Milloin toit viimeksi kukkia tullessasi?

kesäkuuta 24, 2013


Meillä kävi eilen vieraita. Yksi kavereista ei ollut jostain mystisestä syystä nähnyt meidän asuntoa vielä kertaakaan, vaikka tässä asutaan nyt jo neljättä (!) kesää. Kuten herrasmiehillä on tapana, hän saapui ovelle kukkakimpun kanssa. Ja minkälaisen! Kukat olivat kuulemma suoraan äitiliinin puutarhasta. Sanon että moisia puutarhoja tännekin (ja puutarhuri niitä hoitamaan).

Kysyn, mikseivät ihmiset tuo useammin toisilleen kukkia. Miten helppo keino saada aikaan paljon iloa! Kotimatkani varrelle sattuu osumaan kukkakauppa, ja poikkeankin sinne aika usein ostamaan pienen kimpun, jos illan ohjelmassa on kyläilyä. Voihan noita ostaa itsekin (ja kannattaakin!), mutta kyllä kukkien saaminen vierailta on jotain ihan erityistä. Miten huomaavaista, haluaisin aina sanoa jos muistaisin siinä hetkessä, mitä hittoa se onkaan saksaksi. Kokeilepa sinäkin ilahduttaa seuraavan kerran kaveria muutamalla kukkasella! Takaan että saat itsekin aurinkoisen mielen. 

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Täytyy sanoa, että riippuu ihmisestä. Minä en pidä yhtään kukista sisällä, minusta ne ovat turhia, en omista ainoatakaan maljakkoa tai muuta kukille sopivaa astiaa ja koen kukkalahjat aina vain vaivaannuttavina (kun ei ole mitään astiaa niille ja pitää väkinäinen hymy huulilla kiitellä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maljakon puute on kyllä ikävä juttu. Nykyään meillä on niitä jopa kaksi, mutta onhan sitä tullut mietittyä laittaisko kukat murokuppiin vaiko kenties vesilasiin. Muuten täytynee kiittää tähänastista onnea siitä, että kaverini kuuluvat myös kukista pitävään joukkoon, eli en ole (tietääkseni!) tullut ärsyttäneeksi ketään tuliaisineni. Itse taidankin olla yksinkertaisesti niin ennalta arvattava, että on helppo sanoa että kukat on täällä aina tervetulleita :)

   Poista
 2. Tykkään itse ostaa itselleni kukkia silloin tällöin, kun ei niitä muuten oikein saa kuin merkkipäivinä lahjan lisänä. Oon usein miettinyt kukkien viemistä viemisinä kun käyn vierailuilla sellaisten ihmisen luona kenen tiedän kukista pitävän, mutta aina jää viemättä. Näillä ihmisillä kun on lemmikkeinä kissoja, eikä mulla ole mitään hajua mitkä kukista ovat myrkyllisiä kissoille enkä todellakaan halua omalletunnolleni niiden myrkytystä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taas näkökulma, joka ei oo käynyt mielessäkään! Lähipiirissä ei kyllä ole ketään kissallista henkilöä. Jatkan siis rehujen tuomista ilman sen kummempia pohdintoja :)

   Mä en kyllä millään voi sanoa saavani kukkia merkkipäivinä. Onkohan näin ees käynyt koskaan, jos valmistujaisia ja muita vastaavia ei lasketa... Useimmiten puskat siis saapuvat sekä arkena että juhlana tähänkin talouteen ihan omasta aloitteestani, ja mitäs väärää siinä, pääasia että niitä on aina välillä maljakossa!

   Poista