Lomalaisen aamupala eli smoothie, lettuja ja pippuriananasta

tammikuuta 04, 2014

Näin lomalla, kun ei ole sitten minkäänlaista tekemistä, mutta aikaa sitäkin enemmän, voi syödä hieman hitaampia aamupaloja. Bongasin Suolaa & hunajaa-blogista mielenkiintoisen pippuriananaksen, ja päätimme kokeilla maistuisiko se lettujen täytteenä. Kaveriksi surautin mustikka-banaanismoothien. Lettuihin hurahti sisälle vielä veriappelsiinihillloa ananasten kaveriksi, ja makukombo osoittautui kerrassaan mainioksi. Suosittelemme!

Alla pippuriananas kuten sen Suolaa & hunajaa -blogin ohjeella teimme. Resepti on alunperin Peppi Aralehdon käsialaa ja löytyy HS:n Kuukausiliitteen keittokirjasta. 

Pippuriananas
2 pienehköä annosta, sopivasti parin letun täytteeksi per nenä

puolikas tuore ananas
0,5 dl sokeria
mustapippuria myllystä
ripaus sataprosenttista vaniljajauhetta
nokare voita

Pilko ananas kuutioiksi. Sulata sokeri kuivalla pannulla ja paahda se kullanruskeaksi. Lisää ananas karamellisoitumaan (meidän sokeri ei tainnut tässä vaiheessa olla aivan riittävän kuumaa, kun se meinasi hieman jämähtää kökkäreiksi viileiden ananasten tullessa pannulle. Homma kyllä pelastui paistamisen jatkuessa). Rouhi pannulle mustapippuria ja ripottele päälle vaniljajauhetta. Aateloi seos voinokareella ja käytä lettujen täytteenä, jogurtin seassa tai vaikkapa ihan sellaisenaan. 


Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia