Itsenäisyyspäivänä

joulukuuta 06, 2013

Tänään piti kiirehtiä töistä aikaisin kotiin, jotta ehti askarrella pikaruokaa kisastudioon. Linnan juhlia katsottiin Areenasta, kuten joka vuosi. Itsenäisyyspäivän tunnelmaan on vähän haastavaa päästä, kun päivä kuluu normaaliin tapaan töissä, mutta kyllä se lopulta sitten onnistui. Tykkäsin Tampere-talon juhlista tosi paljon. Ne olivat mukavaa vaihtelua normaaliin. Odotin koko konsertin ajan, koska Finlandia soitetaan, ja tulihan se sieltä. Kuivin silmin en pystynyt kuuntelemaan, mikä olikin arvattavissa.


Tänä vuonna särpimenä oli ruohosipulista tuorejuusto-ranskankermatahnaa saaristolaisleivän ja lohen sekä paahtoleipä-katkarapukombon kanssa. Lisäksi juustoja ja rypäleitä, torttuja, pipareita ja varta vasten Suomesta tuomaamme herukanlehtikuohua (vähän makeaa mun makuun, mutta mies hörppäsi sitten tyytyväisenä pullon loppuun). Tahnan kehitimme pikaisesti omasta päästä, ja siitä tuli oikein mainiota.

Ruohosipulinen levite kalaleiville


purkki ranskankermaa
pienehkö paketti tuorejuustoa
reilusti silputtua ruohosipulia (3/4 dl?)
n. 1,5 tl sinappia
n. 1 tl hunajaa
loraus sitruunamehua
suolaa, pippuria

Halutessasi voit laittaa sekaan myös tilliä. Me ripottelimme sitä valmiiden leipien päälle, mikä toimi myös kivasti. 

Hyvää itsenäisyyspäivän loppuiltaa kaikille! Mulla on kurkussa pienehkö kaktus, painumme tästä petiin ettei tilanne äidy pahemmaksi. 

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia