Ihmeen ihana maanantai

maaliskuuta 31, 2014


Vihdoinkin kesäaika! Tunti lisää valoa iltaisin muuttaa kaiken. Näin erityisesti, kun sen yhdistää täydestä meneviin kesäisiin lämpötiloihin. Sanon tämän joka kevät, enkä tee poikkeusta tänäkään vuonna: on ihanaa asua Keski-Euroopassa, kun kevät tulee niin aikaisin.

Kävin töiden jälkeen kaupungilla. Koko paikka oli täynnä ihmisiä syömässä jäätelöä ja juomassa espressoa terassilla. Harmittelin, etten älynnyt laittaa aamulla ballerinoja jalkaan, ne olisivat viilentäneet oloa edes jonkin verran. Katselin lievästi kateellisina ihmisten t-paita ja lyhyet housut -komboja; oma raskauspöksyvalikoimani pitää kätevästi sisällään ainoastaan farkkuja.

Asianani oli etsiä miehelle väitöslahjaa. En vielä tullut mihinkään päätökseen, mutta löysin sentään harkinnan arvoisen idean. Lahjan sijaan ostin itselleni rahkamunkkeja, jotka söin jo. Mmm.

Luulen että tämä kummallinen energiapuuska juontaa juurensa kesäajan ja lämpöasteiden lisäksi siihen, että tänään alkoi viimeinen työviikkoni ennen äitiyslomaa. Pelkkä ajatuskin riittää rentouttamaan lievästi uupunutta kansalaista: enää ei tarvitse jaksaa kuin neljä työpäivää, joten ei niitä varten varmaan kannata edes väsähtää.


Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa! Tsemppiä vikaan työviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos! Nyt aamulla kyllä väsytti, vaikka kuinka eilen uhosin muuta. Mut ei näitäkään ole enää kuin kolme jäljellä :)

   Poista
 2. Oi, vikoja viedään!! Ihana kevät, hiljaa se tulee tännekin, mutta kovin viimaisia ovat päivät vielä olleet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin huhuja, että Tampereella oli satanut tänään lunta. Hyi kamala, äkkiä pois moinen!

   Mä ilahduin tänään aamulla huomatessani, että yksi kesämekko menee myös mahan kanssa. Tää oli erityisen hyvä juttu, koska kaikki t-paidat on pesussa ja lämpötilankin pitäis nousta yli farkkujensietokyvyn. Vähän kyllä ihmetytti aamulla ratikkapysäkillä: jotenkin vaatetus ja päivämäärä eivät ihan sovi yhteen.

   Poista
 3. Juuri tänään tulin muutamaksi viikoksi Suomeen ja ajellessani Itämeren rannalta Berliiniä kohti huomasin, kuinka puihin oli poksahtanut lehtiä. Suomessa näkyy ojissa lunta ja muutenkin on melko harmaa maa tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä kummallinen vuosi kun magnoliatkin on jo kukkineet huhtikuun alkuun mennessä ja kesämekko piti kaivaa päälle töihin lähtiessä. Sitten samaan aikaan luen suomalaisista blogeista, miten aamuisin on vielä pakkasta.

   Lukaisin blogisi läpi, hauska uusi tuttavuus! Oli kovin hupaisaa lueskella tänne muuttavan tunnelmia, useimmat jutut kun ovat ihan tuttuja omilta alkuajoilta. Nyttemmin melkeinpä kaikkeen on tottunut niin, että pitää oikein muistuttaa itseään, mikä hommassa silloin alussa muka niin hämmästytti. Tän takia tämä mun blogi onkin huono ulkosuomalaisuusinfon antaja, kun kaikki tuntuu jo niin normaalilta.

   Poista