Kummitytön joululahja, osa 2

tammikuuta 16, 2015


Kummitytön paketista paljastui paidan lisäksi pikku mekko. Tytön äiti, rakas ystäväni, arvostaa suuresti kierrättämistä ja käytettynä hankkimista, joten oli erittäin sopivaa ommella mekko kaapissa uiskennelleesta, vain harvoin käyttöön asti päässeestä lakanasta.

Valitsin ohjeeksi hyvin simppelin mallin, jonka ajattelin sopivan myös kaltaiselleni vasta-alkajalle, jolla ei ole minkäänlaista kokemusta rypytyksistä tai muista härpäkkeistä. Mekko on Her Sweetness (Ottobre 4/2014). Se suljetaan takaa neppareilla koko matkalta, joten pukeminen pienen elohopean päälle sujunee kohtuullisen ongelmitta.

Reimalla ei taaskaan kuvista huolimatta ole mitään tekemistä minkään kanssa.Der zweite Hälfte des Weihnachtsgeschenks für unsere Patentochter: ein Kleid aus einem alten Bettlaken von uns. Ihre Mutter und meine liebe Freundin steht auf second hand, also hat es sich angeboten, das eh kaum in Benutzung gewesene Laken als Stoff zu nehmen. Als Schnitt wollte ich irgendwas Einfaches und Anfängertaugliches ohne viel Schnickschnack und habe den Her Sweetness aus der Ottobre 4/14 gewählt. 

Saattaisit myös pitää näistä

13 kommenttia

 1. Hoho elohopea todellakin! Joo se koko matkalta avattava selkämys vaikuttaa kyl hyvältä ratkaisulta.

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit sitten jossain vaiheessa mekon muututtua hieman sopivammaksi raportoida muutenkin, onko malli yhtään kätsä vaiko ei.

   Poista
 2. Ompa ihana, jotenkin hellyttävän "vanhanaikainen". Muistuttaa jotenkin Vaahteramäen Eemelin, pikkusiskon Iidan mekkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi lakana kyllä sopi kieltämättä mukavasti pikkuneidin mekkoon. Mietin hetken taskujen tekoa, mutta totesin että onhan toi kiva näin pelkistettyäkin :)

   Poista
 3. Heippa!

  Minkä kokoiselle pienelle ihmiselle tämä on tehty? Joulupukki toi saumurin ja näitä sinunkin päivityksiäsi seuratessa ompelukärpänen on puraissut. Ihanaa, kun ei tarvitse ompelukoneella huolitteluja tehdä. Ei siis sillä, ajatusta pidemmälle en vielä ole päässyt ompeluksissani. Mutta eikös se ole niin, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heipä hei! Mekko on kokoa 80.

   Ooh saumuri! Se ois kyllä päheä. Tosin tossa mun koneessa on niin hyvä huolitteleva jousto-ommel, että sinänsä tarvetta ei varsinaisesti ole. Lähinnä haaveilen tasosaumurista aina, kun kaksoisneulan kanssa jälki ei oikein vastaa odotuksia. Onneksi ei oo tilaa uusille vehkeille! Ja siis todellakin tuo sanonta pitää paikkansa. Mä oon ehtinyt kanssa tässä töiden aloittamisen jälkeen lähinnä keskittyä siihen suunnitteluvaiheeseen ;)

   Poista
  2. Täytynee kipittää kirjastoon tutkailemaan löytyykö kyseistä Ottobretä. Näyttää niin suloiselta. :) Kohtahan tässä sinne Frankfurtiinkin tie vie, joten voi tää kevät käydä lyhyeksi, että ehtisi tehdä kaiken mitä haluaa. Onpahan sitten jotain, mistä jatkaa!

   Poista
  3. Joo, onneksi saumuri ja ompelukone tuskin juoksevat karkuun, vaikka olisitkin vähän aikaa poissa ;) Asunto on siis varmaan löytynyt ja muutkin kuviot selvinneet Frankfurtia varten? Hieno juttu! Kevät on musta kivaa aikaa olla täällä, kun ilma lämpenee paljon Suomea nopeammin.

   Poista
  4. No itseasiassa vielä asuntoa vailla, mutta muut kuviot selvinneet. :) Kiitos vinkistä, siellä fb:n ryhmässäkin huutelin, josko jollain asuntoja tiedossa (vielä ei tosin ole vastauksia sadellut). Sitä Saksan kevättä odotan itsekin... ja tietenkin kevätvaateostoksia! ;)

   Poista
 4. No voi jumi! Niin ihana että! Onko mun tosiaan aloitettava ompeleminen? Tekisi mieli...
  Mistä löydät ohjeet? Netistä vai ihan niistä paperilehdistä? Ihan näin teoreettisesti kyselen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä oon ottanut kaikki ohjeet noista Ottobre-paperilehdistä, mulla on niitä nyt kolme. Heidän sivuillaan voi selata numeroita ja tilata sitten niitä vanhempiakin, jos löytyy jotain kivaa. Myös DaWandassa tuntui olevan useitakin numeroita tarjolla, ja itse asiassa halvemmalla kuin suoraan Ottobrelta tilatessa, säästyy nimittäin postikulut. Oon katellut netistäkin, mutta ilmaisohjeita on tarjolla vähän ja jotenkin tuntui sitten helpommalta ostaa koko lehti kaava-arkkeineen. Ei sit tartte tulostaa, leikata ja liimata. Noissa on kyllä tosi hyvät ohjeistukset ja kootkin tuntuu olevan aika kohdallaan, mikä ei ilmeisesti myöskään oo itsestäänselvyys.

   Eiku kokeilemaan vaan! ;)

   Poista