Laula mukana!

tammikuuta 29, 2013


En juurikaan laula julkisesti, mutta keskenäni mielelläni. Tykkään kuulostella ja maistella biisin kieltä, oli se sitten suomea, englantia tai saksaa (muiden laulaminen menee ihan pelkäksi mölinäksi). Nyt seuraakin jutun koukku: oon ihan varma, että mukana laulaminen eli käytännössä laulajan ääntämisen apinointi parantaa vieraiden kielten ulosantia huomattavasti. Siinä kiinnittää jokaiseen sanaan huomiota, etenkin, jos artisti lausuukin jotain eri tavalla kuin olisi ite meinannut. Jos oikein haluaa hifistellä, voi samalla keskittyä kieliopillisiin ja sanastollisiin seikkoihin.

Omat vieraat kieleni englanti ja saksa ovat vaivihkaa sillä tasolla, että hyvällä tuurilla päivästä riippuen saattaa joskus kestää useammankin lauseen verran ennen kuin kuuntelija huomaa, että äidinkieleni on joku ihan muu. Sanokaa mitä sanotte, mutta oon vakuuttunut lauleskelun ja muun apinoinnin ratkaisevasta vaikutuksesta.

Saattaisit myös pitää näistä

3 kommenttia

 1. Ranskassa ollessani yksi brassi tuli sinne ilman ranskantaitoa ja sen juttu oli katsoa telkkaria ja apinoida niitä, erityisesti se kiinnitti huomiota siihen, miten niiden suut on kun ne puhuu mitäkin sanoja. Kahden kuukauden jälkeen se olikin jo Pariisissa hotellin respassa töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin. Ehkä pitäis kuitenkin hankkia telkkari?

   Poista
  2. Ehkä sä kuitenkin osaat jo sen verran hyvin, ettei käy perusteeksi enää :)

   Poista