa, mutta söimme kyllä aivan hyvällä ruokahalulla. Mums.
Reseptejä tuntui löytyvän niin monta erilaista kuin vain jaksoi googlettaa. Päädyimme johonkin Visit Porvoo -sivulta löytyneeseen. Ei vähiten siitä syystä, että tässä ei tarvittu karvasmanteliaromia. Rajansa kaikella.
Epäusko meinasi iskeä siinä vaiheessa, kun piti ryhtyä pursottamaan sokerikuorrutetta. Toisaalta, eikö itse leivotut tortut saa myös näyttää itse tehdyiltä?
4 kommenttia
Oi herkullisen näköisiä, niin symppiksiä! Ne kaupan tortut eivät houkuttele yhtään..
VastaaPoistaMäkään en oikein perusta niistä, aivan liian kuivia mun makuun. Näihin omatekemiin sai kätevästi kovertaa vadelmahillolle niin ison kuopan kuin halusi ;)
Poistatosi hyvän näköisiä! taaskaan en kerkeä tekemään niintä, ja sitäpaitis löysin reseptejä, jossa käytetään jouluna ylijääneet piparkakut hyväksi. eli ensi joulun paistan vain ruuneberin torttuja varten pienen erän lisää... ehkä kerkeän sitten ensi vuona.
VastaaPoistaJoo mekin huomattiin noi piparit monissa resepteissä. Tosin termi "joululta ylijääneet piparkakut" oli mulle täysin vieras ;) Pitäis muistaa laittaa vartavasten muutamia sivuun, muuten katoavat parempiin suihin alta aikayksikön.
Poista