Äitiyspakkaus ulkomaille ja vauvanvaatemysteeri

tammikuuta 16, 2014

Äitiyspakkaus ulkomaille ulkosuomalaiselle
Koska en asu Suomessa enkä ole suomalaisen sairasvakuutuksen piirissä, en ole oikeutettu äitiyspakkaukseen. Tämä suretti kovasti heti raskauden alusta asti. Onneksi kuitenkin selvittelin asioita ja löysin Facebookista ryhmän Äitiyspakkaus tarvitsevalle, jossa pakkauksia tuntui olevan aina välillä tarjolla. Sattumalta sainkin samantien varattua meille myyjälleen tarpeettoman pakkauksen, joka saapui tänne välipäivinä.

Olohuoneemme lattia oli muutaman päivän ajan vauvanvaatteiden peitossa, kun yritimme suorittaa jonkinlaista inventaariota. Ummikkona koko homma tuntuu aika hankalalta. Mikä idea näissä 6 cm:n välein menevissä kokomerkinnöissä on, jos välissä on kuitenkin aina myös tasakymmenet? Hitostako sitä voi tietää, montako kappaletta mitäkin vaatetta oikeasti tarvitsee? Mitä jos meille syntyykin turbovauva, joka tarvitsee heti jättikokoiset vermeet? Tai entä jos se tuleekin etuajassa aivan minikokoisena?

Sama pohdinta ulottuu kyllä myös muihin jälkikasvuun liittyviin tavaroihin. Onneksemme asumme kaksiossa, joten jo tilan rajallisuuden vuoksi ei ole kiusausta hankkia kaikkea mahdollista vastaan tulevaa. Saamme myös jonkin verran tavaraa ja vaatteita lainaan kavereilta, mikä on mukavaa. Itsekin on kyllä kiva hankkia asioita, koska ovathan nuo pienten ihmisten jutut parhaimmillaan tosi söpöjä. 

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Tuosta linkistä löytyy lista, mitä kannattaa ruveta vähitellen hankkimaan. http://www.gofeminin.de/ich-bin-schwanger/babyausstattung-d6462.html Iloista odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tommosia ollaan kateltukin. Niissä vaan on välillä vaikka mitä. Oikeestiko tarvitsen infrapunalämmittimen hoitopöydän päälle? Huoh.

   Poista
 2. Eikä liikaa kannata hommata heti alkuun; lahjoinakin tulee kuitenkin paljon. Ja kokemus kertoo myöhemmin, millaiset vaatteet ovat omasta mielestä kätevimmät. Itse ostin turhaan monet plyyshiasut, kun en tajunnut, että ne ovat aivan liian kuumia kevätvauvalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullut vähän joka taholta, että lopulta niitä vaatteita oli kuitenkin liikaa viimeistään juuri noiden lahjojen takia. Nyt kun selvisi, että saadaan kaveriltakin jotain, saatetaan lopettaa vaatteiden hankinta ensi alkuun tähän. Kai sinne kauppaan tosiaan pääsee myös vauvan synnyttyä :)

   Poista
 3. Kyllä ne kai pääsääntöisesti menee 6 cm välein, mutta jotkut valmistajat käyttävät tasakymmeniä.. Meidän tyttö on aina ollut niin pieni ja rimpula, pitkä ja hoikka, että hänelle meni 62-koko vielä vähän alle vuoden ikäisenä! Että oikeasti, ei voi tietää.. Alkuun ei varmaan kannata hankkia kuin sitä 62-kokoa, koska sitten huomaa, miten paljon (oikeasti vähän) tarvitsee kokoja. Mutta minusta kietaisubodyt olivat ehdottomia! Joidenkin mielestä ärsyttäviä räpeltää (eikä niitä ole tarjolla niin paljoa vaihtoehtoja), mutta tosi kiva pukea heiveröiselle lapselle, kun ei tarvitse vetää pään yli..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullut muidenkin ylistävän kietaisubodyja. Niitä meillä onkin jonkin verran, tosin ei-kietaistavia taitaa olla kyllä enemmän. Ajateltiinkin kyllä jo, että jos nyt vielä tarvitsee lisää, yritetään etsiä nimenomaan kietaisumallisia. Kummitytöstämme kuulimme jo, että hän vihaa bodyn pään yli vetämistä yli kaiken.

   Poista