Macaron

huhtikuuta 21, 2014

macaron vadelmatäyte
Siskot kokkaa -blogissa oli muutama viikko sitten tehty macaron-leivoksia. Tähän asti en ole edes harkinnut tekeväni niitä itse, mutta nyt kävi niin, että näin Nellen tuotoksista kerran jopa unta. Homma oli siis sitä myöten selvä. 

Ensimmäinen kerta meni kyllä ihan puihin. Emme siskon kanssa päässeet noin neljästä yrityksestä huolimatta Siskot kokkaa -reseptin sokeriliemen kanssa lainkaan samalle aallonpituudelle ja mantelijauhokin tuli sekoitettua taikinaan vähän väärin. Lopputulos oli ruma, mutta lohdutukseksi kylläkin hyvän makuinen. 

macaron vadelmatäyte
Sisuuntuneena päätin kokeilla uudestaan toisella reseptillä. Kotikokista löytyi tämä aivan mainio ohje, jolla ei näköjään ole mahdollista epäonnistua. En erotellut valkuaisia päivää ennen leipomista, mutta kananmunat olivat kyllä olleet lämpimässä ostohetkestä lähtien. Ja nyt sanon sen, mitä en olisi ennen tätä toista leivontakokeilua itse lainkaan uskonut: nämä ovat oikeasti ihan tosi helppoja tehdä! Aineksia ei tarvita kuin nimeksi, ja taikina on lopulta hyvin yksinkertainen tehdä. Täytteeksi laitoin vadelmamarmeladia, joten sitäkään ei tarvinnut mitenkään erityisesti valmistella etukäteen. 

macaron vadelmatäyte

En lähes usko itsekään, miten nättejä näistä tuli! Lisäksi maistuvat ihan sikahyviltä. Siis ihan niin kuin oikean leipurin tekemiä! Oikeastaan tarjoan söpöläiset vasta tänään illalla, mutta pitihän meidän jo muutama maistaa aamupalan jälkiruoaksi. Nam!

macaron vadelmatäyte


Saattaisit myös pitää näistä

7 kommenttia

 1. Wau! Niistähän tuli ihan oikean näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Oon ihan sairaan ylpeä ja hehkutan näitä edelleen pari päivää leipomisen jälkeen jokaiselle, joka jaksaa kuunnella (miesparka, hihi) ;) Kohta ei tosin ole enää mitä hehkuttaa, kumman nopeasti katoavat tuolta jääkaapista.

   Poista
  2. Jee! Nyt nuo kaunokaiset ovat tosin muisto vain, katosivat viimeistä murua myöten parempiin suihin.

   Poista
 2. Voi ei! Vakava oire jos näet unia moisista ;) Ja harmi ettet onnistunut - olen itse ollut niin tyytis noihin Olivian resepteihin. Sokeriliemen tarpeeksi kova kuumus on kriittinen ettei siihen jää liikaa vettä (lämpö ei nouse seoksssa tarpeeksi ylös jos siinä on vielä liikaa vettä) ja mantelijauheen karkeus voi kanssa vaikuttaa. Minulla on käytössä kenwoodin yleiskone, joka auttaa sekoittamisessa. Mikä teillä meni pieleen? Minä pilarin parit macaronsit nestemäisellä värillä, jälleen seokseen tuli liikaa nestettä ja koko setti kiehui kuoriksi. Macaron on tosiaan haastava kaveri... Myös minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmaksi muodostui juurikin se sokeriliemi. Ei onnistuttu keittämään siitä juoksevana pysyvää, stabiilia seosta, vaan ensimmäiset kerrat poltettiin koko liemi. Sitten jos keittolevyn lämpöä laski vähän alaspäin, ettei näin kävisi, sokeri kiteytyi heti uusiksi. Pöh! Jossain vaiheessa luulimme olevamme sitä mieltä, että nyt ois hyvä, mutta niinpä tuo män ja kiteytyi jo matkalla valkuaisseokseen... En tiedä mitä tehtiin väärin, mutta jotain selvästi. Varmaan tuli nukuttua köksäntunneilla juuri tässä kohtaa? ;) Näitä Olivian reseptejähän on kyllä kehuttu vähän joka paikassa, joten vika oli varmasti toteuttavassa päässä. Kenwood on käytössä täälläkin, ja se on kyllä ollut ihana näissä hommissa. En oo enää uskaltanut koittaa italialaista marenkia, vaan olen pysytellyt näissä "kippaa sokeri valkuaisvaahtoon" -resepteissä.

   Poista
  2. :) Joo, sokerilämpömittari on tosi hyvä apuri. Ainakin tämmöselle joka ei paljon tee - ei ole silmää koska se on juuri sopiaa vaan tarttee mitata. :)

   Se olivian kirja on hyvä, muttei sekään näemmä virheetön; tein tuossa suklaamuffinsseja sen ohjeella ja siitä puuttui kaakaojauhetta tai vaihtoehtoisesti muffinssin kuva oli väärä. Mutta se on eka josta on löytynyt pieni virhe.

   Poista