Joulupyhien kuulumisia

joulukuuta 26, 2013

Suomessa vietettyjen joulujen yksi pääasioista on tietenkin syöminen. Olen aikamoinen perinne-Pirkko, eikä ruokalajeja voi noin vaan muutella. Onneksi kyllä muutkin perheenjäsenet ovat aika samoilla linjoilla, joten pöydästä löytyvät joka vuosi jotakuinkin samat jutut. Ulkosuomalainen kiittää, minkä syömiseltään ehtii. 

Pöydän ääressä istumisen lisäksi täällä on kökötetty sohvalla villasukkien parissa. Siskokin sai kaivettua itsensä koko syksyn mittaisesta neulontamotivaatiokuopastaan ja aloitti sukat. 

Usein kuulee sanottavan, että jouluihin tulee lasten myötä ihan erityistä tunnelmaa. Niinhän se taitaa olla: kasa aikuiseksi kasvanutta väkeä ei ehkä keskenään pääse samanlaiseen joulutunnelmaan kuin pienemmät vipeltäjät (vaikka tänä vuonna kyllä kävi silti joulupukki, mikä on mainittava aaton kohokohtana. Meidän perheen puoliskolle kerta oli ensimmäinen, ja kyllä siinä hymyilytti myös kolmekymppisiä ja vanhempia pukin saapuessa tonttuineen). Hypoteesin paikkansa pitävyys testattaneen ensi vuonna, kun saavumme itse kotimaahan kolmen hengen perheenä, mikäli kaikki menee hyvin. Uusi tulokas sai jo ensimmäisen lahjansakin. Tulevat vanhemmat ovat kovin tyytyväisiä antajan vauvanvaatemakuun. 


Saattaisit myös pitää näistä

23 kommenttia

 1. Wau! Onneksi olkoon tulevasta perheenlisäyksestä!

  VastaaPoista
 2. Onnea tulevasta perheenlisäyksestä! Ja hyvää joulun- sekä uudenvuodenaikaa! :)

  VastaaPoista
 3. Wow, täältähän kuuluu ihania uutisia, paljon onnea<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan tähän asti en ole oikein itsekään meinannut uskoa, mutta tuossa tuo maha kasvaa siihen tahtiin, että siellä taitaa todellakin olla jotain muutakin kuin kakkua sisällä.

   Poista
 4. paljon onnea tulevasta perheenlisäyksestä <3

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä vauvoja alkaa nyt ilmestyä vähän sinne sun tänne :)

   Poista
 6. Vau, vau, vauva!!! Onnea! :)

  Niin totta tuo, että ulkosuomalainen kiittää minkä syömiseltä ehtii. Minä toivottavasti kiitin asianosaisia riittävästi, vaikka jälkiruuista vastannutta pikkusiskoa en ehkä tarpeeksi. Sen sijaan kutominen jäi vallan, kun ei syömiseltä ehtinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mäkään en ole saanut toistaiseksi aikaan kuin yhden villasukan, ja tänään lennetäänkin jo takaisin Saksaan. Onneksi on kuitenkin vielä koko viikko lomaa, joten toisellakin sukalla on vielä tsäänssejä ;)

   Poista
 7. No minä olenkin tätä aavistellut, mutta en ole kehdannut suoraa kysyä! :) Suuresti onnea! Kyllä se niin on, että jouluihin tulee aivan uusia asioita, kun sitä saa tavallaan tehdä myös lapsia varten. joko sinulla masu näkyy? Alkaako puoliväli olla jo lähellä? Siinä sitä on sitten odotettavaa uudelle vuodelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, niin varmasti :) Tässä on jo tullut luettua ja kommentoitua paljon äitiys- ja raskausaiheisia juttuja, mutta jotenkin ei huvittanut kuitenkaan huudella omasta raskaudesta tämän aiemmin. Maha on näkynyt nyt muutamia viikkoja niin, ettei sitä voi enää pitää alunkaltaisena kalja- tai kakkumahana ;) Hauskaa että mainitsit puolivälin, menossa on 21. viikko eli juuri siellä tienoilla ollaan. Jännä vuosi todelkakin tulossa!

   Poista
 8. Voi kuinka ihana uutinen! Paljon onnea ja odottelun riemua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti odotus jatkuu yhtä leppoisana kuin tähänkin asti ja viime päivien migreeniputki on ohimenevää sorttia :)

   Poista