Väliaikaiset hyvästit sohvalle

tammikuuta 10, 2013


Uusi vuosi, uudet tuulet. Toinen osapuoli siirtyi osaksi viikkoa töihin sen verran kauas, että toinen majapaikka oli hankittava. Työläinen yritti tehdä ratkaisusta mulle miellyttävämpää valittelemalla joutuvansa ottamaan mukaan ne huonekalut, joista en pidä. No ei vaan. Uusi sohva meille kuitenkin tulee, koska tuo yksilö lähti toimittamaan sängyn virkaa. Hyvä niin, käsinojattomana ja aika kovana se olikin vierassänkynä hyvin mainio, mutta talouden ainoana sohvana ihan onneton.

Oikeastaan arvasin jo etukäteen miten tässä projektissa käy. Sopivaa ehdokasta ei löytynyt täältä millään, joten menin ja ostin sohvan Suomesta. Se saapuu tänne rekalla joskus valmistuttuaan. Voin muuten suositella ihan kaikille Topeekan Kalustetta Kauhajoella. Loistava palvelu, hinnat reippaasti mukavammat kuin Vepsäläisellä (Helsingin Annankadun liikkeessä sain kyllä myös aivan ensiluokkaista palvelua, pisteet siitä myös Vepsäläiselle) ja kuljetuskin järjestyi käden käänteessä. Nyt vaan odotellaan, koska uusi kaveri saapuu tähän toistaiseksi sohvattomaan asuntoon.


Kuvat Johanna Hietanen Photography, syyskuisesta kihlakuvasessiosta. Joko olen muistanut mainita, että teidän kaikkien tulisi tilata Johanna ja Jouni ottamaan elämästänne kuvia?

Saattaisit myös pitää näistä

3 kommenttia

 1. Kodikasta teillä. Miten paljon tulee sellainen sohvan kuljetus Suomesta maksamaan? En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että niinkin voisi tehdä. Tai oikeastaan me kerran tuotiin muutama huonekalu tänne, mutta taisi olla kiskuri se kuski, sillä maksettiin maltaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Näissä huonekalukuljetuksissa olennaista tuntuu olevan, että lähettäjänä on firma eikä yksityishenkilö. Meidän sohvan tuonti maksaa suunnilleen 300 euroa, mikä on musta hyvinkin edukas hinta (etenkin, kun itse sohvan hinta putosi enemmän kuin tuon verran Vepsäläiseen verrattuna ;)). Se tulee jonkun kuljetusfirman, muistaakseni Haaviston, kyydissä. Huonekalukauppa tekee kuljetussopimuksen firman kanssa ja laskuttaa sitten meitä sohvan maksun yhteydessä. Haittapuolena on, että kuskeja on vain yksi eli kantoapu on järkättävä ite. Nämä kuljetusfirmat eivät ota vastaan toimeksiantoja yksityishenkilöiltä, jolloin jäljelle jää oikeastaan vaan muuttofirmat. Meidän uudet ruokapöydän tuolit ja Lundia saapui tänne parillasadalla muuttoauton kyydissä, mutta silloin auto kiersi jo valmiiksi pitkin Saksaa ja oletan että kuljetukset jaettiin usean tahon kesken. Kysyin samalta firmalta hintaa tolle sohvalle, mutta se olisi maksanut 1400 euroa! Jätettiin sitten väliin. Tolla sohvafirmalla (Adea) olisi itse asiassa yksi jälleenmyyjä myös Berliinissä, mutta siellä itse sohva olisi maksanut enemmän ja lisäksi olisivat lähettäneet DHL:n kautta. Se on aika kallis firma, kuljetus Berliinistä tänne olisi maksanut lähes saman verran kuin Kauhajoelta asti, eivätkä hekään olisi kantaneet sohvaa asuntoon.

   Suomalaiset.de-foorumin maastamuutto-osastolta tuntuu löytyvän säännöllisin väliajoin jonnekin päin Saksaa ajavia tahoja, joiden autoihin saa kyllä jotain mahtumaan. Sieltä löysin myös kuljetuksen tuoleille. Mun pieni muuttokuorma tuli tänne aikanaan iskän kaverin kaverin kyydissä, se sattui ajamaan päivälleen oikeaan aikaan tyhjän pakettiauton kanssa Frankfurtiin ja Stuttgartiin hakemaan jotain tavaraa firmalleen.

   Eikös teillä kuitenkin ole aika paljonkin suomalaisia huonekaluja, vai muistanko väärin? Niin ja nyt kun jo aiheesta puhutaan, niin onko teidän Lundia Suomesta vai Saksasta hankittua? Kyseessä tuntuu olevan jotenkin eri firmat, enkä ole saanut selville, onko tavara ihan samaa vai ei.

   Poista
  2. Lundia on ostettu täältä ja täälläkin se malli on pikkuisen muuttunut vuosien mittaan. Suomesta on tuotu vain jotain vanhaa kotoani, mm. lipasto ja keinutuoli ja se oli yhden miehen firma, joka mainosti aikanaan Renkaassa ja pidimme hintaa kalliina, mutta mies oli flexibel eikä me voitu ottaa ketä tahansa, kun piti sopia kaikenlaista erikoista juttua. Kaikki pienemmät tavarat olemme itse kuljettaneet autolla.

   Poista