Virkattu kori

helmikuuta 24, 2014

virkattu kori Novita Tuubi
Tarvitsin jonkun kivan välityön, koska meneillään oleva neuleprojekti ei huvittanut. Muistin lankakorissa olevan kerän Novitan Tuubia ja virkkasin siitä korin, jossa on kahva ja kaikki. 

Pohjaan tuli tällä kertaa kunnon taite, mistä tykkään kovasti. Se tuo korille edes jonkinlaista muotoa ja ryhtiä. Taite virkattiin siten, että koukulle otettiin silmukan takareuna sekä silmukan takana oleva lanka, joka on peräisin edellisestä silmukasta. Taitteen jälkeen jatkettiin normaaleilla kiinteillä silmukoilla.

Kerää on vielä jäljellä toiseen koriin, joten sekin taitaa syntyä ennen kuin saan jatkettua neulomista.

virkattu kori

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Joo! Se roikkuu jousen päässä ja on parasta ikinä! Saatiin se joululahjaksi tulevaa jälkikasvua ajatellen :)

   Poista
 2. Muakaan ei nyt neulominen nappaa ja käyny nuo korit kanssa mielessä muutaman kerran. Kotoa löytyvän kuteen väri vaan ei nyt miellytä, mutta en anna kyllä itselleni lupaa ostaa uutta ennen kun on vanhat kerät tuhottu :D Eli paljon limenvihreitä koreja tiedossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi perinteinen ongelma! Mun sukkalangat on myös kaikki blääh. Tai jos niihin yhdistäisi jonkun kivan raikkaan värin, vois lopputulos ollakin ok. Mutta tosiaan eipä taida olla suurta tarvetta uusille ostoksille niin kauan, kuin noi hädintuskin mahtuu tohon koriinsa...

   Poista
 3. Jukunenä! Nyt jo pelottaa vähän, sillä olin neulonut (jeps, neulonut) korin viikonloppuna matonkuteista. Mitenkä meillä synkkaa näin? Kori on kyllä jo valmis, mutta sen on tarkoitus roikkua seinässä, ja pidikkeistä ei vielä tietoakaan. Varmaan ensi viikonloppuna välähtää maailman paras idea, ja sitten voin kuvata ja postata. Kannattaa kokeilla myös tuubia puikoilla, käytin 10 mm puikkoja, ja hyvin meni - olen jämähtänyt siihen sun Atompilz-vaiheeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Taas hauska yhteensattuma :) Täytyy jossain vaiheessa tavata livenäkin, jotta nähdään synkkaako niinkin. Eipä ollut tullut mieleen neuloa tosta, pistetään idealistalle! Atompilz on kyllä edelleen paha viholliseni. Tossa pienessä korissa se ei onneksi pääse vielä valloilleen.

   Poista