Vuosikatsaus 2013

tammikuuta 01, 2014

Näin uuden vuoden ensimmäisenä päivänä voi vielä hyvin muistella vanhaa. Takana on aika ihana vuosi, sata kertaa parempi kuin edeltäjänsä. Täällä puhaltelivat uudet tuulet ja tärkein niistä saatteli meidät avioliittoon. Muutakin taisi ehtiä tapahtua. 

TAMMIKUU

Lempparitauluni saapui postissa ja jäi ensin odottamaan kehyksiä. Neuloin villasukat ja aloittelin ompelua vuosien jälkeen tehtailemalla istuintyynyt ruokapöydän tuoleihin.



HELMIKUU

Sohvattoman tammikuun jälkeen meille saapui uusi yksilö suoraan Kauhajoelta. Sain kuulla naljailuja siitä, etten onnistu löytämään Saksasta edes tuon kokoista huonekalua. Maisteltiin kavereiden kanssa yhtenä iltana viskejä, ostin kilokaupalla tulppaaneja ja neuloin villapaitaa. Sohvan lisäksi talouteen ilmestyivät pitkäaikaisen haaveilun kohteena olleet pesutorni sekä järkkäri





MAALISKUU

Sohvalle pidettiin tupaantuliaiskekkerit, mikä tarjosi oivan syyn leipoa pari kakkua. Jatkoin tulppaanien tuomista asuntoon ja nautin kevään auringosta. Leivoin myös piirakkaa. 


HUHTIKUU

Maaliskuu päättyi ja huhtikuu alkoi sisarusten pääsiäisvierailuun. Kävimme piipahtamassa Mainzissa ihastelemassa nättiä vanhaa keskustaa. Kotona iloitsin takapihan kirsikkapuun valkoisista kukista ja riemuitsin parsakauden alkamisesta. Ompelin siskon mukanaan tuomasta kankaasta uudet tyynyt sohvalle. Häitä järjesteltiin ja tein kutsut valmiiksi.

TOUKOKUU

Toukokuussa matkustelin sinne tänne. Ensin vietin viikonlopun Suomessa ja söin punaista viiliä niin paljon kuin suinkin ehdin, sitten juhlittiin anopin pyöreitä vuosia viinitarhojen keskellä ja helluntaiviikonloppuna ystävät menivät naimisiin Bodenjärven rannalla kuvankauniina kesäisenä päivänä.







KESÄKUU

Lensin heti alkajaisiksi Suomeen järjestelemään häitä. Viikonloppuun mahtuivat myös runsaasti herkuttelua ja mukavaa yhdessäoloa sisältäneet polttarit. Suomessa oli aivan ihana kesäinen sää, kun taas toukokuun loppu ja kesäkuun alku olivat Saksassa omiaan masentamaan kokeneemmankin konkarin kaatosateellaan ja alle kymmenellä lämpöasteellaan. Vierailun jälkeen podin hetken koti-ikävää. Loppukuusta helteet saapuivat tännekin ja tuskailin tuulettimen vieressä kylmä juoma kädessäni. Käsityörintamalla sain valmiiksi vuoden kohokohdan eli peiton tulevalle kummitytöllemme. Keittiössä tuli myös puuhasteltua, ja erityismaininnan saavat maailman paras salaatti sekä mansikka-oliivipiirakka. Salaattia tarjosin myös kun grillattiin meillä yhtenä viikonloppuna. Vieraat toivat tullessaan ihanan kukkakimpun.




HEINÄKUU

Alkukuusta oli jumalaton kiire. Häitä piti järjestellä ja viikkoa ennen h-hetkeä vuorossa oli vielä konferenssimatka Thessalonikiin. Vannoin, että kyseessä oli ensimmäinen ja viimeinen kertani kaupungissa. Stressistä kuitenkin selvittiin ja yhtenä elämäni parhaista ja tärkeimmistä päivistä sain sielunkumppanini aviopuolisokseni. Häiden jälkeen vietimme viikon mökillä rauhoittuen ja juhlapäivää muistellen, minkä jälkeen kävimme Kööpenhaminassa. Kirjoitin häistä tarkemmin muutamaankin otteeseen, esimerkiksi kaksikielisyydestä, ravintolasta, kimpusta ja vieraskirjasta. Häiden kuvat ottivat Johanna ja Jouni / Johanna Hietanen Photography

















ELOKUU

Elokuussa totuttelin elämään rouvana. Kävimme asuntomessuilla. Kuukauteen mahtuivat myös kolmet häät. Ensimmäiset olivat alkukuusta Suomessa ja seuraavat Saksassa ja Pariisissa. Saksan häät jouduin jättämään väliin viruessani sairasvuoteella, ja Pariisissa mies tuli kipeäksi häiden jälkeisenä yönä. Kaupungin kiertely jäi siis täysin väliin, mutta pääseehän sinne myöhemminkin.


SYYSKUU

Leivoin illallisvieraille pitkästä aikaa mokkapaloja. Kaupunginosassa oli vuosittainen Kerb eli kyläjuhla. Häälahjaksi saamamme lamppu saapui olohuoneeseen. Elämä muuttui toisaalta ratkaisevasti ja toisaalta ei aivan ensin lainkaan, kun tein positiivisen raskaustestin. Loppukuun ultrassa näkyi jo pienen sydämen syke. 



LOKAKUU

Alkuraskaus vei mehut pois täysin, enkä jaksanut kuin käydä töissä ja nukkua kaiken vapaa-aikani. Kamerasta ei löydy koko kuulta kuvan kuvaa, eikä myöskään muistissa ole muuta kuin useampi pakkaus pakastepitsaa sekä olo sohvalla. 

MARRASKUU

Jossain vaiheessa elämä alkoi taas voittaa. Tein valmiiksi murheenkryyniksi jo useaan otteeseen muodostuneen korin villasukille ja kävin hakemassa Frankfurtin Marimekosta jouluisia kankaita. Täällä meillä järjestettiin suomalaiset joulumyyjäiset, joissa meidän pitää tietysti joka vuosi päästä käymään. Ostimme kameraan uuden objektiivin, jonka käyttöä olen nyt opetellut.




JOULUKUU

Joulukuussa kävimme herkuttelemassa Frankfurtin suomalaisten joulumyyjäisten loimulohileivillä. Leivoin siskon kanssa pipareita, myös noita perinteisiä aika kyseenalaisia Suomi-versioita. Juhlistimme itsenäisyyspäivää kahdestaan kotona saaristolaisleivän ja muiden herkkujen kanssa. Koti vaihtoi hieman väriä tyynyjen muuttuessa jouluisiksi ja maalatessamme olohuoneen keltaisen seinän useiden kirosanojen säestyksellä. Jouluksi lensimme Suomeen emmekä jaksaneet hirveästi välittää lumen puutteesta. 







Vuosi 2013 siis tuli ja meni ja sisälsi kaikenlaista, sekä arkea että juhlaa. Tästä vuodesta tuleekin kaikkia aikaisempia jännittävämpi, kun perheemme elämä muuttuu loppukeväästä täysin uuden perheenjäsenen saapuessa. Odotamme jännityksellä ja toivomme kaiken menevän hyvin. Odotuksen ja vauva-asioiden lisäksi aion yrittää saattaa vähän enemmän käsitöitä valmiiksi asti, jatkaa valokuvauksen opettelua ja nauttia arjesta. Blogi siirtyy myös jälleen uudelle kaudelle. Kiitos, että olet mukana seuraamassa menoa!

Saattaisit myös pitää näistä

9 kommenttia

  1. Hyvää uutta vuotta ja onnea odotukseen! T. Merja

    VastaaPoista
  2. Oi, hurjan paljon onnea odotukseen! :-)

    VastaaPoista
  3. Kauniita häätunnelmia ja kaikkia muitakin kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita hääkuvia onkin katseltu niin moneen kertaan ees ja taas että kuvaajille voisi jo antaa jonkin sortin palkinnon :) Vuosikatsausta oli kiva tehdä, kuvia katselemalla pääsi palaamaan koettuihin hetkiin. Sivuvaikutuksena tosin kohtuullisen maaninen mansikka- ja parsakausien odotus!

      Poista
  4. Löysin tänne blogiisi aivan sattumalta eilen illalla. Ihanan symppis tapasi kirjoittaa ihastutti, jään ehdottomasti seuraamaan jatkossakin! :) Olen itse asunut Saksassa nyt kuusi vuotta ja menemme saksalaisen mieheni kanssa tänä kesänä naimisiin, joten oli hauskaa vilkaista noita hääpostauksiakin, samojen juttujen äärellä kun ollaan itse tällä hetkellä. Meilläkin siis häitä vietetään Suomen maan kamaralla. Aurinkoisia terkkuja Baijerista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ... pitikin tähän lisätä, että on se maailma pieni. Huomasin juuri, että Johanna Hietanen on kuvannut teidän häänne - Johanna tulee kesällä kuvaamaan meitä kihlakuvausten merkeissä (jos niitä nyt kaksi vuotta kihlauksen jälkeen enää kihlakuvauksiksi voi kutsua) :)

      Poista
    2. Heippa ja ihana kuulla, että tykkäät! Ja hassu sattuma tosiaan, eksyin ite just muutama päivä sitten blogiisi kun Johanna oli jakanut facessa kirjoituksesi siitä kihlakuvauksesta :) Kuvista tulee varmasti ihania, me katsellaan omiamme edelleen säännöllisin väliajoin.

      Poista