Ruusukkeet paketteihin, ite tein

joulukuuta 19, 2014


Olen tässä paketoinut lahjoja. Väkersin niihin muutaman ruusukkeen koristeeksi, ja niistä tuli aika hauskoja. Homma oli varsin helppo, kas näin se tapahtuu:

Tarvitset sivun jostain lehdestä, lahjapaperia tai muuta valitsemaasi materiaalia, sakset ja teippiä, nitojan tahi liimaa.

Leikkele paperista pitkulaisia palasia: kolme pitkää, pari-kolme lyhyempää ja ainakin yksi minimpi.

Taittele pitkuloista kahdeksikon muotoisia asioita ja nido tai liimaa ne kiinni.

Pienimmästä suikaleesta voit tehdä rinkulan.

 Asettele palaset sisäkkäin: ensin kolme isointa yhteen.

Tämän jälkeen voit änkeä pienemmät kaverit myös ruusukkeen sisään. Ruusukkeeseen mahtuvien kahdeksikkojen määrä riippuu siitä, miten paksuja suikaleita leikkasit. Näistä tuli aika paksuja, joten en lopulta tarvinnut kuin yhden lyhyemmän suikaleen ja pienen ympyrän. Mustaan ruusukkeeseen taas leikkelin kolme lyhyttä suikaletta.

Tadaa, valmis!

Ich habe Verzierung aus Papierschleifen (oder wie auch immer sie heißen...) für die Weihnachtsgeschenke gebastelt. Es geht ganz einfach! Man braucht nur eine Seite aus irgendeiner Zeitschrift, eine Schere und Tesafilm, Kleber oder einen Tacker. Die Bilder oben sagen eigentlich schon sonst alles.

Saattaisit myös pitää näistä

17 kommenttia

 1. Hienojahan noista tuli. Mistä saa muuten tuollaista mustaa pakettinauhaa? Se näyttää todella tyylikkäältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauha on aivan ehtaa Ikea-tavaraa :) Siellä on aika kivoja pakkaustarvikkeita ja muita paperituotteita.

   Poista
  2. OK, kiitti tiedosta.
   Nykyään saa jopa dm:stä kaksipuolista lahjapaperia, siis sellaista joissa kummatkin puolet ovat värillisiä (ei värisiä). Tälläisesta paperista taiteltuja hienoja kääreitä. Äh, vähän vaikea selittää, toivottavasti ymmärrät.

   Poista
  3. Joo tiedän mitä tarkoitat. Ja hyvä tietää! En oo katsastanutkaan dm:n paperivalikoimia oikeastaan koskaan tarkemmin, kun ei ole ollut tarvetta. Pitääkin käydä tutkimassa.

   Poista
 2. Sehr schön! ich muss heute auch noch Geschenke einpacken. Überlege, so "genähte Papierherzen" als Anhänger zu machen. Mal sehen, wie lange meine Nerven reichen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Schade nur, dass diese die Reise im Koffer kaum überleben würden. Die Finnen kriegen also keine selbsgebastelten Dekos! Genähte Herzen klingen aber auch gut. Vielleicht mach ich auch noch so was!

   Poista
  2. Das kenne ich. Im Koffer geht jede Deko flöten. Falls noch Platz im Koffer ist, nimm doch die Dekoteile in einer kleinen Pappschachtel mit.

   Poista
  3. Das habe ich auch überlegt, aber am Ende hatten wir weder Platz im Koffer noch Zeit zum Basteln.

   Poista
 3. Oi, kuinka kiva idea. Säilön tämän ensi vuoden paketteihin. Tämän vuoden paketit alkavat olla jo hoidettu.

  VastaaPoista
 4. Hienot, erityisesti musta! Tuleeko noista parhaita, jos paperin kumpikin puoli on suunnilleen saman värinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se kyllä parantaa tilannetta. Toisaalta tuossa mustassa toinen puoli oli vaalea, eikä se kyllä musta lopulta haittaa. Sitä toista puolta ei kuitenkaan kamalasti näy valmiissa ruusukkeessa.

   Poista
 5. Oi huippujuttu! Ihania! Ja niin on taas nätit kuvat sinulla!! Mua harmittaa, etten tällä hetkellä pysty kuvaamaan RAW:na, koska Photoscape menee aina jumiin niiden kanssa. Lightroomia en ole vielä hankkinut, kun pelkään että mun täytyy hankkia se uudestaan kun ihan pian on kuitenkin edessä uuden läppärin hankkiminen.. En tiedä, miten sen asennuksen ja maksun kanssa menee, luultavasti täytyy ostaa se kahdesti, jos asentaa uudelle koneelle.. Ihanaa Joulua sinulle ja perheellesi Oili! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Katri! Kiva, että ehdit kaikkien remppa- ja muuttokuvioiden jälkeen taas käymään :) Mä katsoin Adoben sivuilta, ja siellä kerrottiin, että lisenssi toimisi kahdessa koneessa. Siis voisit kaiketi huoletta hankkia ohjelman, vaikka koneen vaihto oiskin jossain vaiheessa edessä. Niin tai näin, se kyllä kannattaa ennemmin tai myöhemmin! Mä tykkään tosi paljon, vaikka oonkin sen kanssa vielä ihan aloittelija. Oon itse asiassa luonnostellut tässä pientä postausta valokuvauksesta ja Lightroomista, mutta se ei jotenkin ole vielä meinannut valmistua...

   Hyvää ja ikimuistoista joulua teille - ensimmäinen uudessa kodissa! :)

   Poista
  2. Adobe tuotteita kyllä voi asentaa kahteen koneeseen. Viime kone kun hajosi, ja oli jo kaksi lisenssiä käytössä, niin soitin Adobelle, ja ne anto ohjeet, miten asentaa kolmanteen koneeseen. Kyllä ne usko, että vahna kone oli entinen :-)

   Poista
 6. Ihanat kukkaset! Jos aika riittää, niin saatan jopa tehdä näitä. Pitää vaan keksiä, mistä lehdestä voin luopua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli uhrina niinkin ajankohtainen lehti kuin joku K-kaupasta kesällä mukaan tarttunut reseptivihkonen. Just ja just raaskin leikellä ;)

   Poista