Kukitettu parveke

huhtikuuta 30, 2014


Sitä vaan, että viime lauantaina löysimme itsemme vihdoin rautakaupan puutarhaosastolta. Siinä missä jotkut ilmeisesti tekevät joka kevät tarkkoja suunnitelmia parvekkeidensa istutusten suhteen, on meidän linjauksena jotakuinkin "etsi sä jotain yrttejä, ainakin minttua eri muodoissaan, niin mä katon onko näillä jotain kivan värisiä rehuja, jotka kehuvat kestävänsä suoraa auringonpaistetta". Sitten arvotaan, paljonko sitä multaa tarvitaan ja ostetaan varmuuden vuoksi sen verran, ettei ainakaan lopu kesken. Kotona sitten löydetään partsin kaapista noin 20 litraa edelliseltä vuodelta yli jäänyttä multaa, ja lopulta se ostettu 40 litran säkki jää melkeinpä koskemattomaksi.

Toisaalta onneksi tuolla olisi vielä tilaa yhdelle laatikolle. 

P.S. Hauskaa wappua (kerran teekkari, aina teekkari) teille kaikille, jotka sitä kotimaassa tahi muualla juhlistatte! Täällä ei pirskeitä näy, mutta huomenna paistellaan kylläkin munkkeja. 

Saattaisit myös pitää näistä

10 kommenttia

 1. Hei hauskaa vappua sinnekin! Juhliminen jää täälläkin välistä, mutta onneksi on niin monet riehakkaat vaput takana, että ei kauheasti sureta :)

  Enpä muistanu, että teiltäkin löytyy partsilta tuo hortensia ja vielä hyvinvoivan näköinen sellainen. Juuri itse ehdin omalla tontillani manata sulle kuinka ennustan tuhoa omalle yksilölleni melko pian...tai viimestään kesäloman aikana. Sitä pitäis kai lannottaakin ja jotkut sanovat kastelevansa noita kahvilla...?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa lannoittaa :D Siitä en tiedäkään mitään, en oo tainnut koskaan lannoittaa yhtään mitään! Siippa joskus lannoitti orkideansa, siihen loppuu meidän kokemus. Kukkakaupan täti ei puhunut moisesta mitään, käski vaan kokeilla, tuntuuko ruukku painavalta vai onko se kevyt eli multa kuivaa. Jos niin on, niin lasillinen vettä kuulemma sekaan. Kyllähän toi aika intensiivistä kastelua tarttee... Noista kukista huomaa "kätevästi" koska ois korkeahko aika saada lisää vettä. Meillähän useinkin ootellaan siihen asti :D Loma on meilläkin perinteisesti koitunut kaikkien kasvien kohtaloksi, vaikka kuinka ollaan aina rekrytoitu joku kaveri kastelemaan. Loman aikana on aina ollut joku viikko niitä 35 asteen helteitä, joita rehut eivät sitten ole kestäneet ilman ihan jatkuvaa kastelua. Tänä vuonna pysyttäneen kesä enemmän tai vähemmän kotona, joten katsotaan miten käy.

   Poista
  2. Ehkäpä mäkin lähen tähän sitten tuolla samalla rennolla asenteella kerta tekin ootte sillä pärjänny :D Jos tilanne alkaa näyttää ihan epätoivoselta niin kokeilen sitten tuota kahvia, siihen asti menen minäkin tuolla "lasillinen vettä" ohjeella :D

   Poista
  3. Mua huolettaa oikeastaan kastelua enemmän se, ettei noi ilmeisesti pidä suorasta auringonpaisteesta. Meidän partsihan on länteen päin... Onneksi viritetään sentään aurinkovarjo aina kun meinaa tulla vähänkään kuuma, muuten koko kämppä lämpenee liikaa. Täytyy yrittää pitää huolta että toi hortensia pääsee samalla varjoon.

   Poista
 2. Kuulostaa ihan meidän järjestelmällisyydeltä. :D Tosin tälläkin kertaa kävi niin, että multaa piti olla säkillinen mut ei sitten ollutkaan kuin ihan pari lapiollista säkin pohjalla. Joten nyt sitten pitäisi jossakin välissä muistaa hakea vielä vähän lisää multaa viimeisille paprikoille. Ja yrttiamppelit on edelleen suunnitteluasteella ("katotaan nyt ensin että itääkö ne edes"), saa nähdä päätyykö rosmariinit ja muut lopulta johonkin Lidlin jugurttipurkkeihin vai mihin - ne nimittäin itivät ihan kivasti.

  Iloista vappua sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa tietää ettemme ole yksin! Mun blogilista tuntuu olleen viime aikoina täynnä erinäisiä parveke- ja pihasuunnitelmia, joihin osaan ite aina vaan todeta, että moiset hommat jätetään muille ainakin niin kauan, että osaan itse myös kaupasta tulon jälkeen nimetä ostamani kasvit ;)

   Meidän on varmaan pakko käydä hakemassa vielä se yksi parvekelaatikko, toi 40 litran säkki ei nimittäin mahdu täytenä mihinkään. Rankkaa on tämä parvekepuutarhurin elo!

   Poista
 3. Oi miten ihanan kesäistä siellä on jo! Parvekkeenne on kirjaimellisesti puhjennut kukkaan! :) Kaunis siitä näköjään tulee vähemmilläkin ennakkopiirustuksilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä on jo muutaman viikon ajan ollut täysin vihreää. Tuntui jo että ollaan ihan jälkijunassa koko partsin kanssa. Vaan kyllä vähän myöhemminkin näköjään ehti :)

   Poista
 4. Samalla menetelmällä mennään täällä puutarhaistutuksissa. "Schau mal was ich gefunden habe!"
  Kun ostat uuden kukkalaatikon, niin kokeille semmoinen missä on vesisäiliö. Kannattaa investoida, kun ei tarvitse niin usein kastella, ja hellepäivätkin selviää paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin meillä jo suunnitelmissa. Kolmesta laatikosta kaks on vesisäiliöllisiä, ja onhan ne helteillä tosi hyvät. Ainoa ongelma noissa on, että niissä se kasveille jäävä osa on aika matala kun säiliö vie tilaa. Jotkut tuntuisi tarvitsevan korkeussuunnassa enemmän tilaa, ne oon iskenyt sitten tohon säiliöttömään laatikkoon.

   Poista