Kummitytön joululahja, osa 1

tammikuuta 08, 2015

Koska kummityttömme ei vielä niinkään ymmärrä lahjojen päälle, voi pehmeitä paketteja antaa ilman pelkoa epäsuosioon joutumisesta. Jouluna neidin paketista paljastui siis kaksi ommeltua asiaa, joista tässä ensimmäinen. Reima ei liity asiaan millään tavalla, paitsi että kuvaushetkellä saatavissa oleva henkari oli sopivan kokoinen tälle pikkuihmisen vaatekappaleelle.

Tilasin syksyllä Noshilta aikamoisen kasan kankaita, ja ostoskoriin päätyivät myös tämä omalle pojallemme mielestäni liian tyttömäiset kirsikat ihan kummityttöämme silmällä pitäen. Tämäkin paita on ommeltu Ottobren 1/11 mallilla White Rabbit, jota muuntelin taaskin hartianappien verran. Koska paidat jäävät tytöllä kuulemma yleensä lyhyiksi, kun ne vihdoin sopisivat leveydestä, lisäsin helmaan lisäksi pituutta kahden koon verran. 

Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa ommella myös hihansuut ja kauluksen samasta trikookankaasta resorin sijaan. Hyvinhän tuo onnistui, enkä kyllä tiedä miksei niin olisi käynyt. Omaan silmääni tämä näyttää ainakin tämän kankaan kohdalla kivemmalta kuin yksivärinen resori. Helman käännöksen kiinnitin tällä kertaa hunajakenno-ompeleella, myös tästä lopputuloksesta tykkään - etenkin, koska en ole lukuisista yrityksistä huolimatta onnistunut löytämään tähän asti käyttämälleni kaksoisneulalle sopivia säätöjä niin, että ommel olisi siistin näköinen.

Das Geschenk für unsere Patentochter, Teil 1: ein Pulli aus dem süßen Stoff von Nosh. Schnittmuster ist aus der Ottobre 1/11 (wie immer), nur mit Schulterknöpfen und ein bisschen länger geschnitten. Für den Saumumschlag habe ich dieses Mal Wabenstich statt Zwillingsnadel probiert und finde das Ergebnis gut.

Saattaisit myös pitää näistä

4 kommenttia

 1. Kivan näköinen! Ja tässä oppii taas uutta sanastoa, eihän sitä ikinään tiedä, milloinka tarvitsee :-)

  VastaaPoista
 2. Ahaa, mietinkin että mitähän ommelta se helman ommel on. Se on kyllä hauskan näköistä. Veikkaan, että mun koneesta ei kyl moista ommelta löydy...

  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tosi iloinen että multa löytyi, koska tähän asti oon saanut noilla ohuilla trikookankailla aikaan ainoastaan makkaraommelta sillä kaksoisneulalla. Pitäis varmaan aloittaa joku labrapäiväkirjadokumentointi ja käydä systemaattisesti läpi kaikki säätömahdollisuudet!

   Poista