Ensimmäisenä adventtina

marraskuuta 30, 2014


Otimme tässä hieman jouluisia valokuvia. Tai siis minä otin, miehen mielestä moinen idea oli sekä tarpeeton että sivusta naureskelun arvoinen. Kun vilkaisin valmiita kuvia tietokoneella, totesin että niiden teeman voisi sanoa olevan yhdistelmä sarjoista "pitäkää joulunne" ja "tein ite, säästin". Eipä siitä sen enempää, kaikki tarpeellinen tulikin varmaan jo sanottua.


Meillä on ollut viikonloppuna vieraita, kun Suomesta saapui joukko jalkapalloturisteja. Bundesligan pelit Frankfurtin stadionilla ovat usein mukavia houkuttimia vierailijoille, ja on sanottava että myös jalkapallosta vain etäisesti kiinnostunut on yleensä ihan mielissään seuratessaan 50 000 fanin riemua loppuunmyydyllä stadionilla. Koska perheen pienin on kuitenkin vielä hieman turhan nuori moisiin karkeloihin, johdatti mies seurueen pelipaikalle ja jäin itse kotipuoleen seuranani glögi ja eilen joulumarkkinoilta ostamani keksit. Aikomuksenani oli säästää ne itsenäisyyspäiväksi kisastudiota varten (sori E, silloin sitten tarjolla jotain muuta!), mutta nyt iski akuutti himotus. Perusteltua pussin avaaminen oli etenkin siksi, että tarvitsen hieman piristystä. Pienellä miehellä on flunssa, ja viime yönä potilas itse nukkui kylläkin olosuhteisiin nähden kohtuullisen hyvin, mutta vanhempansa eivät. Herra kuulosti tukkoisen nenänsä takia nimittäin lähinnä kuorsaavalta porsaalta. 

Viime postauksiini on tullut kasapäin kommentteja. Kiitos niistä, ovat ilahduttaneet kirjoittajaa kovasti!

Wir (sprich ich, der Mann fand die Idee spießig) haben weihnachtliche Fotos gemacht. So wie die aussehen, hatten wir als Themen "selber gemacht, Geld gespart" und "ihr könnt mich mal". Das sagt wohl schon alles... 
Wir haben dieses Wochenende Gäste, Fußballtouristen aus Finnland sind gerade da. Weil der Kleine noch etwas zu jung für Fußballspiele ist, bin ich mit ihm, glögi (finnischer, alkoholfreier Glühwein) und Weihnachts-Cantuccini zu Hause geblieben. Die Kekse wollte ich eigentlich für den finnischen Unabhängigkeitstag (am 6.12.) aufheben, aber es war nötig, die Tüte doch schon heute aufzumachen. Ich habe ein bisschen Aufmunterung gebraucht. Der kleine Mann ist erkältet und hat zwar letzte Nacht einigermaßen gut geschlafen, seine Eltern aber nicht. Seine Nase war zu und man hätte meinen können, dass wir ein schnarchendes Schwein im Schlafzimmer haben. 

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Lapsena inhosin, kun äiti pakotti poseeraamaan perheen joulukortin joulukuvaan, nykyään tykkään katsella lasten kasvua toisten joulukorteista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se kai usein menee monenkin asian suhteen. Näistä kuvista tuli kyllä niin kyseenalaisia, etten tiedä onko niistä korteiksi ;)

      Poista