Kaksi huippujuttua torstaihin

marraskuuta 27, 2014

Jos korviinne on kantautunut ilonkiljahduksia, jotka kuulostavat siltä, että ne tulevat suurehkon etäisyyden päästä, syyllinen löytyy luultavasti täältä. Nimittäin sitrushedelmäkausi on alkanut! Syön yleisestikin kasoittain hedelmiä, mutta nuo pienet oranssit pallerot (joita kaikkia kutsun julkeasti mandariineiksi, vaikka eivät taida tarkalleen ottaen koskaan olla niitä vaan klementiinejä) ovat siirtäneet kulutuksen uusiin sfääreihin. Näitä kannetaan selkä vääränä kotiin! En väheksy myöskään palleroiden isoveljiä eli appelsiineja, jotka ovat parasta aamupuuron seassa.

Sitrushedelmiin liittyy kyllä aina vissi jännitysmomentti. Koskaan ei voi tietää varmasti etukäteen, sattuuko kädessä olemaan hyvän erän makeahko ja mehukas (ja siemenetön!) yksilö vaiko huonosti kuoriutuva, kuiva ja kitkerä tapaus. Tähän asti on käynyt tuuri, toivokaamme että se jatkuu.

Toinen eloani ilahduttava asia ovat kuvassa komeilevat teelöydökseni. Ei ole lainkaan yhdentekevää, miltä tuotteet näyttävät, ja pakkaus onkin yksi tärkeistä valintakriteereistä allekirjoittaneen ollessa ostoksilla. Hurmaavampia teepakkauksia kuin nuo Cupperin yksilöt on aika vaikeaa löytää, ja siksi olinkin riemuissani löytäessäni niitä taannoiselta Bodensee-matkaltamme. En ole jostain syystä onnistunut tähän mennessä paikallistamaan Cupper-teetä tästä kylästä, mutta ajattelin jatkaa etsintöjä. Molemmat sortit ovat erinomaisen herkullisia!

Zwei Sachen, die mich gerade sehr freuen: erstens Zitrusfrüchte, die gerade so lecker schmecken! Egal ob Clementinen oder Orangen, ich esse beide tonnenweise. Blöd nur, dass man nie vorher sicher sein kann, ob sie saftig und süß oder eher bitter, trocken und schwierig zu schälen sind. Zweitens finde ich die Cupper-Tees super. Die Verpackungen sind richtig schön und der Tee schmeckt sehr lecker. Bis jetzt weiß ich leider nicht, wo man den Tee hier kriegt, diese habe ich in Markdorf gekauft. 

Saattaisit myös pitää näistä

24 kommenttia

 1. Onpa muuten hassua, Suomessa nuo ovat Clipper-teetä - vai onkohan eri tuote kyseessä? :D
  - Katariina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah kiitos tästä kommentista! Epäilin nimittäin joko lukutaitoni tai näköni olevan jo ihan pohjamudissa, kun puhuin näistä onnellisena Clippereinä päivätolkulla ennen kuin huomasin, että paketissa lukee Cupper. Tässä siis selitys!

   Poista
 2. Mäkin ihmettelin että mikä Cupper kun sehän on Clipper :D Siis ainakin täällä Suomessa. Nuo pakkaukset on muuten sellaisen söpön teekannun omistamisen lisäksi yksi syy miksi haluaisin tykätä enemmän teestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo emmätajuu mistä tämä nimiero johtuu. Mutta siis on vain oikeus ja kohtuus, että meille kahvivammaisille on tarjolla edes jotain lohtua! Harmittelen nimittäin edelleen, kun kaikki kahvihifistely on mahdotonta pöh pöh.

   Poista
 3. Mä puhun kanssa aina mandariinista, vaikka tiedän, että on olemassa klementiinit ja satsumat. Pääasia, että on helppo kuoria eikä ole siemeniä ja just sellaisia meillä on tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka näitä jaksaa niin erotella, pääasia että maistuvat!

   Poista
 4. Zitrusfrüchte sind mir, egal wie süß, viel zu sauer ;-) aber falls Du raus findest, wo es den leckeren Tee gibt, dann sag es mir doch bitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ich würde auf einen Bioladen tippen. In Markdorf war ich auf jeden Fall in einem. Alnatura hat den Tee leider nicht im Sortiment :( Ich müsste mal einen anderen Bioladen suchen und gucken, ob die den haben, es gibt aber gar nicht so viele hier!

   Poista
  2. Ja, ich schau morgen mal hier bei uns, vielleicht hat es der einzige Bioladen hier in der Stadt!

   Poista
 5. Clipper-tee! Olen tuonut Suomesta Nordqvistia unohtaen kokonaan Clipper-ihanuudet. Jännä tosiaan nimimuutos, markkinointiosasto varmaan makustellut mikä sopii kenenkin suuhun ja kieleen. Tämä on ensimmäinen ei-lääke, josta kuulen, mutta arvaatko, kumpi on suomalainen ja kumpi amerikkalainen: Chantix ja Champix, entä Advair ja Seretide.

  Lisää kieliasiaa, nimittäin minunkin lempihedelmästäni klementiinistä. Täällä saa lähinnä hölmistyneitä katseita satsumaa tai klementiiniä yrittäessä, "mandarin oranges" on käytössä, mutta tuotemerkit jyräävät, ja minäkin olen sujuvasti ottanut käyttöön kauppalistaa myöten niiden paikallisen tuotemerkkinimen "cuties". Nam! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cuties! Ihastuttava nimitys ihastuttaville hedelmille :)

   En oo toistaiseksi keksinyt, miksi Clipper ei toimisi Saksassa, mutta joku tommonen markkinointitekninen syy tälle nimihommalle varmastikin on. Lääkkeistä heitän, että Chantix ja Seretide on suomalaisia! Osuiko oikeaan vai tuliko huti?

   Poista
  2. Tai tarkemmin ajatellen ehkä Clipper oli jo rekisteröity Saksassa kun firma sitä yritti? 50/50 meni, Seretide ja Champix on suomalaiset nimet. :)

   Poista
 6. Mun piti kans oikein käydä teekaapilla kurkkaamassa, että onhan Clipperit samoja kuin sun Cupperit. Ja hei, noi saksaksi kirjoitetut osuudet lopussa on kivoja, saan samalla kertailla saksan taitojani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Lupasin kirjoittaa niitä yhdelle kaverille, joka on käynyt jo pidemmän aikaa katsomassa blogista kuvat ja kironnut, kun sen kääntämisestä google translatella ei ole minkäänlaista hyötyä ymmärryksen kannalta :)

   Poista
 7. Clipperiä (Cupperia) saa ainakin Denn's Biomarktista Offenbachissa. Kaipailin niitä melkein vuoden ajan, kunnes sattumalta löysin niitä sieltä :) -Greta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Tässäpä ois syy käydä Offenbachissa, en ole nimittäin vielä koskaan päässyt sinne asti! Ainoa tietoni paikkakunnasta on tähän mennessä se, että täällä aina naureskellaan, että rekkarin OF tarkoittaa ohne Führerschein... Luulen, ettei se ole ihan koko totuus ;)

   Poista
 8. Kuulin aiheen guuglanneelta kaverilta, että Clipper-tuotenimi on ilmeisesti ollut Saksassa jo varattu, kun ko. teesortimentti on sinne puskenut, ja näin ovat joutuneet keksimään uuden variantin paikallisille markkinoille. Mukava tietää, mäkin nimittäin hämmennyin kovasti Cupperista. :)

  VastaaPoista
 9. Clippercupperin organic green tea on myös aivan ihanaa, erityisesti hunajan kera. Muut vihreät teet maistuvat mielestäni ruoholta... Naruttomia pusseja en vain edelleenkään ihan ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niissä ei oo Suomessa naruja! Täällä on aivan normaalisti! Kaikkea sitä!

   Poista
 10. Kiva huomata, etten ole ainoa, jonka aivot menivät solmuun Cupperia mietiskellessä! Pitääkin lisätä nämä Saksan ostoslistalle, jos sikäläisissä pusseissa on narut! Tyydyn aina pelkästään itselleni keittäessä muihin teelaatuihin, kun koko pannullista en pysty juomaan ja ilman naruja kuppiin dippailu vaatii ihan liikaa energiaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää aihe on selvästi kuohuttanut kansaa :D Mä en edelleenkään tiedä, mistä nyt saan lisää näitä, ovat uhkaavasti loppumassa kääk!

   Poista
 11. Täällä Berliinissä Cupperia saa jonkin verran ainakin BioCompanystä, mutta en tiedä miten laajalle ketju on levinnyt muualla Saksassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, googlasin, valitettavasti ketju on keskittynyt Berliiniin ja Potsdamiin, kaksi liikettä on myös Dresdenissä. Mutta ehkä jollekin toiselle Cupperia etsivälle on tiedosta silti apua?

   Poista