Vegaanin keittiössä: vilpitön keittokirjasuositus

tammikuuta 21, 2015

appelsiini tofu avokado parsakaali salaatti
Joskus on kausia, jolloin arkikokkaaminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta eikä keksi, mitä ruokalajeja maailmassa oikeastaan edes on. Viimeisimmän katkaisi uusin keittokirjaostokseni, Elina Innasen Vegaanin keittiössä. Hankin keittokirjoja harvoin, koska useimmat niistä tuntuvat sisältävän vain pari oikeasti kiinnostavaa reseptiä ja siirtyvän sitten hyllyyn kohtalotovereidensa seuraan pölyttymään. Elinan Chocochili-blogia jo kauan lukeneena ja hänen aiemman keittokirjansa Viiden tähden vegaanin omistajana tiesin kuitenkin, ettei tämän kirjan kanssa tule samaa ongelmaa.

Nimen ei kannata antaa säikäyttää: kirja sopii varsin hyvin myös sekasyöjille, jollaisiin myös itse lukeudun. Reseptit ovat helppoja ja ruoat valmistuvat perusraaka-aineista: päivän mittaista vaellusta kymmeneen eri erikoiskauppaan ei vaadita. Kirja on myös ihan älyttömän kaunis! Se tekee mieli jättää runollisesti auki pöydälle myös kokkauksen jälkeen. Meillä ei ole kahteen viime viikkoon edes vilkuiltu muihin resepteihin päin.

Ich habe ein neues Kochbuch gekauft, das ich sehr empfehle. Leider nichts für die deutschen Leser.

Saattaisit myös pitää näistä

6 kommenttia

 1. Tämähän pitää löytää ensi kerralla Suomessa, tilasimme tällä viikolla lennot huhtikuulle :-)
  Tähän talouteen on taas iskenyt semmoinen vaihe, että ei kukaan tiedä mitä kokkaisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni! Juuri ilmestyneessä tokassa painoksessa on vielä pari bonusreseptiä kaupan päälle, joten ostajalla käy tuuri. Pirullinen vaihe tuo! Miksi sen pitääkin iskeä säännöllisin väliajoin?

   Poista
 2. Tunnetko Attila Hildmannin vegaaneja keittokirjoja? Ovat kuulemma todella suosittuja ja hyviä. Olen kokeillut hänen vegaaniburgeri reseptiään (löytyi jostain netin uumenista). Olis ihan hyvää, mutta aika monivaiheista valmistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tunne itse kirjoja, vaikka olen kyllä törmännyt herraan aina välillä. Mä kokeilin joskus vegaanista turkkilaista pizzaa (dürüm? Nimi pääsi nyt pahasti unohtumaan!). Se oli kyllä myös oikein maittavaa, mutta jostain syystä jäi sitten kuitenkin siihen yhteen kertaan. Resepti oli jossain lehdessä ja leikkasin sen aikoinaan talteen, pitäiskin kaivaa löytyiskö sitä vielä jostain. Ehkä niitä kirjojakin voisi selailla sillä silmällä.

   Poista
 3. Ihanaa kuulla, että kirja on ollut mieleinen! :) Toivottavasti siitä on iloa ja inspiraatiota pitkään.

  VastaaPoista