Matkasuunnitelmia

tammikuuta 31, 2015

vauvan kanssa brasiliaan
Mitäs teidän viikonloppuun kuuluu? Meidän residenssissä on aika rauhallinen tunnelma. Illan suurin ohjelmanumero näkyykin jo kuvassa: suunnitteluhommia! Meillä on tässä keväällä yksi kuukausi vanhempainvapaata yhdessä. Mikä mainio tilaisuus matkustaa johonkin vähän kauemmas! Yleensä melkeinpä kaikki lomat kuluvat Suomessa, mutta tällä kertaa lennähdämme vähän eri suuntaan.

Meillä on Brasiliassa kavereita, sekä paikallisia että sinne muuttaneita, joten matkakohteen valinta oli lopulta aika helppo. Lennämme Rio de Janeiroon, minkä jälkeen matka jatkuu Florianópolisiin sekä Curitibaan, molemmissa kyläilemme tuttujen luona. Joka kaupungille on varattu aikaa noin viikko. Pitkät lennot on jo varattu, ja viikonlopun ohjelmassa on hoitaa myös Brasilian sisäiset siirtymät kuntoon. Sen jälkeen keskitytään matkaoppaan lueskeluun - ja koko konkkaronkka taitaa tarvita myös hieman päivitystä vaatekaappiin hellelukemien varalle.

Olemme kuulleet jonkin verran kauhistelua pitkistä lennoista vauvan kanssa (tai välillä myös lentämisestä yleensäkin, sattuneesta syystä pikkumies lentää säännöllisesti nuorehkosta iästään huolimatta). Rehellisesti on sanottava, että olemme hyvin luottavaisin mielin liikenteessä. Tähänastiset lennot Suomeen ovat sujuneet loistavasti, ja koska poika ei ole mikään vilkkain mahdollinen tapaus, oletamme että pitkä lento onnistuu siinä missä lyhytkin. Saimme istumapaikat perherivistä, joten meillä on normaalipaikkoja enemmän tilaa. Lyhyillä lennoilla avainasemassa on ollut parin lempilelun sekä luonnollisesti riittävän ruoan mukaan ottaminen, ja samalla strategialla mennään nytkin. 

Ai että, tuskin maltan odottaa matkaan pääsyä! 

Der Plan fürs Wochenende: Reiseplanung! Wir haben im Frühling noch einen Monat Elternzeit zusammen und fliegen nach Brasilien um Freunde zu besuchen. Die Flüge nach Rio sind schon gebucht, und auf dem Reiseplan stehen noch Florianópolis und Curitiba. Manche haben sich gewundert, weil wir mit dem Baby so weit fliegen wollen, aber wir sind da recht zuversichtlich. Die kurzen Flüge nach Finnland haben wunderbar geklappt, und weil der Kleine ein eher ruhiger Typ ist, sollte ein längerer Flug auch kein Problem sein. Ich freu mich schon!

Saattaisit myös pitää näistä

12 kommenttia

 1. Uu ihanaa!! Meilläkin esikoinen oli niin rauhallinen, että hänen kanssaan mikään matkustaminen minnekään ei ole ikinä huolestuttanut, eikä mitään ongelmia ole ollut. Hän istuskelee, katselee, piirtelee, nukkuu, tai juttelee välillä jotain. Tämä toinen sitten taas - joku raaja vispaa ihan koko ajan.. Pää heiluu jatkuvasti, koko ajan pitää olla uutta viihdykettä ja kiinnostavaa puuhattavaa.. En todellakaan uskalla edes ajatella hänen kanssaan matkustamista. Jo tunnin ajomatka voi olla ihan hasardi.. :) Juu, mutta siis oikeastaan piti vaan tulla huikkaamaan, että ihanaa että lähdette matkalle! Olisi pitänyt enemmän reissata silloin esikoisen ollessa pieni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä jännä, miten erilaisia sisarukset voi olla! Matkustamisen kanssa meillä on kyllä tosiaan käynyt tuuri, kun poika on niin rauhallinen kaveri - ainakin toistaiseksi nyt, kun ei vielä liiku... Katsotaan sitten uudestaan! :)

   Poista
 2. Mukavilta kuulostaa reissupläänit ^^ Enkä usko, että pienen lapsen kanssa pidempikään lentomatka on välttämättä mikään ongelma, ellei siitä sellaista halua tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samaan tulokseen mekin ollaan tultu. Kun on tosiaan enemmän tai vähemmän pakko lentää useita kertoja vuodessa (vaikkakin noita lyhyempiä etäisyyksiä), on paras strategia jättää ylianalysointi väliin ja suunnata pää kylmänä sinne kentälle :) Tähän asti on sujunut hyvin, onneksi tuo poika on aika rauhallinen tapaus!

   Poista
 3. Oih, nyt iskee kateus! Oma ykkösunelmakohteeni aavan meren tuolla puolen on Kuuba, mutta Brasilia ei kyllä jää kovinkaan kauas sen taakse... Ja onhan nyt ylipäätään pitkää lomaa ihana odotella ja suunnitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää vanhempainvapaa on kyllä huippujuttu, muuten me ei kyllä varmaan koskaan oltais lähdetty näin kauas. Mies on etenkin iloinen päästessään jonnekin muualle kuin iänikuiseen Suomeen ;)

   Poista
 4. Hieno suunnitelma! Lentomatkustaminen on meillekin tuttua: vauvan kanssa helppo matkustaa, samoin vähän isomman kanssa. Haastavinta oli mielestäni taaperoikä, kun kaikki kiinnostaa ja omaa istumapaikkaa ei vielä ole: syliin-pois-syliin-itkua-vääntyilyä..ja keskittymisykyä noin 10 sek...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voin kuvitella että jossain vaiheessa lentomatkat muuttuu vähän vähemmän leppoisiksi. Onneksi Suomeen pääsee aika nopeasti!

   Poista
 5. Kateeksi käy... Aber es sei euch gegönnt :-)

  VastaaPoista
 6. Sattumoisin löysin blogisi, ihana kuulla kuulumisia Saksasta. Olen itse reilu 15 sitten asunut Saksassa Düsseldorfin lähellä kolme vuotta. Vieläkin osittain kaipaan sinne!

  Meilläkin on miehen kanssa varattu alkukesälle Floridan matka, kyllä odotamme innoissamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja tervetuloa! :) Enpä ihmettele yhtään että kaipuu iskee välillä, täällä on varsin mukavaa olla.

   Kivaa kevättä ja hyvää matkan odotusta!

   Poista