Top vitoset

maaliskuuta 25, 2014

Olen listojen suuri ystävä. Luen mielelläni muiden tekemiä listoja ja tuotan niitä ongelmitta myös itse. Siksi innostuinkin heti, kun Things to make and do -Maija pyysi kertomaan top 5 -asioitani annetuista aiheista. 


KOSMETIIKAN LUOTTOTUOTTEENI

Ottamaani kuvaa katsellessani huomasin heti alkuun, etten diplomi-insinöörinä ja tulevana tekniikan tohtorina näköjään osaa laskea viiteen. Siispä kosmetiikasta top kutonen, olkaa hyvä:

Bepanthen. Tämä klassikko on kuulunut arkeeni jo vuositolkulla. Se pelastaa etenkin kuivat huulet, mutta myös muut ihon kriisitilanteet. 

Sensain 38 °C separating & lengthening -ripsiväri. Tätä tai muita Sensain (ennen Kanebo) 38 °C -sarjan ripsareita olen käyttänyt jo kultaisen 90-luvun lopusta lähtien eli viitisentoista vuotta (nyt piti nielaista pari kertaa - missä vaiheessa aika on kulunut näin?). Toki rinnalla on ollut useita muitakin, hieman dramaattisemman lopputuloksen aikaansaavia yksilöitä, mutta tämä vain ja ainoastaan lämpimällä vedellä poistettava ripsiväri on aina kuvioissa. En voi sietää silmien alle leviäviä ripsareita ja arvostan kovasti sitä, etteivät nämä Sensait tee sitä missään tilanteessa.

Diorin irtopuuteri. Myös yksi ikuisuustuote. Puuterin käyttö on mulla aika kausittaista, mutta kun sitä käytän, tykkään tästä Diorista. Ihosta tulee ihanan samettinen eikä lainkaan puuteroidun näköinen. Ehdottomana bonuksena mainittakoon, että purkki kestää ikuisuuden. 

Mia Höydön Valo-silmänympärysvoide. Ihoni ja etenkin silmänympärykseni ovat melkeinpä aina erittäin kuivat, ja hoitotuotteiden on oltava tehokkaita. Riittävän ytyä silmänympärysvoidetta ei meinannut löytyä, kunnes ostin tämän nykyisen viime keväänä. 

Cattierin hemmotteleva vartalovoide. Mainittuun kuivuuteen tarvitaan myös riittävän kosteuttava vartalovoide. Sen on kuitenkin myös imeydyttävä samantien, koska en voi sietää tahmaiseksi jäävää ihoa. Tämä toimii. Bonuspisteitä makuhermooni osuvasta tuubista, jota pitää mielellään esillä kylppärissä.

Sensain Sponge chief -puhdistuspyyhe. Viime keväänä naaman iho ei meinannut rauhoittua sitten millään, vaikka testasin arviolta noin sataa eri puhdistusainetta, kokeilin kauniita ajatuksia, harkitsin voodoota ja yritin välinpitämättömyystaktiikkaa. Sitten löysin nämä puhdistuspyyhkeet. Vika olikin siinä, etteivät putsarini poistaneet meikkiä kunnolla. Sensain liinalla se onnistuu ongelmitta niin, että edelleen hämmästyttää. Putsari naamalle, liina kosteaksi, naaman pyyhkäisy puhtaaksi ja kuivaksi. Meikit ja puhdistusaine lähtevät liinasta ihan vaan vedellä. Olen myyty.

RAKKAIMMAT KIRPPARILÖYTÖNI

Nyt on nolosti sanottava, etten keksi tähän hätään mitään erityistä! En ole mikään kirpparihiiri, vaikka muiden löydöksiä aina ihailenkin. Ainoa oikeasti rakas, mainittava asia on joskus ikuisuus sitten huuto.netistä löytämäni Elina Karjalaisen Perhe on paras -pakinakokoelma. Luin kirjan ties miten moneen kertaan nuorempana ja olin onneni kukkuloilla saatuani sen myös itselleni, painos kun oli loppunut jo aikoja sitten.

DESIGNESINEET, JOISTA HAAVEILEN

 
Kuvat valmistajilta



Tom Dixonin Beat-valaisimet. Nimenomaan kombona eri muotoja yhdistäen. 

Hang it all -naulakko. Tästä olen tykännyt niin kauan kuin muistan. Naulakolle on jo varattu mielessäni paikka lastenhuoneesta, joka kylläkin sijaitsee vasta seuraavassa asunnossamme.

Artekin jatkettava pöytä 97. Yleisesti ottaen voisin muuttaa asumaan Artekin kuvastoihin. Jos huonekalu on kestänyt aikaa ja katseita jo sen kuutisenkymmentä vuotta, se varmasti näyttää hyvältä myös, kun olen itse eläköitymässä. Jatkettava ruokapöytä olisi ihana, sen ympärille saisi paljon vieraita tarvittaessa.

E60-jakkara. Kuten jo mainitsin, Artek. Jakkara ja nimenomaan sen nelijalkainen, hieman tukevampi versio toimisi korokkeena, istuimena, sivupöytänä ja missä sitä nyt ikinä tarvittaisiinkaan. 

Woodnotesin k-nojatuoli. Pyörivällä jalalla. Ystävälläni on tämä tuoli ja ihastuin siihen ensi-istumalta. Niin mukava ja niin kaunis!

PARHAAT ARKIRUOKANI


Piirakka. Inspiraation loppuessa varma valinta evääksi töihin. Ainekset löytyvät oikeastaan aina jääkaapista, ja täytteeksi voi laittaa kaikki mahdolliset jämät.

Lihapullat. Ihan perinteiset ilman mitään sen kummempia kommervenkkejä. Aina välillä on niitä iltoja, jolloin kokkaaminen ei vaan kerta kaikkiaan huvita, mutta jotain evästä on saatava. Lihapulliin pitää uhrata minimaalinen määrä aikaa ja vaivaa, ja ne maistuvat aina perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

Linssinviljelijän paistos eli shepherd's pien kasvisversio. Viiden tähden vegaani -keittokirjan ohje (jota ei valitettavasti ole netissä) on loistava. Lopputulos kuuluu sarjaan "aika ruma mutta maistuu ihan sairaan hyvältä". Kyseessä on siis uunivuoka, jossa pohjalla on vihreistä linsseistä tehty kastike ja sen päällä perunamuusia. Googlettamalla shepherd's pie lentils löytyy erinäisiä ohjeita.

Vuonankaalipohjainen salaatti. Pelastaa köyhemmätkin eväät ja syntyy nopeasti. Pilkon vuonankaalin sekaan useimmiten joko avokadon tai appelsiinin (tai heitän kaveriksi kuivattuja karpaloita ja ehkä jotain siemeniä) ja lisään öljyä, etikkaa ja ripauksen suolaa ja pippuria. Nähdään useimmiten piirakan, mutta myös monien muiden eväiden kaverina.

Hedelmäsalaatti. Tätä syön oikeastaan päivittäin. Joko aamupalalla jogurtin ja myslin kanssa, tai jos meneillään on puuro ja pakastemarjat -aamupalakausi, viimeistään iltapäivällä töissä myöskin jogurtin kera. Hedelmät ovat niitä, joiden kausi sattuu olemaan juuri käynnissä. Banaani on vakio.

LEMPIMATKAKOHTEENI









Suomi / Helsinki. Ulkosuomalaisena luonnollinen valinta. Peittoaa kaikki muut kohteet.

Kesämökki. Rakkain paikka, ei tarvinne selityksiä. Tänne on päästävä joka kesä ja pois lähtiessä harmittaa joka kerta, ettei ehdi jäädä pidemmäksi aikaa.

Kööpenhamina. Aivan ihana kaupunki. Niin kaunis, leppoisa ja täynnä toinen toistaan parempia ravintoloita. Lempikaupunkini ulkomailla.

Berliini. Saksan pääkaupungissa on ihan omanlaisensa tunnelma. Kaupunki on kiehtova sekoitus rumaa ja kaunista, uutta ja vanhaa, ränsistynyttä ja sliipattua. Historia on läsnä joka paikassa. Alhainen hintataso jaksaa joka kerta yllättää, ja hipsteripaikkoja löytyy vaativampaankin makuun. 

Zürich. Kävimme täällä vaihtovuoden interraililla ystäväni kanssa, ja ihastuin kaupunkiin niin, että sinne piti päästä saman vuoden aikana vielä uudestaan. Ihana keskusta pienine katuineen ja mielen levolliseksi tekevä rantapromenadi ovat just eikä melkein makuuni.


Haluaisin mielelläni kuulla, minkälaisia listoja seuraavissa blogeissa saadaan aikaan:


Aiheiksi annan seuraavat:
Parasta kodissani
Kosmetiikan luottotuotteeni
Parhaat ruokani
Arkeani ilahduttavat
Lempiesineeni

Saattaisit myös pitää näistä

9 kommenttia

  1. Aha! Onpahan osittain kinkkisiä aiheita! Varmaan on just sillein, ettei niihin löydä vastausta, joka nyt uskoo olevan helppo aihe. ja toisinpäin... lista is coming soon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin meni parisen viikkoa vastaamisessa, kun piti pohdiskella. Ja tän aamun mietin sitten, oisko kuitenkin pitänyt laittaa designesine-listaan toinen lamppu... :)

      Poista
  2. Jes! Nää on just parhaita nää listat asioista :D Kiitos kun haastoit, tää on kiva vaikka tosiaan joutuu vähän miettimään, sen verran pahoja aiheita osittain pistit kuten Eevakin kommentoi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Listojen ystävät ry kiittää haasteen alkuperäistä, tuntematonta keksijää :)

      Poista
  3. Oi tämä onkin kiva haaste! :) Kiitos!! Tuo piiras on niiiin herkullisen näköinen! Pakko mennä vielä tekemään jotain iltapalaa, vaikka päätin lopettaa herkuttelun tältä päivältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hei herkutteluhan on suora satsaus henkiseen hyvinvointiin, jonka merkitystä taas ei sovi aliarvioida!

      Poista
  4. Kiitokset haasteesta! Suattaapi tovi vierähtää, että ehdin oman listani nyrhiä kasaan, mutta kyllä se vielä jonakin päivänä. Ja linssipaistos on muuten kokeilulistalla, oot hehkuttanut sitä niin kauan, että vähemmästäkin herää uteliaisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tjoo no kato kyllä mullakin kesti muutama viikko, vaikkei mitään interrailia ollutkaan häiritsemässä menoa. Ja siis linssipaistostahan sun kantsii kokeilla nyt, kun sijaitset vielä halvan punkun maassa! Voit sitten huoletta lorauttaa sen desin ruokaan ilman bydjeekriisiä.

      Poista
  5. Kiitokset haasteesta! Sain vihdoin ja viimein vastattua. :) Oikeastaan jo toiseen kertaan, koska ensimmäisellä yrityksellä viikko sitten lähes valmis teksti katosi bittiavaruuteen niin, että pelkkä otsikko jäi.

    VastaaPoista