Kiitos!

maaliskuuta 04, 2013


Lisää harjoitusotoksia. Niille ei taidakaan aivan hetkeen näkyä loppua, joten tottukaamme asiaan. P.S.: Joo, hedelmät ei todellakaan ole allekirjoittaneelle vaan kanssa-asukkaalle, joka luojan kiitos vei ne mukanaan työmaalle täältä kiukuttamasta. Banaanit sentään jätti kun uhkasin että muuten.

Sitä piti sanomani, että mua on viime aikoina kovasti ilostuttanut huomata, että tälle alunperin lähinnä kotiväen ilahduttamiseksi perustetulle blogille on ilmestynyt pieni lukijakunta. Olen kuulkaa aivan mahdottoman iloinen jokaisesta kommentista, pärstästä tuossa oikeassa reunassa, tilaajasta blogilistalla, tämän tuotokseni syötteenlukijaansa lisänneistä sekä tänne muuten vaan eksyneistä! Kiitos ja kumarrus siis juuri Sulle!

Jos haluat, voit mielelläsi hihkaista jotain vapaavalinnaista. Esim kuka olet, mistä tänne löysit tai, jos olet erityisen ajan hermolla, voit vaikkapa heittää ilmoille itsekehun! Nyt on nimittäin Minä olen hyvä! -viikko. On kyllä suorastaan harmittavan vaikea tosta noin vaan mennä kehumaan itseään, mutta päätin ottaa viikon suorastaan orjallisesti osaksi käynnissä olevaa "pään sisällöllä myös sen ulkopuoli paremmaksi" -kampanjaani. Siispä tässä viikon ensimmäinen panokseni: 

Oon aika hyvä piristämään ihmisiä töissä, kun tiede ei halua tulla tehdyksi, laitteisto hajosi jälleen kerran, dedis painaa päälle tai ei muuten vaan huvita. Lisäksi osaan saada kollegat nauramaan tai vähintäänkin hymyilemään kertomalla höpsöjä juttuja. Hyvä minä!

Saattaisit myös pitää näistä

14 kommenttia

 1. On mukavaa lueskella juttujasi! Elämä Saksassa kiinnostaa jostakin syystä, vaikka en ole itse sinne tulossakaan. Elämäni on täällä Helsingissä. Lapset, työ ja ikäkin (alkaa jo painaa) pitävät täällä koti-Suomessa. Jos olisin nuorempi eikä olisi näitä sitoumuksia kuten asuntolainaa, niin voisi ajatellakin pientä hyppyä sinne päin...T. Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eihän sitä aina tarvitsekaan itse kaikkea toteuttaa, eikä moinen liene mahdollistakaan. Ja ainahan tänne pääsee käymään lomalla! ;) Terveisiä sinne ehkäpä Suomen ihanimpaan kaupunkiin!

   Poista
 2. Olen ahkera lukijasi Suomesta, vaikka kuvaani ei blogin reunassa olekaan enkä ole tainnut koskaan aiemmin kommentoidakaan. Tulevaisuudensuunnitelmiini kuuluu muutto Saksaan, joten luen useita Saksa-aiheisia blogeja. Sinun blogissasi ilahduttavat lähes virheetön ja muuten sujuva kieli sekä mukavat kirjoitukset (ei pelkkiä asuposeerauksia). Hyvää kevättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota kevättä myös sinne! Muutto Saksaan kuulostaa omaan korvaan kumma kyllä kerrassaan mainiolta idealta ;) Tässä herää tosin itselle kysymys, pitäiskö sitä yrittää ihan kirjoittaakin enemmän Saksasta. Jotenkin täällä asuminen on jo arkipäiväistynyt niin, ettei nasevia tai muunlaisiakaan huomioita meinaa irrota vaikka miten yrittäisin. Yritänpä skarpata!

   Poista
 3. Hei! Olen itse asunut pariin otteeseen työn vuoksi saksankielisellä alueella, viime vuonna vähän aikaa Hampurissa. On ollut mielenkiintoista seurata elämääsi siellä (luin vanhempia päivityksiä sen jälkeen kun olin löytänyt blogisi). Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, tästäpä muistuukin mieleeni että on suorastaan häpeällistä, etten ole vielä koko täälläoloaikanani käynyt Hampurissa. Se on jotenkin niin kaukana... Otan to do -listalle. Aurinkoista kevättä myös sinne!

   Poista
 4. Hei, luen blogiasi aika säännöllisesti, vaikka kuvaani ei blogisi reunassa olekaan, enkä ole aiemmin tänne mitään komenntoinut. Kiinnostukseni Saksaan ja etenkin suomalaisten elämään Saksassa juontaa juurensa omaan muutaman vuoden takaiseen expat-puoliso-vuoteen eteläisessä Saksassa. Etenkin blogisi havainnot, joskus mitättömän pieniltäkin tuntuvat, maiden ja tapojen eroista (Suomi vs. Saksa) saavat ajattelemaan että "juuri tuota ihmettelin itsekin..."
  Hauskaa kevättä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä yrittää siis havainnoida jatkossakin! Mukavaa kevättä myös sinne :)

   Poista
 5. Täällä myös innokas lukija. Kiva lueskella suomalaisten elämästä muuallakin päin maailmaa ja ehkäpä joskus itsekkin perheen kera sinne suuntaamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksa on kyllä aika helppo kohdemaa, jos jonnekin on lähdettävä. Suomalaisena tuskin joutuu kokemaan kovinkaan suurta kulttuurishokkia. Joidenkin mielestä hyvä juttu muuttavalle, toiset taas ovat eri mieltä. Ensi alkuun kuitenkin mukavaa eloa sinne kotomaan puolelle! :)

   Poista
 6. Hei vaan! Minä olen myös vakiintunut lukijaksesi; muistelen löytäneeni blogisi blogilistalta, kun etsimällä etsin Saksa-aiheisia blogeja (minua suuresti kiehtoo sekä ko. maa, että kieli). Olen kyllä kovasti tykännyt lueskella kirjoituksiasi myös muista teemoista! Erityisen ilahtunut olen riemustasi järkkärin suhteen, koska tiedän, että se riemu ei hevillä lopu! :) Mukavia kuvaushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Harkitsen parhaillaan valokuvauskurssia, jotta pääsisin hiukan paremmin selville tuon vehkeen sielunmaisemasta. On toi kyllä näin rähmäkäpälänäkin jo aika ihana :)

   Poista
 7. Täällä yksi lukija, joka hakee blogistasi vertaistukea väitöskirjan puurtamiseen ulkosuomalaisena. Oma alani on yhteiskuntatieteellinen ja asuinpaikkana Englanti, mutta samaistun silti moniin juttuihin tässä blogissa. :) Samalla tykkään kovasti myös tietynlaisesta realismista ja positiivisesta jalat maassa -asenteesta, joka mielestäni välittyy kirjoituksistasi. Aurinkoista kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, lisää väikkärin parissa askartelevia! Tämäpä hauskaa. Ja Englanti: Southamptonissa sijaitseva erittäin valitettavasti nykyään ex-kollegani jaksaa lähetellä mulle sähköposteja, joissa kerrotaan miten ihastuttava kevät siellä on käynnissä. Tänne iski ällöttävä takatalvi, mutta josko tämä taas tästä pienen takapakin jälkeen. Ainakin tilasin jo arskaa, lämmintä ilmaa ja grillailukelejä, toivottavasti toimituksessa ei kestä kovin kauaa. Kerrassaan mukavaa kevättä myös sinne!

   Poista