Vastauksia muutamiin kysymyksiin

maaliskuuta 04, 2014

Sain Kotivalossa-blogin Katrilta haasteen, joten nyt sitten vastataan.

Mistä unelmoit?
Nykyisen väliaikaisuuden poistumisesta elämästämme: väikkärini loppu häämöttää jo näköpiirissä, ja seuraavana etappina olisi toivottavasti vakituinen työpaikka - sekä itselleni että miehelle jotakuinkin samassa paikassa, jotta voisimme taas viettää myös arki-illat yhdessä kotona. Haaveilen myös talosta tai asunnosta, mikä liittyy kiinteästi edelliseen. Lisäksi - tämä menee epärealistisempaan kategoriaan - unelmoin muutosta Helsinkiin, mieluiten Kruununhakaan tai muualle kantakaupunkiin.

Uskotko intuitioon?
Hassusti muotoiltu kysymys. Ei kai intuitio itsessään ole uskon asia? Niin tai näin: monet suuret päätökseni kuten vaikka ulkomaille lähteminen ovat syntyneet melkeinpä itsestään, ilman sen suurempia harkintoja. Välillä jahkailenkin, mutta mitä suurempi päätös on kyseessä, sitä varmempi olen intuitiostani. Lisäksi vatvominen hermostuttaa koko ajan enemmän, vaikka joskus sitä tuleekin harrastettua.

Mistä innostut?
Kauniista tavaroista, niistä arkisistakin, harvinaisen onnistuneista kokkauksista, Suomesta tilaamieni Dekon tai Glorian Ruoan & Viinin löytymisestä postilaatikosta, kivoista kahviloista ja ystävien illallisvierailuista.

Aamu vai ilta?
Olin pitkään sitä mieltä, että erottelu aamu- ja iltaihmisiin on kohdallani ihan absurdi idea, koska kuvaavin termi olisi ehkä sekä aamun että illan torkku. Sittemmin olen huomannut olevani kuitenkin selkeä aamuihminen. Riittävien (!) yöunien jälkeen aikainenkaan herätys ei ole mikään ongelma enkä haluaisi millään luopua rauhallisista aamuistani ja pitkistä aamupaloista arkenakaan. Jos nukun pitkään, päätän jo herätessäni koko päivän olevan jo käytännössä ohi ja menetetty. Myöhäiset yökukkumiset jätän suosiolla muille. Jos saisin itse päättää (ja vielä saankin), menisin säännöllisesti nukkumaan välillä 21-22. 


Sanat vai kuvat?
En oikein tiedä mitä näihin pöytä vai tuoli -henkisiin kysymyksiin pitäisi vastata, mutta valitsen sanat, koska niille kärsivällisyyttäni riittää pidempään.

Mottosi?
Jos kuuntelee itseään vähänkään tarkasti, tietää kyllä mitä haluaa.

Kaunein maisema?
Ulkosuomalaisena vastaus on luonnollisesti kotimainen, kesäinen järvimaisema. Esimerkiksi meidän mökillä.

Maaseutu vai kaupunki?
Vastaan maksimissaan keskisuuri kaupunki. Ihan maaseudulla en osaa oikein kuvitella itseäni, mutta suurkaupungeissa alkaisi ahdistaa. Tässä mittapuuni on tosin siirtynyt keski-eurooppalaiseen suuntaan, joten Helsinkikin on vielä kevyesti sopivissa mitoissa. Sinne kaipaankin aina.

Mielenkiintoinen ajatus?
Näin Etsyssä julisteen, jossa luki love what you do. Ei mikään uusi juttu, mutta tärkeä.

Miksi bloggaat?
Aloitin, jotta kotijoukot tietäisivät, mitä kuuluu (olen surkea sähköpostien kirjoittaja). Sittemmin blogi on muuttunut yleisemmäksi ja valokuvat ovat saaneet tärkeämmän roolin. Nyt sanoisin bloggaamisen ja blogien yleensä olevan kiva harrastus. Tykkään dokumentoida osaa omasta elämästäni, jotta muistaisin jälkeenpäin paremmin millainen oli vaikkapa kevät 2014. Blogimaailma toimii myös mahtavana inspiraation lähteenä niin sisustuksen, ruoanlaiton, valokuvauksen kuin käsitöidenkin kohdalla. On myös kivaa huomata, että tälle tuotokselle on muodostunut pieni lukijakunta sekä päästä vuorovaikuttamaan muiden bloggareiden kanssa. Toki bloggaus on myös hyvä keino pitää yllä äidinkielentaitojani. Ilman tätä ei tulisi oikein kirjoitettua mitään puoliksikaan kunnollista suomeksi. 


Kuvat ovat viime sunnuntailta, kun käytiin keväänbongauskävelyretkellä. 

Saattaisit myös pitää näistä

10 kommenttia

 1. Jatkokysymys: Miksi kaipaat Helsinkiin, ts. onko oma maa mansikka kuitenkin vai ovatko syyt jotenkin käytännöllisempiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! Taidanpa tehdä tästä oman postauksen lähipäivinä, kun vastaus taitaisi venähtää aika pitkäksi kommenttilaatikkoon :)

   Poista
 2. Hienoja fotoja!
  Tsemppiä väikkärin viimeistelyyn ja työpaikan hankintaan, akateeminen pätkätyöläisyys ottaa kyllä välillä raskaasti päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja todellakin. Siirryn väikkärin jälkeen riemusta kiljuen teollisuuteen ja sitä myöten vakkarisopimusten sekä - AH! - kellokorttien maailmaan. Josko tästä vuokralla asumisestakin pääsisi sitten eroon. Haluan jatkuvuutta elämääni!

   Poista
 3. Ihana kuvasaalis keväänbongauskävelyretkeltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä objektiivi on tämä uutukainen? :)

   Poista
  2. Nikonin AF-S DX Nikkor 35mm f1,8 G. Se on ihanan valovoimainen, ja toi 35 mm on sopiva melkein kaikkeen, mitä nyt yleensä kuvaan. Ton hankkimisen jälkeen en ole laittanut meidän 18-105 mm -kittiobjektiivia enää kertaakaan kiinni kameraan, vaikka onhan silläkin kyllä paikkansa.

   Poista
  3. Juurikin tuo objektiivi on mun ukkelin toivelistalla! Kiva kuulla, että se on noin monikäyttöinen! Meillä on kait muuten sama objektiivi, mutta 50mm. Se on kanssa tosi kiva, mutta kuvauskohteesta pitäisi olla aina aika kaukana ja sisätiloissa tulee pian jo seinät vastaan. Miehen selostuksista käsitin, että tämän sun objektiivin kanssa tätä ongelmaa ei syntyisi. :)

   Poista
  4. Joo, voin suositella lämpimästi :) Mä testailin ennen ostoa ihan tolla meidän kittilinssillä eri polttovälejä, ja se 50 mm on tosiaan liikaa sisällä ainakin tässä meidän kämpässä. Toi 35 mm sen sijaan toimii kyllä. Ei se tietenkään mikään laajakulma ole, mutta useimpiin sisäkuviin mainio. Mä oon ottanut kaikki blogissakin joulukuusta lähtien olevat kuvat sillä ja oon kyllä tosi tyytyväinen. Kaupoille siis mars! ;)

   Poista