Lähestymme maailman parasta salaattia

kesäkuuta 16, 2013

Tein tänään ihan sikahyvää ruokaa. Paahdoin hieman suolattuja uusia perunoita kokonaisten valkosipulinkynsien kanssa öljyssä. Pari minuuttia ennen poistamista uunista lisäsin sekaan halkaistuja kirsikkatomaatteja. Paistelin nipun vihreää parsaa pannulla ja lisäsin sen perunoiden ja tomaattien sekaan poistettuani ensin valkosipulinkynnet. Pilkoin sekaan pari retiisiä, murustelin päälle vuohenjuustofetaa ja laitoin sekaan vielä rucolaa ja basilikaa. Sitten söin.

Saattaisit myös pitää näistä

2 kommenttia

  1. Nam! Olisi maistunut minullekin! Ihania ovat nämä alkukesän vihannekset. Tuleva viikko onkin sitten tämän vuoden viimeinen parsaviikko. Viitsin (vihdoin) tehdä jopa ison parsa-lohi-kevätsipuli-quichen parsatilan ohjeella (puolet siitä piti pakastaa). Toisen puoli kiloa parsaa keitin huomista parsa-oliivi-tomaattisalaattia varten. Prinsessa Madeleinenkin häissä tarjottiin tietenkin mm. lohta ja kolmea sorttia parsaa: valkoista keitettynä, vihreää paistettuna ja violettia raakana marinoituna. Kuningatar Silvia on Kurpfalzin parsamailla kasvanut, joten parsaakin pitää olla pitkin ja poikin. (Koko menyyn löytää osoitteesta www.sveriges kungahus.se. )

    VastaaPoista
  2. Ou nou, vika parsaviikko! Täytyy siis uhmata hellettä ja ravata viljelijän kojulla päivittäin nyt, kun se on vielä mahdollista. Oon aivan ihastunut nimenomaan vihreään parsaan, se on niin ihanan raikasta ja tuo myös kivasti väriä ruokaan. Valkoisesta pitää tosin tehdä vielä kerran keitto creme ninon ennen kuin on liian myöhäistä. Taitaakin olla viikon ruokalista jo tätä myöten valmis :)

    Violettia parsaa en ookaan koskaan maistanut. Oon kyllä muutenkin kohtuullinen parsanoviisi. Oliivi-tomaattisalaatti kuulostaa myös hyvältä!

    VastaaPoista