Kerrassaan tavallisia sämpylöitä
joulukuuta 14, 2013
Leivoin lauantain kunniaksi sämpylöitä. Tarkoituksena oli raastaa sekaan jämäporkkana, mutta se olikin jo kadonnut parempiin suihin. Unohdin myös lisätä taikinaan kaurahiutaleita, joten näistä tuli nyt aivan normaaleja sämpylöitä ilman mitään kikkailuja. Ohje on Pastanjauhantaa-blogista.
Maistuivat kerrassaan mainiolta voin ja juuston kanssa. Mitään sen kummempaa ei uunituoreisiin sämpylöihin mielestäni tarvitakaan. Haittapuoli: tuli syötyä niin monta, etten tiedä, missä vaiheessa iltaa jaksan edes ajatella kunnon ruoan kokkaamista.
2 kommenttia
Hyvä muistutus! Äiti aina teki porkkanasämpylöitä, täytyypä kysyä häneltä resepti. Jospas sitä aikaa olisi enemmän, niin tekisi vaikka mitä!
VastaaPoistaIhan kuningasvinkki, jos haluaa sämpylöitä aamulla muttei jaksa kuitenkaan alkaa leipomispuuhiin kukonlaulun aikaan: taikinan voi tehdä jo edellisenä iltana ja pyöritellä sämpylät jääkaappiin kohoamaan yön ajaksi. Sit ei tarvii aamulla kuin työntää ne uuniin :)
PoistaMä oon tehnyt porkkanasämpylät perinteisesti tällä reseptillä: http://ajatuksiasaksasta.blogspot.de/2011/01/oilin-keittiossa-porkkanasampylat.html
Seuraavaksi aattelin kokeilla laittaa nesteeksi jogurttia, se varmaan antaisi kivaa happamuutta ja pallerot säilyisivät ehkä vähän pidempään tuoreina. Katsotaan koska saan aikaan :)