Harvinaista herkkua

marraskuuta 24, 2014

Tulin tässä keulimaan, että katsokaapas mitä lautaselta löytyi tänään! Ihan ehtaa leipäjuustoa! Ulkosuomalainenhan pääsee kyseiseen kulinaariseen elämykseen käsiksi normaalisti vain kotimaanvisiiteillä, mutta Frankfurtissa sijaitseva, suomalaisia elintarvikkeita ja muitakin maahantuova Finnkiosk järkkäsi lauantaina pienen glögi- ja pullailtapäivän, jonne me hurautimme. Pulju on siis varsinaisesti nettikauppa (josta en tiennyt mitään ennen kuin glögimainos linkattiin Facebookin Suomalaiset Frankfurtissa -ryhmään, jota voin muuten suositella näillä seuduin asuville), mutta heillä on myös minikokoinen fyysinen liike Frankfurtissa. Paikka ei todellakaan sijaitse keskustassa vaan vähän hämärästi pienen metsän reunalla siirtolapuutarhojen vieressä aika tehokkaasti piilossa. Vaan löysimme kuin löysimmekin paikalle, saimme glögimme, pullamme ja karjalanpiirakkamme sekä tätä kuvassakin esiintyvää, sittemmin jo parempiin suihin kadonnutta leipäjuustoa ja asiaankuuluvaa lakkahilloa. 

Juustopaketissa luki juustoleipä. Joku voisi kertoa Valion sedille ja tädeille, että se tarkoittaa leipää, jonka päällä on juustosiivu tahi useampia. Leipäjuusto taas on kuvassa esiintyvä tuote, joka nautitaan lakkahillon kera.

Für Eva: auf dem Teller ist ein Stück finnischer Käse, den man hier normalerweise gar nicht bekommt. Wir waren am Samstag in einem minikleinen finnischen Laden in Frankfurt (der heißt Finnkiosk und ist eigentlich eher ein Online-Shop), wo wir den kaufen konnten. Ich habe mich sehr gefreut! 

Saattaisit myös pitää näistä

11 kommenttia

 1. Täh, oikeesti lukee juustoleipä? Onkse sellainen samanlainen paketti kuin mitä täällä myydään? Miten en oo ikinä huomannut!

  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo joo lukee! Ja siis toi oli käsittääkseni ihan normaali suomalainen pakkaus (semmonen neljäsosajuusto) Valiolta. Tää oli mullekin uutta, mutta toisaalta porukoilla on kyllä aina Juustoportin tuotteita eli en oo ehkä katsellut Valiota sillä silmällä.

   Poista
 2. Pakkasessa odottaa puolikas leipäjuusto (tarkastin, Juustoportin paketissa lukee leipäjuusto) lauantaita, olemme vieraana Suomi-ystävän luona, ja hän rakastaa leipäjuustoa. Ja myös sitä kiikutetaan Suomesta käsin, näppärästi pakkasessa säilyy pari kuukautta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo vielä päässyt siihen pisteeseen, että toisin kylmätuotteita. Onks teillä joku pieni kylmälaukku mukana vai miten ootte ratkaisseet asian?

   Poista
  2. Kesällä ajettiin autolla, Suomesta Saksaan, silloin oli styroxikylmälaukku ja kylmäakut, kun oltiin kolme päivää reissussa. Mutta kun lentokoneessa matkustan, niin ei mulla mitään sellasta ole. Juustot sun muut kylmätuotteen matkalaukkuun ja kotona taas jääkaappiin. Samoin kalat, tai sitten ostan ne vasta lentokentällä, kyllä ne käsimatkatavaranakin käy, onhan kaikki vakuumissa. Parhaimmillaan 7 kiloa Oltermannia ollut matkalaukussa mukana :-)

   Poista
  3. No totta kyllä, tuskinpa tuon lyhyen lentomatkan aikana mitään sen kummempaa ehtii tapahtua. Me ollaan tähän asti tuotu vaan kylmäsavuporoa lentokentän Stockalta ostettuna :) Tällä kertaa voisi kyllä ostaa mukaan juurikin tuota mainittua Oltermannia sekä myös kunnollisen juustohöylän, meidän yksilö on ihan täysi susi ja leikkaa ihan törkeen paksuja siivuja. Ilman kunnon höylää ei paljon tarvii tuoda myöskään juustoa mukana!

   Poista
  4. Vaikka meillä menee aikaa ovesta ovelle 10 tuntia, ei tähän saakka ole vielä mitään pilaantunut vielä. Mämmikin kulkee matkalaukussa :)
   Ja kunnon juustohöylä on must! Olen sen verran nirppo siinä hommassa, monta olen testannut, ja edelleen suosikki on Fiskarsin lyhyt malli. Niitä on nykyään eri värivaihtoehtoina, keltainen ja sininen meillä.

   Poista
 3. Juustoleipä on leipäjuuston kansainvälinen taiteilijanimi. :P Täällä päin se tunnetaan vallan sillä nimellä. Wisconsinin läheisyyttä lienee kiittäminen, että leipäjuusto, vaikkei ihan täysin oikean makuinen, on yksi harvoja vähintään semisaatavilla olevia herkkuja kotimaasta. Lakkahillon sijasta vaan mausteina löytyy mm. jalopenoa tai pekonia. Tietenkin.

  Olen tuonut Suomesta melko huoletta kovia juustoja tänne asti, jääkaapista jääkaappiin jopa 18 tuntia. Vuodenajasta riippumatta yläilmoissa ruumassa on kylmä, ja kesällä pidän huolen että juuston ja matkalaukun kuoren välillä on joitain kerroksia, jos sattuu vaihtokentällä laukku aurinkoon. Toistaiseksi en ole huomannut maun matkasta kärsineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas päivää! Onpa hauska kuulla susta pitkästä aikaa :) Pekonileipäjuusto kuulostaa, hm, mielenkiintoiselta ;)

   Joo ehkä mäkin nyt aloitan uuden aikakauden elämässäni ja ryhdyn rahtaamaan juustoja. Porukoille mennessä ajetaan kuitenkin aina Juustoportin ohi, nam!

   Poista
  2. Käyn kyllä lukemassa, mutta kommentointi jää, joten tänään sitten oikein urakalla! Kolmanteenkin päivitykseesi teki mieli kommentoida - suomalaisia asiantuntijalausuntoja toden totta, nauraako vaiko itkeä? mutta jätin sitten kahteen. :P

   Poista
  3. Kommentointi jää kyllä nykyään itse kultakin tosi helposti etenkin, koska oon usein kännykän kanssa liikenteessä eikä hermo kestä sen kanssa kikkailua. Pitäisi kyllä ryhdistäytyä, kommentteja on niin kivaa saada!

   Poista