Peitto pienelle

kesäkuuta 18, 2013

Nyt kun uusin tuotokseni on saavuttanut kohteensa, voin ylpeydestä poksahtaen esitellä sen täällä. Neuloin tässä nimittäin eräälle tulevalle pienokaiselle peiton, josta tuli kerrassaan mainio. Alkuperäinen, pari vuotta sitten Dekossa ollut ja nyttemmin Novitan sivuilla sijaitseva ohje on oikeastaan ihan kunnon kokoiselle torkkupeitolle tuplalangalla neulottuna, mutta ihanan Things to make and do -blogin Maija keksi jo jonkin aikaa sitten soveltaa ohjetta vauvan peittoon. Muistin esikoistaan odottavan ystäväni aikanaan ihastelleen Maijan neulomusta sen kuvat nähtyään, joten kuultuani iloisista uutisista oli peittomallin valinta sitä myöten selvä. Peitto saapui tänään perille ja oli kommenteista päätellen aivan mieleinen. Malli oli tosi hauska ja nopea neulottava, joten ehkä sitä normaalikokoista torkkupeittoakin voisi joskus harkita. Tästä projektista jäi tosi hyvä mieli, koska mikäpä mukavampaa kuin saada aikaan onnistunut tuotos, jonka voi vielä antaa lahjaksi!

Saattaisit myös pitää näistä

11 kommenttia

 1. Kyllä, hieno on! Nuo värithän muuten sopii lähes täydellisesti meidän olkkariin, joten nyt on peitto, jolla vauvaa kehtaa nukuttaa olkkarissakin! Muutenhan sitä mukulaa ois jouduttu pitämään makkarissa piilossa koko aika.

  -Elina

  VastaaPoista
 2. No niin eli lankaostoksilla käynyt siskoni näki alitajuisesti päässään teidän huushollin. Tämäkin vielä! Sanon että koko peitto valmistui erittäin onnellisten tähtien alla.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että sait multa inspiksen, ja oijoi, miten hieno! Sulla on hyvä värisilmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värisilmästä voidaan kiittää siskoa, joka osti langat Suomesta. Ohjeistuksena oli yksiselitteinen "osta kolme jotain yhteensopivaa ja vauvalle ookoota jokseenkin pirteää väriä". :)

   Poista
 4. Hieno! En ole ikinä neulonut "sahalaitaa", ja nytpä innostuin. Ei kun lankakasoja penkomaan, josko sieltä löytyisi jotain, millä tuon voisi toteuttaa. Ja värejä ihastelen minäkin, sopivan pirteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen! Toi oli tosi hauska neulottava. Ainaoikee on tietenkin mukavan nopea, ja noi sahalaitaosat toi kuitenkin sen verran tekemistä, ettei päässyt tylsistymään. :)

   Poista
 5. Vieläköhän tämän ohjetta saisi jostain? :o

  T.Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki! Se löytyy Novitan sivuilta täältä: https://www.novitaknits.com/fi/fi/node/7070/instructions, tai jos linkki ei jostain syystä toimi niin ihan sieltä ohjehausta kohdasta peitot. Käytin siis tota Isoveljeä, mutta yksinkertaisena. Muuten taisin tehdä ihan ohjeen mukaisella silmukkamäärällä. Kivoja neulomishetkiä! Tää onkin aivan ihana ohje, erityisesti tykkään tekemästäni toisesta versiosta eli värikombosta tumma violetti - vaaleansininen - valkoinen. Mut näitä voisi tehdä miljoonia! :)

   Poista
 6. Entä puikkojen koko? Käytitkö samaa kuin ohjeessa eli nro 10?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, tein ihan ton Isoveli-langan suosituksella eli muistaakseni vitosen puikoilla. Ohjeesta sitten silmukkamäärä (tai jos haluat eri määrän siksakkeja niin laskeskele tarvittavat muutokset) ja kuvio :)

   Poista