Lapsentuottamislahja

joulukuuta 01, 2014Pikku-ukon saavuttua maailmaan mies kysyi, mitä haluaisin lahjaksi kiitokseksi raskausajan koettelemuksista ja lapsen maailmaan saattamisesta. Meillä ei juuri harrasteta yllätyslahjoja eikä tuo toinen puoliskoni ole tainnut kertaakaan tehdä poikkeusta "kysy, niin ei mene vikaan" -linjaansa. Toki tällainen itse päättäminen tekee lahjuksesta vähemmän romanttisen, mutta lopputulos on toisaalta ainakin mieleen. 

Halusin jotain kestävää ja arkieloon kuuluvaa, jonka nähdessä voi sitten tuntea rinnuksissaan lämpimän pilkahduksen muistaessaan, miksi esine on meille tullut. Siis päädyin Artekin klassikkojakkaraan E60. Se, että tämä kaunokainen saapui meille vasta pojan jo ylitettyä puolen vuoden rajapyykin, on useiden sattumien summa. Niistä suurin on kuitenkin Artekin sikamainen hinnoittelu: tuotteensa ovat täällä ihan törkeästi kalliimpia kuin Suomessa. Jakkara tilattiin siis Suomeen ja se saapui tänne jalkapallovieraiden matkalaukussa. Odotus ei haitannut: kun suunnitelmissa on, että kaveri ilahduttaa arkeamme vielä kymmeniä vuosia, ei muutama kuukausi tunnu juur missään.

Dieser Hocker (mein Lieblings-!) ist ein Geschenk vom Mann dafür, dass ich die Schwangerschaft und die Geburt überstanden habe. Ich habe ihn erst jetzt bekommen, weil die Artek-Produkte in Deutschland unglaublich viel teurer als in Finnland sind. Der Hocker ist also erst jetzt mit den Fußballtouristen gekommen. 

Saattaisit myös pitää näistä

7 kommenttia

 1. Heh, mä tilasin just eilen yhden Aalto-jakkaran Suomesta. Jännä, että Artekin tavarat on täällä kalliita, Iittala on usein täällä halvempaa, esim. Ikaruksessa on kahdeksan Kivi-tuikun paketti tarjouksessa hintaan 89 euroa. Suomessa näyttää normaalihinta olevan 17,30 € kappale.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä tilasit? Mä katselin noita Finnish Design Shopista, mutta sielläkin riitti että vaihtoi toimitusmaaksi Saksan ja hinta pompsahti ylöspäin. Siksi tosiaan homma meni kikkailuksi ja jakkara piti tuoda itse lentokoneella. Ja joo, mekin ostettiin kesällä Iittalan viinilaseja Frankfurtin Ikaruksesta ihan sikahalvalla. Normi-iittalaa ei välttämättä kannata raahata Suomesta, erikseen on tietty sitten jutut, joita ei saa täältä joka paikasta.

   Poista
  2. Minä en edes tajunnut onneksi vaihtaa maata ja valitsin sen Suomen hinnan ja joulualennuksen ja ilmaisen toimituksen, olipa hyvä säkä.

   Poista
 2. Kiva lahja! Itsehän sain paketin rintakumeja! Että en tiedä onko sekään kovin romanttista... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Tosin hyvä lahjus, kyllä ois tullut useampikin kyynel silmään jos niitä ei olisi alussa ollut!

   Poista
 3. Tuo jakkara on kyllä kaunis, ajaton ja tyylikäs. Hämmentävää kuulla, että joku on Saksassa kalliimpaa kuin Suomessa. Täältä kun tulee tilattua ties mitä saksalaisista nettikaupoista, sekä Amazonista että monista pienemmistä kaupoista. Hinnat ovat yleensä paljon kotimaata halvemmat ja tarjonta parempi. Juuri nyt mietimme, pitäisikö tammikuun keittiörempassa vaihdettava tiskikonekin tilata Saksasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noitahan kuulee usein, että just keittiön koneita tilataan täältä, kun tulevat kuljetuksineen kaikkineen huomattavasti halvemmaksi. En tiedä mikä tuossa Artekin hinnoittelussa on ideana, mutta kyseessä on varmaan joku periaatepäätös kun tosiaan hinta nousee ihan suomalaisestakin nettikaupasta tilatessa, kun vaan toimitusmaaksi vaihtaa Saksan.

   Poista