Appelsiini-inkiväärikeitto vaniljamascarponella
huhtikuuta 04, 2014
Ravioliaterialla oli tarjolla myös jälkiruokaa. Kovin usein emme jaksa väsätä kolmen ruokalajin kokonaisuuksia ihan vaan meitä kahta varten, mutta arvelin hyvän aterian olevan paras piristys enemmän tai vähemmän stressaantuneelle puolisolle.
Olen tarjonnut tätä appelsiini-inkiväärikeittoa pari kertaa illallisvieraille. Hedelmäisten, ei mitenkään jäätävän makeiden jälkkäreiden ystävänä keitto on just eikä melkein makuuni, ja lisäksi se on ihan naurettavan helppo ja vaivaton valmistettava etenkin, jos oikaisee ja ostaa appelsiinimehun pullossa sen itse puristamisen sijaan.
Inkivääristä raskauden aikana kirjoitinkin hetki sitten. Kuten sanoin, uskon että tuoretta inkivääriä voi huoletta käyttää ruokia maustamaan myös raskausaikana. Ravintolisät ovat sitten asia erikseen. En siis nähnyt mitään ongelmaa inkiväärinpalojen keittelyssä appelsiinimehun seassa.
Appelsiini-inkiväärikeitto ja vaniljamascarpone
kahdelle, alkuperäinen ohje Glorian Ruoka & Viini
5 dl appelsiinimehua, mieluiten itse puristettua, mutta laiskuuden iskiessä myös laadukas valmis mehu on aivan hyvä vaihtoehto
1,5 cm:n pala inkivääriä
1,5 rkl perunajauhoja
0,5-1 dl sokeria
n. 100 g mascarponea
1/4 dl (tai maun mukaan) tomusokeria
vaniljajauhetta
Kuori inkivääri ja pilko se ohuiksi siivuiksi. Sekoita perunajauhot noin desiin mehua ja kaada loppu mehu kattilaan sokerin ja inkiväärin kanssa. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja lisää sekaan perunajauhot koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja poista levyltä. Jäähdytä keitto vaikkapa kylmällä vedellä täytetyssä tiskialtaassa ja poista inkiväärit. Täytä haluamiisi annosmaljoihin ja siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Sekoita mascarpone, sokeri ja vaniljajauhe. Maista ja säädä määriä tarvittaessa. Jaa mascarpone keittojen päälle juuri ennen tarjoilua. Voit myös ripotella vaniljajauhetta koristukseksi. Nautiskele joko pillillä tai lusikalla.
Appelsiini-inkiväärikeitto ja vaniljamascarpone
kahdelle, alkuperäinen ohje Glorian Ruoka & Viini
5 dl appelsiinimehua, mieluiten itse puristettua, mutta laiskuuden iskiessä myös laadukas valmis mehu on aivan hyvä vaihtoehto
1,5 cm:n pala inkivääriä
1,5 rkl perunajauhoja
0,5-1 dl sokeria
n. 100 g mascarponea
1/4 dl (tai maun mukaan) tomusokeria
vaniljajauhetta
Kuori inkivääri ja pilko se ohuiksi siivuiksi. Sekoita perunajauhot noin desiin mehua ja kaada loppu mehu kattilaan sokerin ja inkiväärin kanssa. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja lisää sekaan perunajauhot koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja poista levyltä. Jäähdytä keitto vaikkapa kylmällä vedellä täytetyssä tiskialtaassa ja poista inkiväärit. Täytä haluamiisi annosmaljoihin ja siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Sekoita mascarpone, sokeri ja vaniljajauhe. Maista ja säädä määriä tarvittaessa. Jaa mascarpone keittojen päälle juuri ennen tarjoilua. Voit myös ripotella vaniljajauhetta koristukseksi. Nautiskele joko pillillä tai lusikalla.
4 kommenttia
Kuulostaa ihan täydelliseltä kesäjälkiruoalta. :)
VastaaPoistaKieltämättä! Taidan viskata tota mascarponea myös raparperikiisseliin, sopinee sinnekin. Ja tätä appelsiinikiisseliä teen myös jatkossa, kun tekee mieli jotain raikasta. Sokerinhan voi jättää ihan minimiin oman makunsa (ja mehun makeuden) mukaan.
PoistaUuu, todella ihanan kuuloista!! Mascarpone vielä oikein aateloi herkun kuin herkun!
VastaaPoistaJep! Kantsii kokeilla :)
Poista