Kerrassaan tavallisia sämpylöitä

joulukuuta 14, 2013

Leivoin lauantain kunniaksi sämpylöitä. Tarkoituksena oli raastaa sekaan jämäporkkana, mutta se olikin jo kadonnut parempiin suihin. Unohdin myös lisätä taikinaan kaurahiutaleita, joten näistä tuli nyt aivan normaaleja sämpylöitä ilman mitään kikkailuja. Ohje on Pastanjauhantaa-blogista. 

Maistuivat kerrassaan mainiolta voin ja juuston kanssa. Mitään sen kummempaa ei uunituoreisiin sämpylöihin mielestäni tarvitakaan. Haittapuoli: tuli syötyä niin monta, etten tiedä, missä vaiheessa iltaa jaksan edes ajatella kunnon ruoan kokkaamista. Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

 1. Hyvä muistutus! Äiti aina teki porkkanasämpylöitä, täytyypä kysyä häneltä resepti. Jospas sitä aikaa olisi enemmän, niin tekisi vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuningasvinkki, jos haluaa sämpylöitä aamulla muttei jaksa kuitenkaan alkaa leipomispuuhiin kukonlaulun aikaan: taikinan voi tehdä jo edellisenä iltana ja pyöritellä sämpylät jääkaappiin kohoamaan yön ajaksi. Sit ei tarvii aamulla kuin työntää ne uuniin :)

   Mä oon tehnyt porkkanasämpylät perinteisesti tällä reseptillä: http://ajatuksiasaksasta.blogspot.de/2011/01/oilin-keittiossa-porkkanasampylat.html

   Seuraavaksi aattelin kokeilla laittaa nesteeksi jogurttia, se varmaan antaisi kivaa happamuutta ja pallerot säilyisivät ehkä vähän pidempään tuoreina. Katsotaan koska saan aikaan :)

   Poista