Feuerzangenbowle

marraskuuta 28, 2009

Eilisilta oli yks mukavimmista tähän mennessä. Lopeteltiin työnteko joskus viiden jälkeen ja siirryttiin seminaarihuoneeseen, jossa odotti sytyttämistä vaille valmis Feuerzangenbowle. Kaikille laiskoille linkin katselijoille seuraa selvitys siitä, minkälainen juoma on kyseessä: pääainesosa on punaviini, minkä lisäksi kattilaan tulee ainakin mustaa teetä, mausteita (kanelia ja neilikkaa ja jotain muuta, mistä en just tiedä varmasti) ja appelsiinin ja sitruunan kuoria. Juoman annetaan maustua tovi jos toinenkin, minkä jälkeen kuoret ja kanelitangot ongitaan ulos kattilasta, tai jos ollaan oikein tyylikkäitä niin varta vasten tarkoitusta varten suunnitellusta, fonduepataa muistuttavasta astiasta. Juoma pidetään kuumana keittolevyn tai astian alla olevan liekin avulla ja kattilan päälle laitetaan metallinen teline, jonka päälle tulee sokerikartio. Tämä kastellaan kauttaaltaan vahvalla rommilla (alle 54-prosenttinen ei toimi lainkaan, ja parasta ois jos tarjolla ois jotain vielä vahvempaa) ja sytytetään sitten palamaan. Alkoholi palaa kauniilla sinisellä liekillä ja sokeri karamelisoituu ja tippuu juomaan. Tää on koko jutun paras vaihe, oli tosi tunnelmallista katsella sinistä liekkiä pimeässä huoneessa. Lopputuloksena oleva juoma ei oo varsinaisesti lapsille tai kuskeille sopivaa, mutta tosi hyvää: miellytti makunystyröitäni oikeestaan enemmän kuin toinen tän vuodenajan herkku Glühwein.

Kaikkien saatua juomansa kilistettiin Corinnan kunniaksi, syötiin tarjolla olevia naposteluasioita ja katsottiin kisavideo youtubesta. Edelleen kyseessä on mun mielestä ihan käsittämätön suoritus, enkä oo mielipiteeni kanssa yksin: videon pyöriessä huone täyttyi ooh- ja uuh-huokauksista sekä muista päivittelyistä. Maailmanmestaruuteen oikeuttaneen suorituksen jälkeen siirryttiin illan toisen Feuerzangenbowlen eli elokuvan pariin. Se oli ihan huippu! Kuka sanoo ettei saksalaisilla oo huumorintajua? Hihittelin useaan otteeseen ääneen, kerrassaan loistava teos! Voisin oikeestaan katsoa josko sitä löytyis jostain tekstitettynä, jotta joku muukin voisi katsastaa mistä on kyse.

Ihmiset väheni tasaiseen tahtiin leffan loputtua ja lopulta istuskeltiin nelistään Annen, Ericin ja Corinnan kanssa ja katseltiin youtubesta hulvattomia Pumuckl-nimisiä lastenohjelmia. Ehkä parhaita ikinä! Aion viihdyttää itseäni niillä runsaasti jatkossa. Corinna oli kovin järkyttynyt kun en ollut ennen kuullut Pumucklista ENKÄ Feuerzangenbowlesta - mikä ihmeen tyyppi muka väitän oikein olevani häh? Piti puolustautua kohtuullisen kiivaasti että en hitto oo mikään saksalainen, mitä te oikein kuvittelette daa! Kaikkea ei sentään erittäin tehokas saksanope Norbertkaan ehtinyt tunneilla näyttää.

Ois vielä kerrottavana asioi esimerkiksi joulumarkkinoista ja tän päivän suomalaisesta setistä, mutta en nyt millään jaksa joten jääköön toiseen kertaan krooh. Olin ajatellut nukkua tänä yönä kuin tukki, mutta naapuriasunnon bileet torpedoivat suunnitelman näköjään ikävästi. Etsinpä tästä korvatulppani ennen kuin ryhdyn yhtään mihinkään.

Saattaisit myös pitää näistä

0 kommenttia