Oilin keittiössä: kakkukestit

maaliskuuta 03, 2013


Meillä oli tänään sohvan tupaantuliaiskakkukestit. Leipoa pyöräytin sen kunniaksi kaksi kakkua, omena-rahkaversion sekä piimäpohjaisen juustokakun. Hyviä olivat! Sain jossain vaiheessa jo lievähkön yliannostuksen tuosta piimäkakusta, mutta nyt pienen tauon jälkeen se taas upposi vallan mainiosti. Myös vieraat tykkäsivät, koska molemmat kaakut katosivat melkein kokonaan. Sain piimäkakun reseptin aikanaan kaverilta, ja laitanpa sen nyt edelleen jakoon.

Kamerassa riittää vielä hurjasti opeteltavaa, tänään siis tarjolla myös ensimmäiset järkkärillä otetut räpsäisyt. Kahlasin eilen käyttöohjetta eteenpäin, mutten päässyt vielä loppuun asti. Pikkuhiljaa varmaan hahmottuu myös, mitä lisävarusteita sitä tarvitsee vai tarvitseeko mitään. Joku laukku on hankittava joka tapauksessa, mutta ei olla osattu päättää minkälainen sen pitäisi olla. Itse en millään usko meneväni juuri minnekään pelkän kameran kanssa, joten en näe juurikaan järkeä ison olkalaukun hankkimisessa. Tarttisin ennemmin jonkun kotelon, jonka saisin sitten käsilaukkuun tai reppuun. Toinen osapuoli taas kaipaisi ennemminkin juuri jotain olkalaukkua, koska ei juuri muuten kanniskele mitään ylimääräistä mukanaan. Onko siellä jotain järkkärin omistajaa? Oisko suosituksia? Sanokaa turhamaiseksi, mutta kiva ulkonäkö olisi ehdoton plus.


Piimäinen juustokakku ilman juustoa

100 g voita
200 g digestive-keksejä tai vastaavia

6 liivatelehteä
4 rkl sitruunamehua
4 dl piimää
2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
vajaa desi sokeria

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Jauha keksit hienoksi ja sekoita sulatettu voi sekaan. Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjaan. Sekoita vaahdotettu kerma, piimä ja sokerit. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja lisää siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita tämä tasaiseksi piimäseokseen ja kaada koko komeus pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli ja koristele kuten haluat.

Saattaisit myös pitää näistä

7 kommenttia

  1. Mitä keksejä käytit? En oikein tiedä, mikä on täällä Saksassa Digestive-keksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin Alnaturasta Dinkel-Butterkeksejä ja sitten niiden täysjyväversioita. Tykkään etenkin jälkimmäisistä, eivät ole juuri yhtään makeita.

      Poista
  2. Hei Oili! Kiva blogi sinulla, olen noin muutaman viikon ajan tätä seuraillut :) Tuo piimäkakku näyttää ja vaikuttaa herkulliselta! Miten ja mistä olet tehnyt tuon oranssin kuorrutuksen? Ihanan värikäs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kas hei! Kiitokset! :) Kävinkin heti vastavierailulla, kiva löytää lisää Saksassa asuvia.

      Kuorrutteen suhteen menin sieltä, missä aitaa ei edes ole, ja kippasin kakun päälle Alnaturasta ostamaani mangokastiketta suoraan pullosta ;) Suomessa olisin valinnut mango-Piltin, mutta täällä noissa lastenruoissa tuntuu AINA JA KAIKKIALLA olevan omenaa seassa. Onneksi on sit tosiaan kuitenkin tota ainakin Alnaturassa leivontahyllystä löytyvää kastiketta, joka on ihan sitä samaa kamaa. :)

      Poista
    2. Niin juu, kiitos vastauksesta! Tehtiinkin pari viikkoa sitten molemmat kakut, ja ai että kun olivat maukkaita! Kyselitkin myös, että mitä kautta ihmiset ovat löytäneet tiensä tänne blogiisi...Minun tapauksessasi löysin tänne, kun etsin Saksassa asuvien suomalaisten blogeja. Ja tosiaan kiva, että löysin! :)

      Poista
  3. Hienon näköiset kakut :) Tuli ihan vesikielelle! Mä olen käyttänyt juustokakkuun myös Leipnizin täysjyväkeksejä.

    Mulla on Loweprolta sekä reppu että pieni kameralaukku. Jälkimmäinen on niin pieni, että myyjä sanoi ettei mun kamera sillä putkella siihen sovi, mutta ostin sen siitä huolimatta :) Ostopäätös oli lopulta juuri se ulkonäkö. Laukkuun ei mahdu mitään muuta kuin vara-akku ja muistikortti. Lisäksi siinä on sadesuoja. Laukku on musta ja havin simppeli (http://products.lowepro.com/product/Toploader-Zoom%2045%20AW,2203.htm). Reppuun (http://products.lowepro.com/product/CompuDay-Photo%20250,2249.htm) mahtuu myös kannettava ja kameralle on oma sivutasku, eli se on käden ulottuvilla :) Repun tarvitsin ennen kaikkea reissaamista varten ja koska kannettava+kamera ovat yhdessä aivan liian painavia kannettavaksi ilman reppua. Tykkäsin myös Crumplerin laukuista, mutta päädyin lopulta Loweprohon ja olen ollut todella tyytyväinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, tosiaan, miksi en ollu ajatellut repun ostamista? Mullakin lienee aina välillä mukana juuri tuo kone ja kamera -kombo. Taidanpa myydä idean myös toiselle osapuolelle. Toi on just hyvän näköinen, mukavan simppeli tai schlicht, kuten sanoisin täällä :) Täytyy käydä ens viikonloppuna toivioretkellä kamerakaupassa tsekkaamassa, miltä reput ja laukut näyttää livenä.

      Poista