Aamupalalla

joulukuuta 04, 2013Sanovat, että aamiainen on päivän tärkein ateria. En voisi olla enempää samaa mieltä - siis tietenkin aamupäivävälipalan, lounaan ja iltapäivävälipalan ohella. Oikeastaan tarvitsen jotain syötävää parin tunnin välein alkuiltaan asti. Aamuisin herään ihan rehellisen nälkäisenä, eikä mikään yksi leipäsiivu tosiaankaan riitä. Meneehän tuon määrän syömiseen ja juomiseen tovi, mutta tykkään kovasti rauhallisista aamuhetkistäni. Lueskelen aamupalalla yleensä uudet blogipäivitykset ja uutiset, minkä jälkeen on kiva lähteä töihin. Niin tänäänkin. 

Saattaisit myös pitää näistä

8 kommenttia

 1. Minäkin olen aamupalaihminen :) p.s. Miten ihmeessä olet onnistunut kuorimaan granaattiomenan noin siististi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Granaattiomenan käsittelyä helpottaa musta huomattavasti se, että leikkaa ensin koko omenan neljään osaan ja irrottaa siemenet sitten osa kerrallaan vedellä täytetyssä kulhossa. Ei roisku ympäriinsä ja ne irronneet kalvon palaset jäävät siististi kellumaan pinnalle. Lisäksi musta tuntuu, että siement irtoavatkin vedessä vähän helpommin.

   Poista
  2. Aa, täytyykin kokeilla tuota vedenalaista nyppimistä, muuten tekniikkani on sama.. Olen ihan hulluna granaattiomenaan, sitä tulee syötyä melkein joka päivä ainakin yksi. Ja tosissani mietin jo, miten selviän sitten, kun niiden sesonkin on ohi?? Niin ja ihania saaristolaisleivän täytettä olit tehnyt itsenäisyyspäivänä! (mä olen lukumaratoonilla!)

   Poista
  3. Katri, oonkin seurannut ihailulla sun syömistahtia! Mä syön noita ehkä kaksi viikossa, kun useammin en sitten kuitenkaan jaksa kuoria. Yksi granaattiomena riittää ehkä kahdeksi aamuksi ja muuten mennään sitten ilman. Mun suurin sesonkiherkku on appelsiinit :) Niitä syön aamuisin yhden ja töissä yhden. Kun ne kuorii veitsellä vähän sinne päin ja pilkkoo siinä valmiiksi hedelmäsalaatin sekaan, ei mee kuoriessakaan hermot ;)

   Itsenäisyyspäivänä piti itse asiassa tehdä niitä sun lohi-avokadoleipiä, mutta avokadot olivat sitten niin epäkypsiä että jäivät kauppaan. Ja katkarapuhimo pakotti tekemään levitettä :)

   Poista
 2. Hyvältä ja terveeltä vaikuttaa! Minä tyydyn syömään pari voileipää heti työhön tultuani tietsikkaa selaillessa ja sähköpostia lueskellessa. T. Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi sun variantti on tietenkin sitten huomattavasti nopeampi... Luulen, että tännekin tulee jossain vaiheessa aika, jolloin mulla ei ole varaa istua 45 minuuttia aamupalapöydän ääressä meditoiden :)

   Poista
 3. Olen ehkä hieman kateellinen... Minä syön vasta töissä aamukahvilla maustamatonta jogurttia ja ruusunmarjaa, päivästä toiseen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tosiaan voi millään poistua asunnosta ennen kuin olen saanut ruokaa. Pelkkä jogurtti hedelmilläkään ei riitä, joko sekaan on paiskottava mysliä tai ohessa syötävä vähän leipää. Muuten on uudestaan nälkä tunnin päästä (eikä kolmen, kuten normaalisti...). Ei siis oikeastaan ole hirveästi vaihtoehtoja! Hedelmät silppuan yleensä valmiiksi illalla, muuten koko hommassa menee todellakin ikä ja terveys ;)

   Poista