Suomalaiset joulumarkkinat, vol 1

joulukuuta 01, 2013

Paikallinen Suomi-koulu (siis ei kokopäiväkoulu vaan sellainen, johon lapset voi viedä kerran viikossa (?) oppimaan/ylläpitämään suomen taitoaan) järjestää täällä joka vuosi joulumyyjäiset. Ne ovat ihanassa vanhassa talossa, joka kuuluu mitä ilmeisimmin jollekin Baltian maiden yhteiselle Saksan yhdistykselle. Kuten aina, meidän piti tietenkin käydä myös tänä vuonna paikalla katsastamassa meno. Ruokapuolelta haimme perinteiset poro- ja lohileivät, karjalanpiirakat ja tortut. Myös paketti suoraan pakkasesta tulleita, ihanan tuoreita reissumiehiä lähti mukaan ja katosi heti kotona parempiin suihin. Tarjolla oli lisäksi tietenkin Aarikkaa, muumeja, ihania Lapuan Kankureiden keittiöpyyhkeitä (en yrityksistä huolimatta kertakaikkiaan onnistunut perustelemaan itselleni, miksi tarvitsisimme niitä), kirjoja, joulukakkuja ja muita herkkuja ja vähän Marimekkoa. Ja Karhua sekä Koskenkorvaa. Joku saattaisi ihmetellä, miksi halvan alkoholin (sekä paremman kaljan) Saksassa on tarvetta moisille tuotteille. En itse kuulu lainkaan tähän kohderyhmään, mutta ymmärrän kyllä, että tutut kotimaiset tuotteet ovat välillä sen ekstrahinnan arvoisia. Ilmestyyhän noita meillekin säännöllisesti vähän enemmänkin kuin olisi tarpeen. On kivaa saada pala kotimaata myös arkeen - tai pieniin erikoishetkiin - tänne ulkomaille.

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

 1. Sain mummolta pari vuotta sitten hohtavanvalkean Lapuan Kankureiden Ruusunen-pellavapyyhkeen, jota en todellakaan voi liata edes puhtaiden astioiden kuivaamisella. Kun sitten se Kitchen Aid tuli taloon, löysin täydellisen käyttötarkoituksen ihanalle liinalleni: Se peittelee Kitchen Aidin kulhon ja vatkaimet suojellen niitä pölyltä.

  Ergo, hankkikaa se Kitchen Aid, pystyt sitten helposti perustelemaan liinojen hankinnan!

  (Ja voi nam mitä herkkuja!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä houkutteleva idea ;) Muut kuin jouluväriset pyyhkeet on kyllä nytkin vielä jotenkin perusteltavissa, mutten ole kertakaikkiaan keksinyt mihin lyhyenä joulunalusaikana tarvitsee enempää kuin kahta keittiöpyyhesettiä. Hohtavanvalkoiset liinat ois kyllä meillä aivan täysi nounou, koska olen erityisen ansioitunut jättämään etenkin tomaattipitoisia jämiä pannuihin ja kattiloihin myös tiskauksen jäljiltä. Edes nimittäminen käsipyyhkeeksi ei varmaan auttaisi, koska joku tahmatassu käy aina sotkemassa nekin.

   Poista